55 kvadratmeters taglejlighed med baby, but how?

Vi har en meget lille lejlighed, 55 kvadratmeter for at være helt præcis. Det er æk møj til en familie på 3. Se vores lille hjem her

55

55 kvadratmeter til vores familie

Vi har i weekenden været i gang med at flytte rundt i vores lejlighed, så der kan være plads til en ekstra mand. Der er i forvejen virkelig lidt plads til bare min kæreste og jeg, så det bliver dejlig klemt fra August af.

Vi bor på 5. sal (uden elevator) Oh yes i en lejlighed som består af et køkken man går direkte ind i, som ender i en ok bred gang, hvor man går ud på badeværelset. For enden af gangen er en stor stue med stor altan. That´s it!
Jeg har lagt hovedet lidt i blød, og kommet frem til at vi desværre må afsætte vores sofa for en tid hos mine forældre. Så nu har vi ingen sofa, hvilket er forholdsvis nederen. Dog er der (god) plads til bebs nu. Tænkte at der evt. var flere i samme situation (meget lille lejlighed og baby på vej), ellers er indlægget blot til de nysgerrig som vil se hvordan jeg bor.

Billedet øverst viser vores stue, som nu indeholder vores seng – som jeg har forsøgt at gøre så sofa-lignende som muligt. Så har vi investeret i den lækreste seng til den lille mand. Den skal jo helst stå op af vores, så jeg bare kan hive ham over om natten :o)
11124017_10152846125476517_1897803154_n
Jeg er vild med at man kan pille siden af sengen, så det bare lige er at hive ham over. Så behøver man ikke rejse sig om natten. Dovenskab længe leve!
55
Så har vi ellers været i gang med en seriøs sorteringsrunde i vores tøj. Er du vimmer man ejer meget, man i princippet slet ikke bruger. Slet ikke når man er gravid 😉 Så alt vores tøj faktisk befinder sig i den kommode der, plus en ret stor bøjlestang vi har i gangen + det løse kasseværk rundt omkring.
55
Overfor sengen har vi en skænk med fjernsyn osv 🙂 Og oppe fra trinnet har vi en altan, som jeg virkelig også elsker. Den er kæmpe og fuld af sol hele sommeren.
11125982_10152846125436517_903014217_n
Det er vores gang, som nu har fået besøg af spisebordet. Det fungerer faktisk ok. Jeg står i køkkenet og tager billedet, så det er ganske tæt på. Der mangler måske en lampe, men det er lidt kritisk med det skrå loft.
55
Sidste billed I får at se er puslepladsen på badeværelset. Ikke helt færdig, vi mangler en uro og så vil jeg have et par hvide hylder op til venstre for pladsen. Her ude er der faktisk god nok plads til hans tøj og sager. Heldigvis har vi et ret stort badeværelse nemlig.
Så velkommen indenfor i mit hjem! Andre der sidder i samme situation? Og har nogle gode løsninger til hvordan I har løst det? Kom endelig frem med dem 😀
Nu må den sidste tid gerne bare gå, vi glæder os så meget 😀
Knus fra mig..

I er velkomne til at følge med på min Instagram for endnu mere bolig inspiration, men også mad, træning og andet.

Kommentarer

 1. Hej Julie. Nu er det efterhånden et gammelt indlæg, så jeg er ret nysgerrig på, hvordan du synes det hele fungerede? Jeg er især nysgerrig på din og babydaddys fællestid når baby sov. Var det et problem at se tv og snakke sammen, når nu i alle var i ét rum? 🙂

  1. Hej Michael.
   Nu bor vi her ikke mere og har heller ikke den seng mere, så er ikke hundrede procent sikker. Men mener det var en 140 seng (140*200) 🙂

 2. Hej Julie.

  Kan du oplyse hvor vuggen er fra og ligeledes hvor dit plankebord er fra (evt. træsort)? 🙂

  Mvh. Dania

  1. Slyngenuggen er fra Sneglehuset.dk og bordet har min kærestes svoger lavet til os. Jeg tror det er eg, men jeg er slet ikke sikker 🙂

 3. Hvor ser det fint ud
  Jeg er på jagt efter noget til puslepladsen, og faldt over den plastikholder til puslepuden – hvor har du købt den ?

 4. Hej 🙂
  Tak for inspirationen!
  Hvis jeg var jer, ville jeg helt sikkert prøve at få nogle opbavaringsplads under sengen 🙂 der er mange smarte senge stel med skuffer eller bare et par ben og bedrolers.. Bor selv med min kæreste på 35 kvadratmeter og vi bliver en mere til jul, så vi er selv igang med at udtænke hvordan vi kan skaffe mere opbevarings plads osv..

  1. Tak for tippet 🙂 Ganske god idé – vi har bare fjernet de ben vi har nu. For de var virkelig grimme 😉 Og jeg synes det er meget rodet at se på med ting under sengen. Men stel med skuffer, havde jeg ikke overvejet 😀 God plan!

 5. Hvor er der bare hyggeligt! Og når han begynder at kunne kravle er det genialt med så meget luft/plads mellem møblerne i stuen. Det eneste jeg ville ændre er nok spisepladser i gangen: og altså stille bordet op ad væggen, så det er behageligt at sidde på begge sider og det bliver “harmonisk” i rummet. Men der bliver tæppet måske for stort. Det var ihvertfald det eneste jeg lige tænkte 🙂 rigtig meget held og lykke med det!

  1. Hej Simone. Mange tak for dit forslag, jeg har allerede lavet det om 😀 Det er meget bedre! Den havde jeg slet ikke overvejet, så super fedt med lidt idéer udefra 😉 Takker..

 6. Vi bor også to voksne og 1 barn i en 2 v. Vi har løst det sådan at hun har gået soveværelset og så har vi en god sovesofa i stuen. Det fungerer faktisk rigtig godt. Og så gælder det bare om gode opbevaringsløsninger, smide en masse ud, holde det ryddeligt så det er til at holde ud at være i og se på:) movie skal i være om aftenen når baby sover? Måske det var en ide med en himmel over sengen, hvis flimmer fra fjernsynet forstyrrer den lille

  1. Ja det er også det 🙂 Uh, den havde jeg ikke lige overvejet. Han må sgu vænne sig til vi også er der 😉 hehe.. Men jo, måske en himmel var en idé – tak for det..

 7. Jeg synes det ser så fint ud! Nogle gange må man bare være lidt kreativ Jeg bor selv på 50kvm i Valby (Kbh) og her har vi også været kreative for at få plads. Vi bliver boende indtil det rigtige dukker op og så må alle de kæmpe store legesager mm bare vente med at flytte ind til pladsen er til det

  1. Ja, det lyder som en god plan 😀 Vi skal også klart videre herfra. Men ind til videre bliver det sådan her 😉

 8. Hvor er det fint 🙂 jamen vi bliver 3 til oktober og bor i en 50kvadratmeters lejlighed – dog er det med seperat stue og soveværelse. Meeen pladsen bliver også trang her og pusleplads bliver i soveværelset, da badeværelset er lille 😉 vores er dog en ejer, så vi prøver at indrette os bedst muligt, og håber på at kunne flytte i hus inden bebs bliver stor 😀 en udfordring men også meget sjovt og som du skriver, en god mulighed for at få ryttet ud! Det meste af mit tøj er allerede på loftet 😉

  1. Tillykke til dig også 😀 Ja det er også det! Det er sgu faktisk meget rart at få sorteret i alle sine ting 😉

 9. Det er bare en super fin indretning af det “lille hjem”, som ellers ser meget åbent og overskueligt ud!
  Jeg står selv i samme situation, dog med 15 kvadratmeter mere, men mon ikke det lige kan lade sig gøre så? 🙂
  Jeg er helt vild med det, og vil bruge din inspiration i mine overvejelser i løbet af det næste halve års tid! 🙂
  Tak fordi du deler.

  1. Selvtak. Hvor dejligt hvis du kan bruge det 🙂 Og tillykke med din graviditet også så 😀

 10. Det ser fint ud omend noget klemt ude i gangen. Vi havde en lejlighed på 63 kvm men soveværelset var meget lille, så pusleting og vores tøj ville slet ikke kunne være der hvis der også skulle være en tremmeseng. Så vi solgte det og flyttede og det kan jeg mærke har givet meget ro, og færre bekymringer. Nu bor vi stort, tæt på byen og har elevator på trods af vi bor på 1 sal. Dejlig bekvemt 🙂

  1. Vi skal helt sikkert også flytte. Vi bliver her ind til min kæreste er færdig med sit speciale (november) Så flytter vi afhængig af hvor han skulle få et job 🙂 Så nej, det er slet ikke optimalt. Drømmer om et hus 😉

   1. Det kan jeg sagtens forstå. Nogle trives med at bo meget småt, men jeg synes det gav et stort pres i stedet for. Så vi prioriterede at flytte før termin. Jeg kunne slet ikke overskue flytning med en baby, men hvis man venter til det er nogle måneder gammelt, så er det sikkert noget helt andet 🙂 Om max et par år skal vi dog også videre til hus. Det er klart drømmen 🙂

Vis alle kommentarer (27)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret