Smørrebrød med hønsesalat og sprødt kyllingeskind

Smørrebrød med hønsesalat er virkelig et genialt stykke smørrebrød. Hønsesalaten er tilpas snasket, med en snert af karry og med masser af bid i. Her har vi toppet hønsesalaten med hjemmelavet sprødt kyllingeskind, men du kan også sagtens bruge bacon.

smørrebrød med hønsesalat

Opskrift på smørrebrød med hønsesalat

 

Her kommer opskriften på rugbrød med hønsesalat og hjemmelavet sprødt kyllingeskind. Kyllingeskindet er nemt at lave, men det kræver, at du har en hel kylling, som du kan flå skindet af. Og så kan kødet bruges til hønsesalaten. Du kan dog også sagtens lave hønsesalaten på klassiske kyllingebryster, der allerede er skåret ud, og så eksempelvis toppe madderne med bacon i stedet for kyllingeskind. Du kan også bruge hønsesalaten i sandwich som her.

Rugbrødsmadder med hønsesalat og sprødt kyllingeskind

Opskrift til 4 madder

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

60 minutter

Ingredienser

Hønsesalat og kyllingeskind

 • 1 hel kylling
 • 2 spsk. creme fraiche med top
 • 2 spsk. mayo
 • 1 tsk. dijonsennep
 • 2 drueagurker / cornichoner
 • 2 spsk. hakket persille
 • 1 tsk. salt + peber
 • 1/2 tsk. karry
 • 1 lille tsk. sukker
 • 8 små vindruer

Desuden

 • 4 stykker rugbrød
 • Smør til at smørre rugbrødet (valgfri)
 • 4 salatblade

Sådan gør du

 1. Flå skindet af den hele kylling, gerne i to store stykker. Læg skindet på en bradepande med bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir og et ovnfast fad ovenpå skindet, så det ligger i pres.
 2. Kom skindet i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter. Kig til det undervejs. Det skal være helt gyldent, men hold øje med, at det ikke bliver brændt. Imens forberedes hønsesalaten.
 3. Skær de to kyllingebryster fra kyllingen, og kog kyllingebrysterne i saltet vand i 15 minutters tid, til kyllingen ikke længere er rå.
 4. Lad kyllingebrysterne køle helt af.
 5. Imens røres dressingen til hønsesalaten sammen. Rør creme fraiche, mayo, dijonsennep, krydderier og sukker sammen. Hak drueagurkerne groft, hak persillen og skær vindruerne i kvarter. Kom dem i dressingen, og rør det sammen.
 6. Når kyllingebrysterne er kølet af, skæres de ud i grove stykker. Kom kødet i dressingen, og vend det hele sammen. Smag til med ekstra salt, sukker og karry.
 7. Smør 4 stykker rugbrød. Kom et salatblad på hver, derefter et par store skefulde hønsesalat. Top med sprødt kyllingeskind knækket i lidt mindre stykker. Drys evt. lidt mere frisk persille over til sidst.

Bedøm denne ret

smørrebrød med hønsesalat

smørrebrød med hønsesalat

Video af hønsesalat

Spis disse smørrebrød med hønsesalat sammen med andre højtbelagte madder

Jeg har samlet et helt indlæg med en masse inspiration til forskellige slags smørrebrød lige her. Ellers er der lidt specifikke forslag her:

 

Inspiration til frokost

Mangler du inspiration til frokost-gæsterne? Eller måske du engang i mellem lige har lidt ekstra tid til at kredse lidt om frokosten? Så har jeg en hel kategori med frokost idéer lige her. Her er både varme retter, som f.eks. kan serveres til julefrokost eller påskefrokost, og forskellige slags sandwich, bagels og paninis. Og så er der inspiration til hurtige frokoster i f.eks. weekenden eller under hjemmearbejdet, f.eks. pitapizza, æggewraps og frokostsalater. Hop meget gerne ind og se, om du kan finde lidt inspiration derinde.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Du kan også finde min nye kogebog lige her. Den indeholder 317 siders inspiration til hverdagsaftensmad, og over 130 nemme opskrifter på aftensmad.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret