Bagte kyllingelår i flødesauce

Her er en opskrift på bagte kyllingelår i en flødesauce med masser af smag. Her er citron, frisk timian, hvidvin og andet godt i saucen. I fadet er også peberfrugt og cherrytomater. Det hele serveres med ris og sprødstegt bacon eller parmaskinke. Håber I kan lide det. En rigtig lækker ret i fad – sådan noget der passer sig selv i ovnen.

DSC09853DSC09904

Bagte kyllingelår i flødesauce

 

Dette fad med bagte kyllingelår tog godt og vel 10 minutter at forberede. Derefter stod det bare og passede sig selv i 30 minutters tid i ovnen, mens risene kogte. Det er hvad jeg vil kalde en nem aftensmad, og en sund én. I fadet har jeg kyllingelår, som er krydret med salt, peber og paprika, men du kan jo bruge lige de krydderier du ønsker. Ellers har jeg økologiske citroner, skalotteløg, cherrytomater, peberfrugt, hvidløg og frisk timian i fadet. Hele baduljen er hældt over med en god sjat hvidvin og fløde.

Bagte kyllingelår i flødesauce

Opskrift til 3 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

 • 600 g kyllingelår
 • krydder med salt, peber og paprika
 • 1 øko citron
 • 3 skalotteløg
 • 3 fed hvidløg
 • en bakke cherrytomater (jeg brugte omkring 15 stk.)
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 håndfuld frisk timian
 • 1 dl hvidvin
 • 2,5 dl fløde
 • smages til med salt og peber

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Kom kyllingelårerne på en varm pande og giv dem små 5 minutter på hver side, så de får en sprød stegeskorpe – krydr med det du ønsker, jeg brugte salt, peber og paprika
 3. Imens skæres citronen i både og kernerne pilles fra
 4. Løgene skæres i både og hvidløgene skæres i skiver
 5. Tomaterne skæres i både, peberfrugt i strimler og den friske timian plukkes
 6. Kom kyllingen i et ovnfast fad sammen med de forskellige grøntsager
 7. Hæld vin og fløde ved og drys evt. med lidt salt og peber
 8. Bag fadet i ovnen i 30 minutters tid, imens du koger dine ris og evt. rister bacon eller parmaskinke sprødt, hvis du ønsker at servere med det.

Bedøm denne ret

bagte kyllingelår
bagte kyllingelår
bagte kyllingelår
bagte kyllingelår
bagte kyllingelår

Justeringer og alternativer til retten

Du kan sagtens lave lidt om i retten, så den passer dig eller dit køkken bedre. Se her nogle forslag.

 • brug kyllingebryst frem for kyllingelår
 • brug de grøntsager du har på lager, f.eks. blomkål, broccoli, grønne bønner, gulerødder, porre, squash eller aubergine.
 • brug kokosmælk eller madlavningsfløde frem for en piskefløde. Alternativ en soyafløde, hvis du ikke tåler mælkeprodukter.
 • brug de krydderier du bedst kan lide, f.eks. karry eller oregano
 • skift hvidvin ud med en æblecider eller æblemost, hvis du ønsker en mere børnevenlig udgave.
 • server med speltkerner, bulgur, quinoa, kartoffelmos, sød kartoffel fritter eller andet frem for ris.

 

Andre nemme hverdagsretter med kylling

Se også min pikant kylling i fad, min indonesisk kylling i fad eller hvad med at lave dine egne kyllingenuggets. 3 opskrifter som er ret så populære her på stedet og som jeg personligt laver igen og igen

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej, jeg er også vild med dine opskrifter, men den her gik også galt for mig. Sovsen blev utrolig bitter. Jeg brugte en øko citron og den hvide midte var skåret fra. Jeg kan kun tro at det er citronen, der har gjort den bitter, så måske kan der anbefales mindre til opskriften? Men tak for de mange gode opskrifter.

 2. Hej Julie!
  Tusind tak for en fantastisk blog med lækker mad. Jeg bruger dine madplaner næsten hver uge. Denne ret gik dog HELT galt. Sovsen blev frygtelig bitter og uspiselig. Har jeg mon gjort noget forkert?
  Vh Sabina

  1. Hej Sabina
   Mange tak skal du have. Men åh nej at denne opskrift ikke blev god. Det er ved at være lang tid siden jeg lavede denne opskrift og er også lang tid siden jeg selv har testet den. Men tænker da at jeg har skrevet det rigtige ned i sin tid. Men den skal da helt sikkert prøves igen så. Det dur da ikke hvis den ikke giver et godt resultat. Det er jeg frygtelig ked af. Måske er det mængden af citronskallen. Eller hvis der er kommet for meget af det hvide med fra skallen. Jeg tjekker op på den hurtigst muligt. Kh. Julie

 3. Hej Julie,
  Linket til din rub virker desværre ikke. Vil du prøve at linke igen?
  Tak for en skøn blog med lækker mad 🙂
  Mvh. Maria

  1. Hej Maria
   Nej det kan jeg da godt se, det er nok fordi de har taget den af deres hjemmeside. Tror måske det var en sommerudgave, som ikke længere findes. Jeg kan i hvert fald ikke lige finde den kyllingerub nogen steder. ØV 🙂

    1. Jeg vil helt klart bare bruge almindelige kyllingelår uden krydderi, og så bare krydre dem lidt selv. Opskriften virker jo stadig glimrende, bare fordi man køber ikke-krydrede kyllingelår 🙂

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret