Chiagrød med mangokompot

Chiagrød er en form for køleskabsgrød, altså en kold grød. Den er som navnet måske har afsløret, lavet på chiafrø. Disse kan sættes i blød i vand, mælk, juice eller kokosmælk, som jeg foretrækker. Væsken får de små frø til at hæve op og blive vildt luftige og bløde. Jeg blander det med vaniljesukker og en form for surmælksprodukt, enten yoghurt naturel, græsk yoghurt eller skyr. Min chiagrød har jeg serveret i de her små glas med en mangokompot i bunden. Den syrlige og friske kompot er perfekt til den søde og bløde chiagrød.

chiagrød

chiagrød

Chiagrød

Opskrift til 6 glas

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

Chiagrød

 • 30 g chiafrø
 • 1 dåse kokosmælk (jeg bruger ikke light)
 • 1 spsk. vaniljesukker eller lidt vaniljepulver og ekstra agavesirup
 • 150 g creme fraiche eller yoghurt

Mangokompot

 • 300 g frossen mango

Fyld

 • Valgfri mysli
 • 12 kiwibær
 • 3 passionsfrugter
 • evt. ekstra kokosflager

Sådan gør du

 1. Kom chiafrø og kokosmælk i en bøtte og rør det godt sammen, stil det på køl nogle timer – gerne til dagen efter
 2. Bland det op med vaniljesukker og yoghurt
 3. Lav din kompot ved at komme mango i en gryde og varme det op til det er blødt. Tag stavblenderen frem og giv det en tur
 4. Kom lidt mangokompot i bunden af glassene og kom så chiagrød over
 5. Top med en håndfuld mysli på hver
 6. Kom 1/2 passionsfrugt over hver
 7. Skær kiwibærerne over og kom 4 halve på hver
 8. Top evt. med ekstra kokos

Bedøm denne ret

 

Chiagrød opskrift

 

Denne chiagrød lagde jeg på min instagram for et par uger siden og efterspørgslen på opskriften var ret så stor. Så nu har jeg endelig fået den griflet ned, så I også kan være med. Jeg serverede denne her morgenmad som en del af min fødselsdagsbrunch. Jeg synes nemlig den er så fin, især når den anrettes i små glas, så man kan se de forskellige lag. Der ud over er den vildt nem at lave og så smager den bare mega lækkert.

Chiagrød kokosmælk

Selve chiagrøden er lavet på kokosmælk og er efterfølgende blandet op med vanilje og yoghurt. Selve mangoen er fra frost, hvor jeg blot har varmet det op i en gryde og efterfølgende blendet det til mos. Mÿslien er købt, men hvis du har lidt tid og overskud er det jo kun bedre at lave den selv. Sådan en har jeg en opskrift på her.

chia grø chiagrød

Hvordan laver man chiagrød?

Det er virkelig simpelt. En nem chiagrød, hvor man blander frø og valgfri væske (i dette tilfælde kokosmælk). Næste dag røres det op med yoghurt og vanilje. Thats it. Server med en valgfri kompot eller friske bær samt granola eller bare lidt nødder.

 

Lav gerne din chia grød dagen før

Jeg blander de her chiafrø op med væsken, som sagtens kunne have været vand, mælk eller mandeldrik og stiller det på køl i nogle timer. Oftest blander jeg det om aftenen, når jeg skal spise morgenmaden næste dag. Frøene suger utrolig meget væske, så der skal godt med væske til dem og så skal de have lidt tid til at suge væsken. Dagen efter blander jeg det op med vaniljesukker og yoghurt. Brug gerne en græsk yoghurt for at gøre den mere tyk og cremet.

 

Hvor længe kan chiagrød holde sig?

Hvis du blot har blandet chiafrø med kokosmælk, kan det sagtens stå 4-5 dage i køleskabet. Så kan du blande den mængde op med yoghurt og vanilje, du ønsker at spise. Hvis du har blandet det med yoghurt, kan det gemmes 2-3 dage i køleskabet. Rør det blot op ved servering.

 

Hvorfor er chiagrød sundt?

Chiafrø er enormt sunde, da de indeholder en masse kostfibre, omega 3 fedtsyrer, porteiner, kalk og antioxidanter. Det mætter derfor godt og er et glimrende valg at starte dagen på.

 

Kan jeg servere den med andre toppings?

Jeg har pyntet min chiagrød med kiwibær, passionsfrugt og lidt ekstra kokos. Det her friske og syrlige pust spiller bare helt perfekt til den søde og cremede chiagrød. Du kan sagtens skifte det her mangokompot ud med f.eks. rabarberkompot, kogte hindbær, jordbær, blommekompot eller lignende.

 

Andre brunch idéer:

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Jeg brugte denne opskrift for et par uger siden til en tøse brunch – det var SÅ lækkert.
  Nu tænker jeg at lave til mig selv, men hvor længe kan mangoen og chiagrøden holde i køleskab? 😊

  1. Hej Christina. Beklager mit sene svar. Jeg havde overset din kommentar. Jeg har ikke en bestemt, som jeg tyr til, men jeg mindes, at den fra Netto (ØGO) er god.
   Kh Julie

 2. Hej😊
  Bruger du kun den tynde væske ved kokosmælken eller også den tykke?
  Med venlig hilsen Sissel ☀️

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret