Djævleæg

Ej jeg må faktisk sige at de her små simple æg virkelig har gjort et indtryk på mig. Jeg har godt set de her djævleæg rundt omkring på nettet, men har faktisk aldrig selv prøvet at lave dem eller smage dem for den sags skyld. Men det er jeg da nødt til at lave fremover når der skal rugbrødsmadder på bordet. Mums de smager godt og er perfekte til påskefrokoster eller bare til en omgang smørrebrød eller endda som en slags forret eller starter.

djævleæg

Djævleæg

Det er super simpelt at lave de her djævleæg. Man koger nogle æg, piller det gule ud og blander det i en skål sammen med mayo, sød sennep, salt og peber. Så kommes det ellers tilbage i hviderne og de pyntes med paprika og purløg. Jeg synes de smager fantastisk sammen med en skive ristet rugbrød med laks. En perfekt lille frokost i hverdagen, eller blandt meget mere til f.eks. en påskefrokost. Jeg har planer om at prøve mange flere varianter af de her djævleæg, eller deviled eggs som de også hedder. Men her får I lige en ret standart opskrift på dem.

Djævleæg

Opskrift til 8 halve

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 spsk. mayonaise
  • 1 spsk. sød sennep
  • salt og peber
  • pynt med sød paprika, lidt karse og frisk dild

Sådan gør du

  1. Start med at koge æg, mine fik 8 minutter så de er let hårdkogte
  2. Pil dem og tag blommen ud, kom den i en skål
  3. Kom mayo, sennep, salt og peber herned
  4. Rør rundt og kom så fyldet tilbage i hviderne
  5. Pynt med paprika, karse og dild

Bedøm denne ret

Video af djævleæg

djævleæg

Hvorfor hedder det djævleæg? og hvor stammer de fra?

Jeg kan læse mig til at de oprindeligt går tilbage til det 18. århundrede i Europa og blev kendt som “stuffed eggs” eller “dressed eggs”. Navnet “djævleæg” kom senere. Æg fyldt med krydrede saucer og sennep dukkede så op i opskriftsbøger så tidligt som det 17. århundrede. Navnet “djævleæg” stammer sandsynligvis fra det engelske udtryk “deviled,” der blev brugt til at beskrive krydret eller stærkt krydret mad. Det refererer til den stærke smag, som krydderier som sennep og cayennepeber tilføjer til retten.

 

Hvad kan man fylde i sine djævle æg?

Her er et hav af muligheder og mange af de her idéer skal jeg virkelig selv teste af snart.
  1. Karry og mango: Tilføj en smule karrypulver og hakket frisk mango til blommen. Det kunne også være lidt mangochutney sammen med karry.
  2. Røget laks: Bland blommen med røget laks, frisk dild, og lidt citronsaft. Det kunne også være varmrøget laks.
  3. Rejer eller tun: Bland blommen med enten rejer eller tun (drænet fra dåsen).
  4. Avocado og lime: Mos blommen med moden avocado og friskpresset limejuice for en cremet og citrusfyldt smag
  5. Bacon og ost: Tilsæt knasende bacon og revet cheddar til blommen for en lækker kombination af smag og tekstur. Det kan også være hytteost eller flødeost.
  6. Asiatiske smagsnoter: Brug sojasauce, sesamolie, og hakket forårsløg for et asiatisk-inspireret fyld

 

Hvad kan man servere sammen med:

Hvis de serveres på et frokostbord, f.eks. en buffet eller som en del af en brunch kommer her lidt idéer til hvad der ellers kunne være på bordet

Instagram

Følg endelig med ovre på min instagram-profil for inspiration til meget mere brød og bagværk. Her deler jeg også inspiration til sundere, grøn mad og træning.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret