Peberkager

Peberkager, krydrede julesmåkager der er så hyggelige at kaste sig ud i. Hiv dine yndlings små udstikkerforme frem, på med forklædet, op med julemusikken og så skal der bages. Her er min bedste peberkager opskrift

peberkager

peberkager Peberkager – det hyggeligste bageprojekt sammen med ungerne, hvor der kan pyntes og leges.

 

Peberkager, min opskrift på de klassiske små julekager

 

Her er en opskrift på skønne krydrede peberkager, som kan laves sammen med ungerne. Opskriften er super nem, og dejen tager ikke lang tid at samle. Det der tager lidt tid er det her udstikkerarbejde, som dog skal ses som et hyggeprojekt og ikke så meget som et arbejde. Tag evt. dejen med hen til spisebordet hvor den kan rulles ud og stikkes ud. På den måde kan I som familie sidde sammen om projektet og lave jeres egne motiver.

Min 3 årige søn synes i hvert fald det var enormt hyggeligt at være med til at stikke ud. Man kan så diskutere hvor meget han hjalp, ift. hvor meget han spolerede og svinede. Så det er lige med at have lidt tålmodighed her, hvis de små skal være med ;o) Men på med lidt julemusik og tænd for nogle stearinlys, så er det altså mega hyggeligt sådan noget her. Kagerne smagte helt fantastisk, krydrede, varme og søde.

Her blev til rigtig mange peberkager – næsten 3 bageplader fulde, så måske en halv portion også kan gøre det. God fornøjelse med juleprojektet.

 

Peberkager opskrift

Peberkager

Opskrift til 3 bageplader

Forberedelsestid

35 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

 • 150 g smør
 • 100 g brun farin
 • 6 spsk. sirup
 • 50 g mandler
 • 300 g hvedemel (evt. undlad mandlerne og brug udelukkende hvedemel)
 • 1 knsp. salt
 • 1 tsk. natron
 • ½ tsk. hjortetakssalt
 • 1 tsk. stødt ingefær
 • 2 tsk. stødt kanel
 • 1 nip stødt, sort peber (kun en lille smule)
 • 1/2 hvidt peber
 • 1 tsk. stødt allehånde
 • glasur til pynt (jeg brugte flormelis + appelsinsaft)

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Smelt smør, sukker og sirup i en gryde under omrøring (eller i mikrobølgeovnen).
 3. Hvis du ønsker at tilføje mandelmel til dejen, skal mandlerne blendes til mel først.
 4. Kom mandelmel i en skål sammen med hvedemel, salt, natron, hjortetakssaltsalt, stødt ingefær, kanel, sort og hvid peber og allehånde i en skål
 5. Kom nu smørblandingen i og rør godt sammen. Brug hænderne til at samle dejen sammen.
 6. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, gerne så tynd som muligt (ca. 1/2 cm).
 7. Stik figurer ud med de udstikkerforme du nu har. Saml blot resten af dejen og fortsæt igen og igen, til alt dej er brugt.
 8. Kom figurerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem små 10 minutter i ovnen, hold øje da ovne er forskellige. De skal ikke blive brændte, men blot gyldne.
 9. Lad dem køle af på en bagerist
 10. Pynt med glasur

Bedøm denne ret

peberkager

Andre juleopskrifter

Hvis du også elsker julen og alle de her fantastiske jule-bage opskrifter som peberkager, har jeg nogle stykker du skal prøve. F.eks. mine juleboller som er søde og bløde med smæk fra appelsinskal og julekrydderier. Kringle med en marcipanremonce, klassiske sprøde krydrede pebernødder. Eller hvad med en klassisk marcipan og nougat. Mine opskrifter er dog en smule sundere på de to sidstnævnte.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret