Valnøddebrownie med appelsinskal

Denne her valnøddebrownie er så intens, så kompakt, så syndig og alt andet end tør. Den er uden mel, kun bagt på mandelmel. Der er rigeligt med smør og chokolade i, og så er der bid fra valnødderne. Absolut et must try! Prøv den med appelsinskal også, hvis du er til det. Det gør altså også noget godt for sådan en chokoladesag, hvis du spørger mig

valnøddebrownie

Valnøddebrownie

 

Prøv denne glutenfri chokoladekage, en kompakt en af slagsen som er helt uden hvedemel. Jeg blender mandler til mel og bruger dette i dejen. Desuden har jeg brugt lidt appelsin til denne opskrift, det kan sagtens undlades hvis du ønsker den helt klassisk.

Kagen er meget tung, så du kan sagtens nøjes med et ret lille stykke. Derfor kommer der også en del stykker ud af opskriften. De er allerbedst iskolde, så jeg foretrække at opbevare den på frys og blot tage stykket ud 15 minutters tid inden det skal spises. Men den kan også tages ud fra køl. Server herligheden som den er, eller sammen med en klat vaniljeis og friske bær – det kan altså også bare noget.

Valnøddebrownie med snert af appelsin

Opskrift til 20 små stykker

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

 • 200 g mørk chokolade
 • 200 g smør
 • 2 tsk. vaniljeessens
 • 150 g sukker
 • 3 æg
 • 120 g mandelmel
 • 100 g hakkede valnødder
 • 1 nip salt
 • skal fra 1/2 appelsin

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft
 2. Smelt smør og chokolade i en gryde
 3. Hæld den smeltede smør og chokolade i en skål og kom vaniljeessens og sukker i.
 4. Blend mandler til mel, enten i en blender eller i en food processor
 5. Hak valnødder groft
 6. Kom mandelmelet, de hakkede valnødderog æg ned til chokoladeblandingen og rør det sammen.
 7. Vend det hele ud i en bradepande beklædt med bagepapir, min måler ca. 20*20 cm.
 8. Bag kagen i ovnen i 25 minutters tid, til den har fået en skorpe. Men den må gerne  være let flydende inden i, det skal nok sætte sig.
 9. Køl af, kagen er allerbedst iskold. Jeg bevarer faktisk min i fryseren, og tager et par stykker ud 5-10 min før den skal spises.

Bedøm denne ret

valnøddebrownie

 

Se lynhurtigt her hvordan jeg laver valnødde brownie

Andre must-try skærekager

Fælles ved nedenstående kager er, at de alle kan fryses ned. Det er jeg selv kæmpe fan af! Hvis gæsterne skulle melde sin ankomst og man måske ikke lige orker at skulle i gang med at bage – så er det bare, at tage en ud af fryseren. Jeg vil dog vente med at lave smørcreme/frosting til lige inden servering. Her kommer der i hvert fald nogle forslag til kager, som jeg virkelig vil anbefale:

valnøddebrownie

Følger du mon med på Instagram?

Hop meget gerne ind på min instagramprofil og følg med. Her deler jeg hver dag glimt fra min hverdag men unger, træning, hygge og mad. Jeg håber, vi ses derinde!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret