Baileys cheesecake i glas

Prøv de her desserter næste gang du får gæster. Fine små trifli med Baileys cheesecake og Oreos. De er nemme at lave, kan laves god tid inden servering og så smager de bare godt. Baileys i dessert er også lidt festligt og kan serveres både nytår og en sommeraften på terrassen.

Baileys cheesecake

Baileys cheesecake

 

Vi fik faktisk de her cheesecake med Baileys nytårsaften. Det er min veninde og kogebogs-makker Christina der står bag dem. Hun havde dem med herover, og så snuppede vi lige et par billeder af dem sammen inden mørket faldt på. Jeg har fået lov til at dele opskriften med jer. De smagte så godt, og er bare oplagte til fester og festlige anledninger. De er lavet på en chokolademousse med Baileys, med oreoknas og med flødeskum på toppen. Jeg synes det er et must med noget knas på toppen også, da den bliver ret blød ellers. Det oreoknas der ligger mellem lagene holder sig ikke sprødt i evigheder, så tilføj gerne f.eks. chokoladekugler som os – der knaser let. Det kunne også en Oreo skåret over på midten og proppet ned i flødeskummen. Det ville også se fint ud!

 

Baileys cheesecake

Opskrift til 10 glas

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer på køl

Samlet tid

3,5 time

Ingredienser

 • 150 g mørk chokolade - jeg brugte 55%
 • 400 g Philadelphia naturel
 • 100 g flormelis
 • 2 store tsk. vaniljesukker
 • 1 nip salt
 • 1 dl Baileys
 • 3 dl fløde + 2 dl fløde til pynt
 • 7-8 Oreos
 • Evt. krymmel eller flere Oreos til pynt

Sådan gør du

 1. Smelt chokoladen, enten over vandbad eller i microovnen.
 2. I en anden skål piskes flødeost, flormelis og vaniljesukker, og Bailey piskes efterfølgende i.
 3. Kom den smeltede chokolade og salt i, og pisk igen.
 4. Pisk de 3 dl fløde til en let flødeskum, og pisk det sammen med ostemassen.
 5. Fordel halvdelen af Bailey-ostecremen i 10 små glas. Det gøres lettest med en sprøjtepose, så cremen ikke sætter sig for meget op ad kanterne.
 6. Kom 7-8 Oreos i en pose, klem luften ud af posen og slå en knude på. Knus kiksene med en kagerulle eller noget andet hårdt. Du kan fint knuse kiksene med den hvide creme i. Fordel den knuste Oreo i dine glas, ovenpå ostecremen.
 7. Fordel den sidste ostecreme i glassene. Sæt på køl, gerne natten over.
 8. Inden servering piskes fløden til flødeskum. Kom flødeskummen i en sprøjtepose med valgfri tyl. Sprøjt fine “dutter” øverst i hvert glas. Pynt evt. med krymmel, guldflager eller en halv Oreo.

Bedøm denne ret

Andre små desserter i glas

Anretning af Baileys cheesecake

Vi anrettede desserterne i lidt forskellige glas som det ses på billedet. Du kan jo gøre som det passer jer, men vi synes klart de er flottest i en form for gennemsigtige glas, så man kan se lagene. Ellers kan den dog også serveres i en stor form.

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev. Dette sender jeg ud hver weekend, hvor man får mine madplaner het gratis. Det foregår lige her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret