Vegetar madplan uge 23

Her finder du en vegetar madplan uge 23. Jeg har nemlig lavet denne madplan med udgangspunkt i vegetariske retter. Her er både helt nye retter og nogle jeg tidligere har delt. Mange af jer ønsker flere vegetariske retter, så nu får I en madplan helt uden kød og fisk. Madplanen er poppet med grøntsager, bælgfrugter og en masse lækker smag og tekstur. Jeg er faktisk sindssygt tilfreds med denne uges madplan, jeg synes alle retter smager stjernegodt. Så jeg har virkelig glædet mig til at dele den med jer.

Vegetar madplan uge 23

Vegetar madplan uge 23

 

Her er en vegetarisk madplan, én med masser af smag, masser af grøntsager, masser af mæthed og bid. Denne madplan uden kød er består til gengæld af en omgang shakshuka! Det er hundrede år siden, jeg selv har lavet mig en omgang shakshuka og det vil jeg prøve igen. Det smager jo så godt og er vildt nemt. Så er der spinattærte på planen, en med karamelliserede løg. Der er en omgang kimchi & avocado toast på. En couscoussalat med bagte gulerødder og en creamy coconut peanutbutter ramen. Mums. Der medfølger en indkøbsliste og planen rækker til 2 voksne og 2 børn. Ift. de unger der.. som udgangspunkt er madplan uge 23 ret voksenvenlig. Men den kan sagtens justeres, så de mindste hoveder kan spise med. Det kommer jeg med flere tips til længere nede i indlægget. Rigtig god uge 23.

 

Vegetar madplan uge 23 – se retterne her

Vegetar madplan uge 23

  • Spinattærte med karamelliserede rødløg, server evt. med en omgang hjertesalat med sennepsvinaigrette og karamelliserede nødder og rosiner. Selve dressingen kan bestå af olie, sennep, citronsaft, salt, peber, lys sirup og lidt æbleeddike. Nødderne og rosinerne kan du riste af på panden i smør, sirup og med lidt salt. Perfekt oven på simple salatblade som tilbehør til tærten.

  • Shakshuka med flutes, se opskriften her på en shakshuka med æg, feta og persille. Server med ristet brød. Find opskriften via linken hen over opskriften.

Vegetar madplan uge 23

  • Couscous salat med bagte gulerødder, ristede kikærter og syltede rødløg. En virkelig lækker salat med masser af smag, fylde, tekstur og mæthed. Spis gerne denne salat to dage i streg, så du også har til torsdag. Hvis du mangler noget at servere til, kan du købe dig lidt falafler fra frost eller servere med frikadeller, nuggets eller lignende (hvis du ikke kører ugen vegetarisk)

Vegetar madplan uge 23

  • Kimchi avocado toast med en hytteost i bunden og denne her avocadocreme med kimchi i. En dejlig krydret omgang som alligevel blødes op af både avocado og hytteost. Øverst er der en lækker chili honning glace. Find det hele i linket på opskriften.

  • Peanutbutter coconut ramen: Glæd dig til en yderst cremet og lidt spicy ramen suppe. Med masser af smag fra peanutbutter, lime, frisk ingefær, soya og kokos. Den mest cremede suppe jeg nogensinde har lavet. Find din ramen suppe her.

 

SØNDAG ER RESTEDAG! Mix sammen hvad du har! Jeg tænker der vil være lidt rester af både retter og råvarer fra ugen der gik.

 

Børnevenlig madplan – forslag til børnene ud fra denne uges madplan

Som nævnt i introen, virker denne madplan måske mere voksenvenlig end den er børnevenlig. Men fortvivl ikke. Der er mange muligheder for at gøre den mere børneegnet. Server retterne opdelt i små skåle, så man selv kan sammensætte. Det er klart en ting der får mine børn til at spise mere. Tærten kan de måske lide, måske ikke. Mine egne stejler lidt på løg og spinat, de sidder og piller ud. Men de elsker tærtebunden og egentlig også æggemassen. Ellers kan de jo få rugbrødsmadder denne her dag.

Shakshuka gider mine faktisk godt, især hvis jeg koger pasta ved siden af. Så fungerer det lidt som en tomatsuppe hen over. Æg og flutes spiser de også, men de gider ikke krydderurter. Gud forbyde det da. Ift. salaten onsdag og torsdag – det er her du kan servere i mindre skåle. Så plukker de måske couscous (de smager jo neutralt og er egentlig ret sjove i munden). De kan gå efter de ting, de nu kan lide. Måske de sprøde krydrede kikærter, måske avocado eller måske de bagte gulerødder.

Ift. Kimchitoast, så kan de få brød, avocado og hytteost for sig? Måske sammen med lidt gnavegrønt. Kunne det være noget? Ramen til sidst, faktisk var mine børn overraskende vilde med det. Ikke de her svampe, koriander og chiliolien. Men gerne selve suppen, nudler og de ristede peanuts.

 

Indkøbsliste til vegetar madplan uge 23

Du kan jo evt. printe indkøbslisten her ud og strege ud undervejs. Du kan også klikke dine varer hjem online, f.eks. på Bilka to go, de laver også hjemmelevering i mange byer. Indkøbslisten virker måske lidt lang i kategorien “konserves” og “andet”. Men tjek lige dit eget basislager. Meget af det kan også undlades, nu skrev jeg blot alt på. God shoppetur.

Instagram og nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og nem mad-inspiration. Her deler jeg både billeder af en masse mad, men også lidt inspiration til træning. Primært nemme hjemmeøvelser. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her. Det er helt gratis og så får du mine madplaner i din indbakke hver uge. Tak fordi I læser med.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret