Madplan uge 40

Få her en madplan uge 40 – endnu en gang en madplan fuld af nemme og grønne hverdagsretter. Lad dig inspirere af nogle af retterne, måske du har udset dig et par stykker som lyder som noget for jer. Du kan også snuppe dem alle og sæt dem på jeres madplan. Hvis du tager det hele, så har jeg lavet en indkøbsliste der passer hertil også. I kan glæde jer til grønne smagfulde retter for hele familien. Her er lidt kylling en dag og lidt frikadeller (svinekød) et par dage. Ellers er resten af ugen vegetarisk. Jeg lover for at du bliver mæt alle dage og får en masse god næring, masser forskellige smage og teksturer.  Hav den bedste uge 40.

Madplan uge 40

Her kommer en dejlig madplan til den næste uge. Endnu en madplan med helt nye opskrifter. I denne uge kan du vente dig en omgang frikadeller serveret med en simpel kålsalat og flødekartofler. Genbrug resterne af frikadellerne og kålsalaten i lækre frikadellesandwich dagen efter. Så er der en bowl på menuen med et smovset gråærtefyld, bagte sødekartofler, samme kålsalat som dagene inden, hvidløgsmayo og chiliolie. Mums! Igen kan du genbruge resterne i pitabrød. Fredag er der en omgang alt i et fad på planen (med rester af dressinger), og lørdag er der en grøn misosuppe med nudler på. Håber det kan bruges.

Madplanen rækker til 2 voksne og 2 børn, jeg håber I kan lide menuen. Se retterne nedenfor.

Madplan uge 40

Mandag: Frikadeller, en ægte klassiker som både børn og voksne (læs: mænd) elsker. Eller det gør min mand og børn i hvert fald. Det gør jeg virkelig også selv, så ingen klager over mandagsmenuen. Lav gerne dobbeltportion, så du har deller til tirsdag også. Dellerne serveres sammen med en simpel kålsalat (som også gerne må laves i stor portion – denne genbruges flere dage). Og en omgang flødekartofler, som jo altså også hitter hos alle mand (her hjemme).

Madplan uge 40

Tirsdag: Genbrug idag både frikadeller og kålsalat og kom det i de her lækre hjemmelavede gulerodsbrud sammen med en sennepsmayo og syltede agurker. Du kan sagtens købe dig til brudene, hvis du ikke vil bage selv. Men indkøbslisten passer med at du vil bage selv.

madplan uge 40

Onsdag: kan du glæde dig til de her bowls med blandt andet gråærter som er kogt og derefter har simret i en marinade. Her er mere af det her kålsalat-mix, der er bagte søde kartofler, avocado, en hvidløgsmayo samt en chiliolie. Lav rigeligt af gråærtefyldet, så der er nok til dagen efter.

Torsdag: I dag kan du servere både gråærtefyldet, kålsalaten og begge dressinger i de her pitabrød. Brødene kan du bage selv, i så fald skal du gå med 2 pakker gær og købte lidt polenta/majsgryn. Hvis du køber pitabrød, så husk dem ift. indkøbslisten.

Fredag: lav dette alt-i-et-fad for familien. Med kylling, kartofler, blomkål og butterbeans. Det hele serveres med resterne fra chiliolie og hvidløgsdressing. Nemt, mættende og lækkert.

madplan uge 40

Lørdag: prøv denne omgang nudler i grøn misosauce med lækre toppings.

 

Søndag: er restedag. Jeg tænker især du har rester af fredags- og lørdagsmenuen. Derudover har du sikkert også råvarer til overs i køleskabet. Mix & match og lav en lækker omgang blandet søndag.

 

Video af madplan uge 40

Se her et lille glimt af hver ret sat sammen til denne skønne madplan. Så kan du få en idé, om det er noget for dig eller ej. Videoen har godt nok byttet rundt på dagene, så de her bowls er mandag og frikadeller først er onsdag. Men det styrer I jo bare selv, så det passer jer og jeres familier.

 

Bag selv eller køb dit brød

Tirsdagens gulerodsbrud og torsdagens pitabrød kan laves eller købes. Rammer vi lige en uge, hvor der er masser af overskud på kontoen og lyst til at kræse lidt ekstra om menuen, så synes jeg helt klart, du skal lave både gulerodsbrud og pitabrød selv. Men hvis ikke der er energi til det, så køb dig til brødet. Uanset hvad du vælger, så husk at regne det ind i indkøbslisten. Vælg den mulighed, der giver jer den bedste uge.

Her kan du se indkøbslisten. Mange af tingene, specielt i kolonnen med “konserves” skal kun bruges i begrænset mængde. Så hvis du har nogle af tingene på lager, behøver du ikke købe ekstra. Det er bare en lille smule mel, sirup, sennep, eddike, mayo osv. man skal bruge.

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Jeg har en lang række forskellige madplaner med forskellige temaer. Hop gerne ind og se, om der er en madplan, som passer til jeres familie.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret