Orangestænger

Orangestænger er lidt julede og hyggelige, og så smager de jo hammer godt. Det kræver en sprøjtepose og en 12 mm tyl, men ellers er det jo virkelig nemt. Hvis man ikke har det, så kan de også sagtens laves til almindelige småkager, men af samme dej med samme orangesmag.

orangestænger

Opskrift på orangestænger

 

Her er et bud på en ægte klassiker, nemlig sprøde orangestænger med chokolade.

Orangestænger er den slags småkager, der vækker hyggelige minder om jul og duften af appelsinskallen er jo så rar. Server med en kop kaffe eller gløgg,

De er ganske nemme at bage, man starter med at blande sukker og appelsinskal sammen og lade det trække lidt. Det frigiver smag og aroma at det ligger og trækker sådan. Alt efter hvor meget orangesmag du ønsker, kan du skrue op og ned. Jeg synes gerne man må kunne smage det, hvorfor der er forholdsvis meget smæk på orangesmagen i mine småkager. Herefter kommes blødt smør og marcipan i og dette røres sammen. Slut med mel og maizena og form så dine småkager, eller sprøjt dem ud for det rigtige look. Bag og slut med at dyppe dem i chokolade.

Orangestænger

Opskrift til 25 stk.

Ingredienser

 • 80 g sukker
 • skal fra 1,5-2 øko appelsiner (efter smag og behag)
 • 130 g marcipan
 • 170 g smør (stuetemp)
 • 190 g hvedemel
 • 20 g majsstivelse eller kartoffelmel
 • 100 g chokolade til bunden, mørk eller mælkechokolade

Sådan gør du

 1. Kom sukker i en skål og riv øko appelsinskal her ned også. Smuld det sammen og lad det stå og trække imens du vejer resten af
 2. Kom så smør og marcipan ned i skålen og rør, enten med hænderne der moser det sammen, med en elpisker eller påg røremaskine.
 3. Kom mel og majsstivelse ved og rør igen
 4. Kom i en sprøjtepose med en 12 mm tyl i enden.
 5. Sprøjt dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir
 6. Bag orangestængerne i 10 minutter ved 180 grader varmluft
 7. Køl af på en rist og dyp derefter bunden i smeltet chokolade.

Bedøm denne ret

Variationer i smag

Du kan spice dine orangestænger op ved at tilføje hakkede nødder som mandler eller valnødder til dejen. For ekstra sødme kan du pensle dem med en let appelsinglasur – dog synes jeg ikke dette passer sammen med chokoladen, så er det nok nærmere i stedet for chokolade. Hvis du går med chokoladen frem for glasuren, kan du også vende dem helt i chokolade, så de er dækket her af eller afslutte med lidt revet appelsinskal på toppen. Om du bruger mørk eller mælkechokolade, er op til dig.

 

Andre Hyggelige Småkager

Hvis du er i humør til mere julebagning, overvej også at lave pebernødder, vaniljekranse eller svenske chokoladesnitter. De er ligeså nemme og perfekte til at dele med venner og familie. F.eks. er det jo den fineste værtindegave her i juletiden. Så næste gang du vil bage noget nemt og hyggeligt til jul, prøv disse orangestænger.

 

Video af orangestænger

orangestænger

orangestænger

Følger du mon med på Instagram?

Hvis ikke, så kan du klikke lige her, og komme direkte ind på min Instagram profil – hvis du kunne tænke dig at følge med. Jeg deler dagligt madinspiration og generelt lidt fra min hverdag og familie liv.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret