Aperol spritz med kirsebærsirup

Her får du en opskrift på Aperol spritz med kirsebærsirup. Se en video af, hvordan den laves og få bud på serveringsmuligheder.

aperol spritz med kirsebærsirup aperol spritz med kirsebærsirup

Aperol spritz med kirsebærsirup

 

Aperol Spritz er en fantastisk forfriskende cocktail, som jeg er sikker på, dine gæster vil elske. Den har sin oprindelse i Italien og er blevet en klassiker verden over.

Opskriften er ret simpel, hvilket gør den perfekt til både hyggelige stunder derhjemme og til sociale arrangementer. Du starter med at blande Aperol og tør prosecco i et vinglas fyldt med is. Så kan du ellers toppe med noget sødt f.eks. en kirsebærsirup som her eller hvilken som helst andet sirup. Jeg har også selv prøvet at lave citronsirup og grapesirup, og begge dele fungerer glimrende i drinks.

Top evt. det hele af med en skvæt danskvand efter smag eller fyld op med prosecco. Jeg kan faktisk bedst lide det med danskvand, da den ellers bliver en anelse stærk og sprittet. Så her, – en opskrift på en sprudlende, let bitter og perfekt afstemt cocktail perfekt som velkomstdrink.

Aperol Spritz med krisebærsirup og appelsin

Opskrift til 2 glas

Ingredienser

  • 10-15 isterninger
  • 10 cl Prosecco
  • 3-4 spsk. kirsebærsirup
  • 6 cl Aperol
  • Fyld op med danskvand
  • 2 skiver appelsin
  • en kvist gran eller frisk rosmarin

Sådan gør du

Bedøm denne ret

Video af Aperol spritz med kirsebærsirup

aperol spritz med kirsebærsirup

Hvad kan man servere til Aperol Spritz med kirsebærsirup?

Der masser af lækre muligheder, der kan komplementere den friske og bitre smag af drinken. Her er nogle forslag:

Hvad er aperol?

Aperol er en italiensk aperitif (Google siger, en drink, man nyder før et måltid) med en karakteristisk orange farve og en smag, der balancerer mellem bitter og sød. Den blev skabt tilbage i 1919 i Padua og har sidenhen vundet hjerter over hele verden. Ingredienserne inkluderer appelsin, gentian, rabarber og en række urter og krydderier, der giver den dens unikke smagsprofil.

 

Hvorfor så navnet Aperol Spritz?

“Aperol Spritz,” kommer det fra den italienske tradition med at “spritze” eller “sprøjte” vinen med danskvand, hvilket skaber den forfriskende effekt, som vi kender og elsker i dag. Så navnet refererer til både selve likøren og den karakteristiske måde, den serveres på.

 

Del endelig dine tips til en god aperol spritz

Hvis du har nogle specielle twist eller tips til at gøre en Aperol Spritz endnu bedre, så kom endelig med dem i kommentarfeltet. Det vil jeg og helt sikkert andre godt kunne bruge.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til spændende, grøn mad, som absolut ikke behøver være kedeligt. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Retterne er fyldt med gode grøntsager, og maden er smagfuld og børnevenlig.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret