Fastelavnsboller med nougat, vaniljecreme og flødeskum

Her er en omgang fastelavnsboller med nougat og lidt andet godt. Det er tæt på at være verdens nemmeste fastelavnsboller, når man laver dem på denne her måde med croissanter fra frost der blot varmes. Jeg lavede faktisk 4 forskellige på én gang. På den måde var det blot en masse fyld der skulle kreeres, og så kunne man (vores gæster og jeg) selv fylde sine croissanter som man synes. Især børnene var vilde med den idé. Her kommer denne udgave og så glæder jeg mig til at dele de andre varianter med jer snart også.

fastelavnsboller med nougat

Fastelavnsboller med nougat og vanilje

 

Snup en pose frost croissanter i supermarkedet, smid dem i ovnen og lad dem efterfølgende køle af. Imens de bager, kan du kreere den slags fyld du ønsker. Skær dem over og fyld i, og nyd så i selskab med en kop kaffe. Ikke den værste plan i verden vel? Og heller ikke den mest bøvlede. Det er ganske nemt og hurtigt, og en genial måde at servere fastelavnsboller på for sine gæster.

Du kan enten samle dem inden gæsterne kommer, eller klargøre dine fyld i sprøjteposer. Så kan de selv være med til at samle. Man kan jo sagtens halvere sine croissanter, eller endda dele dem i tre. Så det er forskellige små hapsere man laver. Vores unger var i hvert fald ville med at de selv måtte pynte og samle.

Her kommer mit bud på én slags fastelavnsbolle du kan lave, nemlig fastelavnsboller med nougat, en hjemmelavet vaniljecreme og en flødeskum. Ret klassisk, men seriøst lækkert. Opskriften giver 4 stk. Så lav endelig bare mere eller mindre, alt efter hvor mange I er.

Croissanter med nougat, flødeskum og vaniljecreme

Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter i ovnen

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Croissanter

 • en pose fra frost med 4 stk. i
 • flormelis til at drysse på toppen

Nougat

 • 20 g nougat
 • 10 g smør

Vaniljecreme

 • 1/2 vaniljestang + 2 spsk. sukker
 • 1 past. æggeblommer
 • 1/2 spsk. maizena
 • 1,5 dl sødmælk

Flødeskum

 • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 180 grader og bag de frosne croissanter i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Imens kan du lave fyld:
 2. Vaniljecreme: skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det på skærebrættet med sukker. Kom din vaniljesukker i en skål med æggeblommer og majsstivelse. Pisk det sammen.
 3. I en gryde varmes mælken og den tomme vaniljestang op til den koger. Hæld mælken over til æggeblandingen i skålen i en tynd stråle og pisk løbende.
 4. Så skal det tilbage i gryden og røres i, mens det langsomt kommer op og koge. Når det er tykt – tag det af varmen og kom på en tallerken. Dæk med film, som trykkes godt ned over cremen, så der ikke er luft (laver sådan en træls skorpe ellers). Lad den blive lidt koldere, imens kan du lave din nougat og flødeskum:
 5. Kom nougat og smør i en lille skål og varm det kort i mikrobølgeovnen, så det bliver blødt. Rør det sammen.
 6. Pisk flødeskum og kom det i en sprøjtepose.
 7. Lad dine croissanter køle af (ellers smelter flødeskummen helt), skær dem over.
 8. Kom nougat i, lidt vaniljecreme og sprøjt flødeskummen her i.
 9. Kom “låget” på og drys med lidt flormelis.

Bedøm denne ret

Video på nemme fastelavnsboller med nougat og vaniljecreme

Andre slags fyld til dine croissanter

Jeg lavede som sagt en hulens masse fyld og kreere en del forskellige fastelavnsboller på samme tid. Her kommer nogle af de fyld jeg også lavede, så kan man jo kombinere præcis som man synes:

 • en klassisk flødeskum, pisk en fløde let op og sprøjt denne i dine croissanter
 • en bær-flødeskum, altså en flødeskum man blander op med f.eks. en marmelade efter eget ønske. Eller en flødeskum man blander med friske bær efter eget ønske.
 • en chokoladeflødeskum, kom f.eks. smeltet chokolade eller kakao i din skum.
 • lemoncurd (lige som jeg har brugt i opskriften her)
 • vaniljecreme (lige som jeg har brugt i opskriften her)
 • remonce (lige som jeg har brugt i opskriften her), den kan du komme hakkede pistacienødder i, eller revet appelsinskal. Den kan også bare være helt klassisk med marcipansmag.
 • nougatcreme eller nutella
 • appelsinsirup eller passionsfrugtsirup (lige som der er brugt i opskrifterne her)
 • skiver af jordbær, kiwi eller andet frisk frugt

 

Andet bagværk end lige croissanter

Nu har jeg gjort det helt nemt ved at købe mig til croissanterne, de her er fundet på frost i Rema. Dog kan du sagtens købe dem i en bager også, hvor de er bagt. Så er det nærmest endnu nemmere og hurtigere. Ellers kan du være rigtig ægte sej og bage dine croissanter selv. Det behøver jo heller ikke være en mørdej man bruger her til (selvom det er ultralækekrt med den lette, luftige og sprøde bolle). Det kan også være en klassisk gærdejsbolle man bruger hertil. F.eks. som jeg har brugt i mine gammeldags fastelavnsboller.

fastelavnsboller med nougat og creme

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret