Chokoladekage med kaffefrosting og daim

Få her den bedste chokoladekage med kaffefrosting. Denne opskrift har jeg selv brugt + 20 gange nu. Den holder bare og alle mand her på matriklen elsker den.

chokoladekage med kaffefrosting

Chokoladekage med kaffefrosting

 

Chokoladekage, endda en ganske sund chokoladekage lavet på dadler og mandler. Denne her chokoladekage vælger jeg stort set altid. Den er SÅ god. Altså virkelig god, især når man tænker på at den er uden tilsat sukker og gluten. Jeg kan faktisk ikke helt fatte at den ikke er proppet med hvid sukker og smør, den smager virkelig sådan. Det er lidt forskelligt hvilken top jeg laver her til. Denne her med kaffefrosting og daim er den jeg allerbedst kan lide, men her går det vist ikke at kalde den “sund” – den er lavet på flormelis og smør. Den smager bare for vildt. Og faktisk synes jeg det er perfekt at en topping så snasket og “vammel” altså på den god måde – er sat på en kage uden sukker. Jeg håber I kan bruge opskriften på chokoladekage med kaffefrosting.

Chokoladekage med kaffefrosting og daim

Opskrift til 12-16 stykker

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter + køletid

Samlet tid

1,5 timer

Ingredienser

Chokoladekage

 • 90 g mandler
 • 230 g bløde friske dadler (udstenede)
 • 3 æg
 • 1 lille spsk. kaffepulver opløst i 3 spsk. vand
 • 50 g smør
 • 3 spsk. kakao
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. kanel
 • 1/3 tsk. salt

Kaffefrosting

 • 150 g flormelis
 • 3 spsk. kaffe (færdigbrygget og gerne stærk)
 • 75 g smør
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 100 g daim til pynt

Sådan gør du

 1. Start med at bage kagen (før du laver din topping): tænd ovnen på 180 grader varmluft
 2. Blend mandlerne til mel i en blender, food processer eller minihakker
 3. Udsten dadlerne (smid stenene ud) og kom dadlerne ned i blenderen til mandelmelet sammen med resterende ingredienser – giv den en tur til det hele er blendet ud
 4. Kom det i en kageform beklædt med bagepapir (den jeg brugte måler ca. 25*25 cm)
 5. Giv kagen 20-30 min (hold øje, da ovne kan være ret forskellige) Den skal ikke hænge fast på en gaffel, hvis du stikker i den – men den må bestemt heller ikke få for meget.
 6. Lad kagen køle af imens du laver din top: kom flormelis, kaffe, smør og vaniljesukker i en skål og pisk det godt. Smør din frosting på den afkølede bund
 7. Hak daim groft og kom over.

Bedøm denne ret

Børnefødselsdag

Vi fik den til Noahs fødselsdag sammen med cookies og hjemmelavede hindbærsnitter og selvfølgelig varm kakao med flødeskum og kaffe til de voksne. Rigtig fødselsdags kagebord og alle gæster og især fødselaren var glad. Det var ham der havde ønsket chokoladekage, som er hans klare favorit. Hvis du mangler flere idéer til favoritkager, så kig med her:

Se også min bedste banankage, gulerodskage, kanelkage eller en ægte tung og intens brownie.

 

Chokoladekage med kaffe

Der var ingen af børnene der klagede over kaffen i kagen, den er på ingen måde gennemtrængende. Den er bare lige med lidt at give lidt kant, lidt god smag – især sammen med daim. Du kan sagtens undlade kaffe og blot bruge vand hvis du synes, – det vil dog give en helt anden smag og jeg synes det ville være rigtig synd. Hvis du er mere til en anden type chokolade end daim, kommer du selvfølgelig bare det på. F.eks. kitkat, snickers, almindelig mørk chokolade, Smarties eller hvad ved jeg. Det er også godt med afskallede hakkede hasselnødder over kagen.

chokoladekage med kaffefrosting

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie,

  Kan man godt lave frosting på forhånd og komme det på den kolde kage, hvis kagen først skal serveres i morgen?

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret