Spinatsmoothie med blåbær, ærter og banan

Spinatsmoothie – en sund smoothie med spinat, blåbær, ærter, mandler og banan. Denne her smoothie smager rigtig skønt, selvom den indeholder en masse mættende grøntsager. Den er nem, da alt bare skal blendes og så fylder den godt i maven. Så det kunne være en idé til morgenmaden. Evt. kan du komme mindre vand i, og få den tykkere. Så kan den spises som en slags yoghurt med ske – og med granola på.

Spinatsmoothie
sund blåbærsmoothie

Spinatsmoothie med blåbær, banan, ærter og mandler

 

Spinatsmoothie er noget vi får ret ofte hjemme hos os. Faktisk næsten hver dag. Nogle gange kommer vi også jordbær eller hindbær i ud over blåbær, da det gør smagen en smule mere frisk og sød i det. Det er lidt forskelligt hvad vi lige kommer i vores smoothies, men der er alligevel altid nogle råvarer vi altid bruger.

Smoothies er det perfekte mellemmåltid om formiddagen i weekenden. Når man har små børn spiser man jo ret tidligt morgenmad, og vi er derfor sultne lang tid inden klokken slår frokosttid. Så er en smoothies altså helt perfekt. Til hverdag er det ofte noget vi laver når vi kommer hjem fra børnehaven. Om eftermiddagen er man igen sulten og kan måske ikke helt vente til aftensmaden. Så er det helt perfekt med lidt sundhed i maven, f.eks. i form af denne blåbærsmoothie.

Ofte spiser vi også en bolle om eftermiddagen, men en smoothie er bare en genial måde at få lidt grøntsager og frugt på. Noah synes desuden det er rigtig hyggeligt at være med til at lave smoothies. Han sidder på køkkenbordet og er med til at komme ting i blenderen. På den måde synes han også det er sjovere at drikke det, når han selv har lavet det.

Denne her spinatsmoothie er med ærter og blåbær, og jeg synes ikke at hverken spinat eller ærter er noget som er gennemtrængende i smagen. Denne her smager sødt af banan og blåbær. Her er nok til 3 glas

Spinatsmoothie med blåbær og banan

Opskrift til 3

Blåbærsmoothie sødet med banan og dadler. Denne smoothie smager dejlig sødt, på trods af at der faktisk også er spinat og ærter her i. En nem måde at få lidt grøntsager i både dig selv og dine børn. Denne smoothie er cremet og lækker, det perfekte eftermiddags-“måltid”.

Forberedelsestid

5 min

Samlet tid

5 min

Ingredienser

  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 100 g frosne blåbær
  • 30 g frosne ærter
  • 1 banan (jeg brugte en frossen)
  • 6-7 mandler
  • 5 bløde dadler (friske, dem man køber i papæske)
  • 3-4 dl vand alt efter hvor tynd du ønsker den

Sådan gør du

  1. Fjern stenene fra dadlerne
  2. Kom alle ingredienserne i en blender og kør rundt

Bedøm denne ret


Spinatsmoothie
Du kan som sagt sagtens tilføje andre slags bær. Du kan komme andre frø og nødder i, så som hampefrø, hørfrø, sesam osv. Du kan komme edamammebønner i frem for ærter. Du kan komme avocado i for at gøre den helt cremet. Måske du også er interesseret i verdens bedste iskaffe, eller iceblend, så kig med her. Ellers skal du prøve min greenie eller havtornssmoothie, dem elsker jeg også.

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og mad-inspiration.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret