Sund smoothie med edamamebønner, agurk, persille og spinat

Her kommer en opskrift på en sund smoothie med edamamebønner, agurk, persille og spinat.

sund smoothieSund smoothie med spinat, ananas og agurk. Denne her greenie er yderst sund, mættende, lynhurtig og fuld af alverdens gode næringsstoffer for fordøjelsen.

 

Sund smoothie med ananas og agurk

 

Sund smoothie er noget vi laver ret tit hjemme hos os. Generelt laver vi smoothies virkelig tit, hver eneste dag. Det er så lidt forskelligt hvilke ingredienser der ryger i dem. Enten er de grønne som her, og så skifter vi lidt mellem spinat, grønkål, ærter, broccoli og edamamebønner. Til at søde med bruger jeg ananas, banan, dadler og/eller mango. Ofte kommer jeg mandler, hampefrø eller lignende i. Til tider en avocado for at give cremet konsistens, – så kan den blive tyk og lækker, sådan lidt yoghurt agtig.

Andre gange laver jeg røde smoothies, hvor der er bær og f.eks. rødbede i. Følg evt. med på min Instagramprofil, hvor jeg i min bio har et højdepunkt (den der runde boks) som jeg har kaldt “smoothies”. Her kan du få en helt masse smoothies-inspiration, til både røde smoothies og en grøn smoothie som her.

Grøn smoothie med ananas og agurk

Opskrift til 2 store glas

En frisk og yderst sund grøn smoothie. Du kan evt. komme banan i og undlade 1 dl vand – så har du en lækker tyk og cremet “yoghurt” lige til at komme granola på.

Forberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

5 minutter

Ingredienser

 • 50 g edamamebønner (fra frost, de pillede)
 • 2 firkanter frossen spinat
 • 10 mandler
 • 100 g ananas (gerne frossen)
 • 60 g agurk
 • 10 g persille (kan undlades, men det kan ikke rigtig smages og det er super sundt)
 • 2-3 dl vand alt efter hvor tynd du ønsker den
 • evt. 1 banan (kom vi ikke i her, men jeg elsker den måde det søder på og giver en cremet smoothie)

Sådan gør du

 1. Kom det hele i en blender og kør rundt til det er helt blendet og lækkert i konsistensen

Bedøm denne ret

grøn smoothie

Du kan enten tilføje en masse væske og få den juice ish, eller som ovenfor tilføje f.eks. en avocado og mindre væske og få den mere som yoghurt. Så kunne den jo spises med mysli på.

Grøn sund smoothie er den sidste i rækken af de opskrifter jeg (i denne omgang) har udviklet sammen med Tina Lykkegaard. Måske du læste med i vores første indlæg, hvor Tina kom med sine råd til en sund hud og en god fordøjelse. Hvis du missede det, vil jeg klart anbefale at læse det her. Tina er holistisk hudterapeut og hun ved simpelthen så mange beundringsværdige ting. Vi har desuden postet en opskrift på lækre blåbærsmoothies med rødbede lige her. Samt kønne jordbærsmoothies med gulerod lige her. I begge indlæg har Tina desuden givet lidt spændende info omkring hvorfor netop de udvalgte ingredienser er så fantastiske for os.

Fra frost eller frisk:

Vi har brugt edamammebønner, spinat og ananas fra frost. Egentlig er det lige meget om det er frisk eller frossen, men man foretrækker klart en grøn smoothies (og alle andre slags smoothies) iskolde. Så sørg for at komme isterninger ved, hvis du ikke bruger ting fra frost. Hver dog opmærksom på at de så også giver lidt væske.

Man kan vist også købe de her frosne pakker ananas, er jeg blevet fortalt. Jeg køber dog en frisk, skærer den i små tern og fryser det ned i fryseposer.

Psst. den frosne spinat kan sagtens erstattes af frossen grønkål.

 

Andre skønne drikke

 • Se også min bedste virkelig cremede iskaffe her. Den er for vild især på de lune sommerdage
 • Jordbærsmoothie én med gulerod
 • Blåbærsmoothie én med rødbede
 • Eller hvad med min greenie – en anden sund grøn smoothie
 • Jeg har også lavet et indlæg omkring smoothies her – hvor jeg fortæller om tips og tricks til at lave de allerbedste af slagsen

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret