Pastasalat med kylling og pesto

Pastasalat med kylling, hvor hele herligheden er vendt i en rødpesto. Der er desuden godt med grønt og salte peanuts på toppen. Lige en pastasalat efter mit hoved.

pastasalat med kylling og pesto
pastasalat

Pastasalat med kylling vendt i en peberfrugtpesto med grønt til. Denne kombination er en klassiske, måske endda en rigtig caféklassiker. Det er sådan en ret der ofte findes på menukortet og en ret jeg elsker. Det er samtidig også en ret men selv kan variere i rigtig stor grad.

 

Pastasalat med kylling og pesto

 

Pastasalat med kylling som er ristet af i lækre krydderier. Denne her pastasalat er vendt i en rød pesto og så er den spækket med grønne sunde sager. Den er egentlig ret klassisk og meget nem, men alligevel noget mere grøn end de fleste pastasalater. Det er jo helt en smagssag, så ønsker du mere pasta bruger du jo bare det. Se også min pastasalat med karrydressing her.

Denne her pastasalat med kylling mætter rigtig godt, da den netop er med kylling. Derfor kunne den sagtens gå for at være et måltid i sig selv. Du kunne også servere lidt brød og en dip af en art til. Den ville også være en glimrende idé til en buffet, hvis man nu skal lave mad til mange mennesker. Både fordi den er nem, pastaen fylder godt i sådanne retter. Og så fordi den er forholdsvis billig at lave store portioner af. Du kan jo erstatte kyllingen med f.eks. bacon eller sprød chorizo eller helt undlade det.

Pastasalat med kylling er hvert fald en sikker vinder, hvis det skal være nemt og hurtigt. Her er nok til 4 personer som hovedret, salten mætter så rigeligt, at man ikke behøver noget ved siden af. Jeg håber I har lyst til at prøve salaten af.

Pastasalat med pesto og kylling

Opskrift til 4

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 450 g kyllingebryst i mindre stykker + olie, salt, peber og tørret timian som krydder
 • 200 g pasta (jeg brugte fuldkornspasta)
 • 3 spsk. god rød pesto (jeg valgte en med peberfrugtsmag)
 • 100 g frisk spinat
 • 75 g sukkerærter
 • 10 cherrytomater
 • 1/2 agurk
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 avocado
 • 100 g fetaost eller salatost
 • 70 g soltørret tomat i olie (dem på glas) - dette kan sagtens undlades
 • 50 g salte peanuts til toppen

Sådan gør du

 1. Steg kyllingen i olien og krydder med lidt salt, peber og timian
 2. Kog pastaen efter anvisning
 3. Når pastaen har kogt, vendes den rundt i pestoen
 4. Skyl spinaten og kom den i en skål
 5. Halver sukkerærterne på langs, skær tomater, agurk, peberfrugt og avocado i mindre stykker og kom ved spinaten
 6. Kom feta og soltørret tomat ved
 7. Rør det hele sammen med pastaen og kyllingen og top det med de salte peanuts

Bedøm denne ret

 

pastasalat
pastasalat med kylling

Idéer til justeringer

Du kan skifte den røde pesto ud med en grøn. Køb en god basilikumspesto for den nemme version. Du kan også lave din egen, for en mere luksusversion. Sådan en opskrift har jeg her. Ift. grøntsagerne, kan de jo også skiftes ud med det du har i køleskabet. Spinat kan erstattes af ruccola eller en anden type salatblade. Tilføj majs, gulerødder, rødløg, asparges, ærter eller lignende. De salte peanuts kan erstattes af ristede pinjekerner og for en kødfri udgave kan kylling erstattes af ristede kikærter

 

Instagram

Følg også meget gerne med ovre på min Instagramprofil hvor jeg deler flere madbilleder, opskrifter og inspiration til en sundere livsstil. Du kan også tilmelde dig mine nyhedsbreve helt gratis og få tilsendt mine madplaner hver uge.

Kommentarer

  1. Overhovedet ikke 🙂 Jeg tænker helt klart over hvad jeg spiser, så jeg sørger for at give kroppen en masse næring, grøntsager, gode fedtsyrer osv. Men jeg går slet ikke op i kalorier 😉

  1. Ja det gør jeg faktisk altid. Men tror ikke det betyder så meget om den er kold eller varm 🙂

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret