Overnight oats med blåbær

Her er en opskrift på en omgang overnight oats – også kaldet køleskabsgrød. Det er lidt som en havregrød, bare kold. Den kan derfor med fordel sættes over aftenen inden og næste dag er det jo super nemt. Så snupper man den blot med ud af døren, hvis det er det man vil. Denne her er lavet på havregryn og chiafrø, og så er der blåbær her i.

overnight oats
overnight oats
overnight oats

Overnight oats med blåbær

Her er en lidt hurtig morgenmad, som er drøn sund, mættende, cremet og dejlig velsmagende. En omgang overnight oats laves gerne om aftenen, og som navnet næsten afslører – sover grøden i køleneren natten over. Næste morgen har man en lækker omgang morgenmad, som piftes op med de toppings du elsker mest.

Jeg har lavet en version med blåbær her, det kan jo skiftes ud med andre former for bær, eller evt. citron eller appelsin i stedet for.  Jeg har rørt den op med skyr eller creme fraiche, for at gøre den lidt mere syrlig og cremet. Som toppings har jeg brugt kokos, lidt mørk chokolade og friske bær. Jeg tænker også at en granola absolut kunne være godt her til, f.eks. denne med rugbrød og mørk chokolade. Morgenmaden her svarer til 2 personer

 

Opskrift på overnight oats

Overnight oats

Opskrift til 2 personer

Ingredienser

  • 50 g frosne blåbær
  • 30 g havregryn
  • 15 g chiafrø
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. agavesirup
  • 1 dl creme fraiche eller skyr
  • Toppes med friske bær, kokoschips og hakket mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne i en bøtte, rør rundt, kom låg på og smid det i køleskabet
  2. Efter en nat, eller blot nogle timer på køl tages grøden ud og røres igen
  3. Top med det du ønsker og spis ellers en dejlig kold portion morgengrød

Bedøm denne ret

overnight oats
Andre morgenmadsopskrifter

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret