Rocky road chokolader

Rocky road er en slags chokoladebarer, hvor man blander skum, nødder, evt. marcipan og chokolade.

rocky road

rocky road

Rocky road

 

Her er en lille sjov og anderledes idé til konfekt ræset. De her rocky road er nemlig yderst nemme og lynhurtige at bikse sammen, de smager så dejligt af både noget sødt og noget salt, og de har en vildt god konsistens af både noget chewy, noget sprødt og noget fast. De ser da også rigtig fine ud og pryder et konfektbord super fint. De ville altså også fungere meget godt som en lille værtindegave, hvis man skal til julefrokoster f.eks.

Jeg brugte blot alt det jeg nu havde liggende af nødder, tørret frugt og skumfiduser, så hvis du har valnødder frem for mandler eller abrikos frem for tranebær, så bruger du blot det. Næste gang jeg kaster mig ud i rocky roads vil jeg desuden tilføje små stykker marcipan også. Det giver en julet smag og den lækreste lidt seje konsistens også.

Her blev til ca. 10 stykker

Rocky road chokolade

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • En lille håndfuld afskallede hasselnødder
 • En lille håndfuld mandler
 • En lille håndfuld pistacienødder (uden skal)
 • En lille håndfuld tørrede tranebær
 • En lille håndfuld skumfiduser (jeg brugte nogle sukkerfrie der er både hvide og lyserøde)
 • 50 g smeltet hvid chokolade
 • 50 g smeltet mørk chokolade

Sådan gør du

 1. Kom alle nødder, tranebær og skumfiduser i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Ift. hasselnødderne gav jeg dem først 10 minutter i ovnen ved 200 grader. Efterfølgende pillede jeg skallerne af og brugte dem altså ristet og afskallede, som jeg allerbedst kan lide dem.
 2. Smelt chokoladerne over vandbad og hæld dem lidt på skift over fyldet i formen, så det dækkes af chokolade
 3. Stil det på køl ind til chokoladen er stivnet helt
 4. Skær i mindre bidder

Bedøm denne ret

 

 

Hvis man mod alt forventning ikke lige får spist det hele, kan de sagtens fryses også. Så tages de blot op den dag man ønsker at spise dem og så er de dejlig kolde og faste. Ellers kan de også sagtens holde sig lækre i en uges tid i køleskabet. Lav endelig dobbeltportion, da opskriften her rækker til 10 stykker ca.

 

Flere lignende juleopskrifter

Hvis du er i julebage humør, vil jeg klart anbefale at prøve min opskrift på pebernødder. De er sprøde og søde og har også et twist af appelsinskal. Jeg har også en opskrift på æbleskiver, juleboller eller snurrer med marcipanremonce, pærer og chokolade lige her.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret