Bao med pork belly

Få her en opskrift på bao buns, de her bløde lækre dampede boller. I denne opskrift deler jeg også lidt bud på lækkert fyld. Man kan jo komme nærmest hvad som helst i sine bao, men jeg synes det er bedst hvis det er med asiatiske smage og noget fyld der er sprødt, så det komplimenterer de bløde boller. Så her er et bud på bao med pork belly.

bao med pork belly.

Bao med pork belly

 

Bao med svinekød

Opskrift til 10-12 styks, 4 personer

Samlet tid

3 timers tid i alt

Ingredienser

Bao boller

 • 2 dl koldt vand
 • 15 g gær
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk. salt
 • 50 g smør
 • 350-370 g hvedemel
 • olie til pensling

Svinekød

 • 400 g stegeflæsk
 • 3 spsk. teriyaki
 • 4 spsk. soyasauce
 • 4 spsk. thin soy sauce (dek zsom boom)
 • 3 spsk. ris vinegar
 • 2 spsk. sesamolie
 • 2 store fed hvidløg
 • 15 g frisk ingefær
 • 1 spsk. limesaft eller citronsaft
 • 2-3 spsk. brun farin (alt efter hvor sødt du ønsker det)

Forslag til resten af fyldet

 • En slags dressing, f.eks. sød chili mayo
 • Forårsløg
 • Frisk koriander
 • Frisk chili
 • Sprøde salte peanuts
 • Agurk
 • Gulerod, skåret i tynde strimler

Sådan gør du

BAO BRØD:

 1. Kom vand og gær i en skål (gerne på røremaskine) og rør, så gær opløses.
 2. Smelt smør og kom dette + sukker og salt ved.
 3. Kom også melet ved lidt af gangen. Måske du har brug for alt melet, men tilsæt lidt af gangen imens du rører, så dejen bliver elastisk og glat i det. Den skal ikke være fedtet, da man skal kunne rulle den ud med kagerulle. Så hvis der er behov, brug lidt mere mel.
 4. Når dejen er glat og elastisk, men ikke fedtet – sættes den til hævning 1,5-2 timer på køkkenbordet.
 5. Del så dejen i 10 eller 12 stykker, form dem til boller som rulles fladt ud (højde på 3-4 mm). Pas på de ikke klistrer fast i bordet.
 6. Pensl med olie og klap så den flade bolle sammen, så det danner et “D” med olien indad.
 7. Efterhæv i 30 minutters tid og gør imens din dampkoger klar.
 8. Bollerne skal ligge på et stykke bagepapir i dampkogeren, men der skal masser af huller i – så dampen kan trænge igennem. Så prik en masse huller i bagepapiret (gerne to stykker bagepapir, så du kan køre to etager i kogeren)
 9. Sæt så dampkogeren ned i en wok med vand i. Vigtigt at der hele tiden tilsættes nyt vand til wokken, så den ikke pludselig er tom og dampkogeren så brænder på. Men der skal heller ikke være så meget vand at det rører bagepapiret i dampkogeren. Så ca. 2-3 dl vand i bunden og så dampkogeren over med det prikkede bagepapir i. Tænd for varmen og få vandet meget varmt!
 10. Kom så de her foldede bao ned på bagepapiret, der kan være 3 stykker pr. etage her i. Kom låget på og giv dem 20 minutters tid.
 11. Kom dem over på et fugtet viskestykke og fortsæt sådan til alle dine bar er færdig dampede.

 

KØDET:

 1. Start med at stege flæsk på en tør pande. Det afgiver masser af fedt selv, så du behøver ikke ekstra fedtstof. Giv det 3-4 minutter på hver side, til det har taget lidt farve.
 2. Skær det så i mindre strimler og kom det tilbage på panden. Giv det yderligt 5 minutters tid på panden og kasser så overskydende fedt. Det afgiver en del, som jeg kasserer – så du ender med kødet alene på panden
 3. I en skål blandes marinaden sammen. Hvidløg og ingefær skrælles og rives og ellers blandes det blot sammen med resterende.
 4. Kom det over til kødet på panden og vend det godt rundt, så det lige svitses med i et par minutter.
 5. Hæld det hele, inkl. sauce over på et fad og server med lidt hakket forårsløg.

 

ANRET DINE BAO:

 1. Nu skal der fyld i. Kom en form for dressing i, jeg synes chilimayo er perfekt her til. Kom kødet i og friske toppings – f.eks. dem nævnt ovenfor.

Bedøm denne ret

Bao med pork

Man kan jo fylde sine hjemmelavede bao med alverdens fyld, en af mine favoritter er nu bao med svinekød. For det her sprøde og krydrede kød er bare så godt sammen med de bløde brød. Jeg har brugt stegeflæsk til de her, da det kan steges helt sprødt og så vendes i en krydret marinade. Det er et perfekt match.

 

Hvad kan man ellers komme i sine bao?

Du kan også servere dem med kylling, jeg har her en opskrift på bao med crispy chicken. Du kan også komme pulled kød i, f.eks. pulled pork eller pulled chicken. Du kan servere dem med confiteret and, det har jeg en opskrift på her. Og så har jeg helt klart tænkt mig at prøve at lave dem med et vegetariske fyld også. Enten bare en masse grønt, man kunne jo f.eks. servere dem med marinerede og bagte blomkål – lidt som dem her eller med tofu.

 

Hvor længe kan bao holde sig og hvordan opbevares de bedst?

Bao boller er bedst, når de er friske og dampende, men hvis du opbevarer dem korrekt, kan de holde sig i køleskabet i ca. 2-3 dage. Du kan pakke dem ind i et fugtigt køkkenhåndklæde eller viskestykke. Dette hjælper med at forhindre, at de tørrer ud. Placer dem derefter i en lufttæt beholder eller en plastikpose, så de ikke mister dampen og bliver tørre. Opbevar dem i køleskabet, og når du er klar til at nyde dem igen, kan du forsigtigt genopvarme dem ved at dampkoge dem i et par minutter eller varme dem i en dampovn. Jeg har dog også varmet dem op i en almindelig ovn dagen efter, blot ved svag varme (omkring 100 grader) det kan man også.

 

Kan man lave bao uden en dampkoger?

Ja det kan man. Dog vil jeg sige at jeg elsker min dampkoger. Den er købt i et asiatisk supermarket og kostede omkring 200 kr. Men du kan også lave bao boller i en gryde. Så kommer du lidt vand i bunden af en gryde og varmer godt op. Bollerne lægger du så på kålblade eller bagepapir med en masse prikkede huller i (så dampen kommer op i mellem). Det her bagepapir lægges på en rist eller i en sigte hen over gryden. Kom nu et låg henover, så dampen holdes inde i gryden. Låget skal dog ikke røre ved den bao brød. Så måske en sigte er bedst, da den kan komme ned i gryden og låget derfor bedre slutter tæt. Husk at der hele tiden skal være vand i gryden, så der er damp og så gryden ikke bare står tom på blusset.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min Instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Her deler jeg også hverdagsglimt fra familieliv og hvad der ellers tilhører. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Madplanerne indeholder en komplet indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret