Påskedessert i glas

Her finder du en opskrift på en skøn påskedessert i glas. Det er en meget nem dessert, som kan forberedes på forhånd, og blot samles når gæsterne melder deres ankomst. Den består af sprøde makroner toppet med en dejlig frisk citroncreme. Perfekt til forårets påskefrokoster. Opskriften kan du snuppe nedenfor.

Påskedessert i glas

påskedessert

Nem påskedessert i glas

 

Sådan en fin påskedessert her vil da pynte så godt på et påske bord. Helt perfekt til de kommende påskefrokoster. Måske du mangler inspiration til en dessert der til, så vil jeg klart anbefale dig at lave disse dessert anretninger i glas!

Det fede og nemme er, at du sagtens kan lave citroncremen dagen før du skal servere desserten. Du laver cremen – som i øvrigt er meget nem at bikse sammen – så skal den blot på køl et par timer (kan også sagtens være på køl natten over), og bum, så er du klar til at samle. Knuste, sprøde makroner i bunden, toppet med et godt lag citroncreme. Til sidst pynter jeg med blåbær, mynte og i citron.

Påskedessert serveret i glas

Opskrift til 6-8 glas

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1-2 timer på køl

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

CITRONCREME

 • 1/4 liter fløde
 • 100 g flødeost naturel
 • skal fra 1,5 citron + saften fra 1 hel
 • 2 stykker husblas
 • 50 g flormelis
 • lidt gul farve (måske 1/2 tsk.)

DESUDEN

 • ca. 20 makroner (2-3 per glas)
 • pyntes med blåbær, mynte og citron

Sådan gør du

 1. Læg husblas i blød i koldt vand 5-10 min inden og vrid den efter fri fra væsken
 2. Pres citronsaft i en gryde, varm det hurtigt op og smelt husblas her i
 3. Pisk fløden til en let skum
 4. I en skål blandes det hele ellers: flødeskummen, flødeost, citronsaften med husblas, citronskal, den gule farve og flormelis.
 5. Kom det i en sprøjtepose (husk tyl i bunden) og læg på køl et par timer
 6. Sprøjt i glas med makroner i bunden ved servering (så makronerne holder sig sprøde) og pynt med enten blåbær, mynte og citron eller påskeæg

Bedøm denne ret

makroner med citroncreme

Du kan også samle desserten som en lille påskerede, som vist på billedet ovenfor. Det var i hvert fald det look jeg gik efter 😀 synes selv de ser ret fine ud. Kunne være en idé at servere desserten således, hvis der også er andre små desserter eller snacks på bordet – den er nemlig ikke så stor som dem jeg laver i glas.

 

Sådan samler du påskedessert i glas

Hvad skal der ellers på påskebordet?

Her kommer jeg lige med nogle forslag til, hvad du kan komme på påskebordet inden desserten skal serveres.

 

Følg gerne med på Instagram

Hvis du vil se flere madbilleder og få endnu mere mad -og træningsinspiration, er du altid velkommen til at følge med ovre på min Instagramprofil. Du kan også følge med på min TikTokprofil, hvor jeg udelukkende deler madvideoer.

Kommentarer

 1. Hej Julie.
  Er det nødvendigt med husblas? Tænker måske at ost og stiftpisket flødeskum skulle være nok🤔😊. Ser ellers lækkert ud…..

  1. Du kan sagtens undlade det, jeg bruger kun en lille smule, som gør det muligt at piske det op – så det ikke falder sammen. Men du kan sagtens undlade det 🙂

 2. Det ser mega lækkert ud! Tror du man kan lave cremen med appelsin i stedet? Har du et ca. mål på mængden af citronsaft? Jeg synes det er meget forskelligt, hvor meget man får ud af en 😉

  1. Hej Marlene
   Jeg tænker sagtens du kan lave den med appelsin i stedet for citron ja, ville helt sikkert også være lækkert.
   Åh ja godt spørgsmål – en 4-5 spsk. måske. Men ellers bare kom den mængde i, du synes. Nogle (jeg) er vilde med citronsmagen og andre synes måske den bliver lige syrlig nok, så kan du jo bare bruge lidt mindre.

   1. Hej Julie,
    Skal ha’ gæster i morgen – tænker at prøve din smukke påskedessert. Tror du, det er ok at lave skummet idag og lægge på køl natten over?
    På forhånd tak…
    Vh. Susan

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret