Nye retter fra Danish Crown

Reklame for Danish Crown

nye retter fra danish crown

Nye retter fra Danish Crown, her Favoritgryde

 

Så er der altså nye retter på gaden, og de er knaldhamrende gode. Danish Crown har lanceret 3 nye pakker med færdigretter, som alle er klar på under 15 minutter. De har tidligere lavet følgende pakker (som vi også var storforbruger af):

Begge disse er nøglehulsmærket og et sundere alternativ end så meget andet take away. Produkterne indeholder godt med fibre, proteiner og fuldkorn, og har et ret begrænset indhold af salt, sukker og fedt. Kødet er danskproduceret og pakkerne er genanvendelige. Jeg er personligt vild med begge af ovenstående færdigretter, men især Fajita risretten var (og er) fast inventar i vores køleskab.

Denne gang har de lavet 2 nye og jeg er umiddelbart mest vild med kebabstrimlerne her. Men jeg synes de er gode alle sammen. De tre nye færdigretter er

Her er kebabstrimlerne nøglehulsmærket, men alle tre retter indeholder stadig godt med grøntsager og er lige så nemme og hurtige at lave som de tidligere. Nu beskriver jeg hvordan favoritgryden kan laves og serveres. Men nedenfor kommer der flere serveringsforslag.

Favoritgryde og stegte ris

Opskrift til 2 voksne og 2 børn

Selve kødet tager ikke meget mere end 10 minutter at klargøre. Hvis du gerne vil servere med stegte ris, så sæt 20 minutter af i alt. Serverer du blot med kogte, kan det gøres en smule hurtigere.

Samlet tid

15-20 minutter

Ingredienser

 • 1 pakke "Favoritgryde" fra Danish Crown + en lille smule olie til stegning
 • 3 dl ris + 4,5 dl vand og en smule salt
 • 3 æg
 • salt, peber
 • evt. en smule friske krydderurter til servering

Sådan gør du

 1. Start med at sætte ris over at koge, jeg brugte hvide ris og gav dem omkring 12 minutter.
 2. Tag to pander frem og kom lidt olie på hver.
 3. På den ene kommer du din pakke Danish Crown Favoritgryde på, det skal steges i cirka 10 minutter til det har fået sprød skorpe og kødet ikke længere er råt. Kødet er allerede krydret, så det slipper du for.
 4. På den anden pande kommer du æggene og rører i dem ind til det er en form for røræg. De må gerne stadig være lidt rå. Tag det fra, lad det vente i en skål.
 5. Kom så lidt mere olie på panden og steg risene i 5 minutters tid.
 6. Kom de stegte æg tilbage på panden til risene og vend det sammen. Krydder med salt og peber.
 7. Server sammen med kødet og drys evt. lidt frisk persille over til sidst.

Bedøm denne ret

Serveringsforslag

Favoritgryde er godt krydret, også mere krydret end hvad Danish Crown tidligere har lavet. Det gør blot retten endnu mere optimal som en gryderet. Der skal nemlig blot smides 1/4 liter piskefløde ved og bum, så har man en glimrende gryderet som både indeholder kød, pølser, grønt og krydder. Det kan du servere med ris, pasta eller kartofler Evt. lave dig en omgang kartoffelmos. Det er mine børn i hvert fald helt tossede med.

Kebabstrimler kan på samme måde serveres med ris, kartofler mm. Men det er også perfekt til at komme oven på pizza, i pitabrød eller i en salat. Jeg har i forvejen en kebabsalat herinde, den ville være vildt god sammen med denne her pakke kebab.

Gyros er en pakke med pasta i, så den synes jeg egentlig ikke behøver at blive serveret til noget. Dog kan man smide en pakke frostgrønt mere i retten og få sig en lun pastasalat med masser af grøntsager. Man kan også supplere med lidt ekstra friske grøntsager: f.eks. finthakket agurk, peberfrugt, revet gulerod, ærter, majs eller lignende. En dejlig børnevenlig pastasalat.

 

Fyld køleskabet op med de nye retter fra Danish Crown

Hvis man kan gøre ulvetimen en smule mindre dramatisk af og til, er det vel ikke det værste. Mere tid med ungerne, mere tid til at nå en træning, til at svinge en støvsuger eller hvad der ellers presser på af hverdagsopgaver. Så de dage hvor det gerne må gå lidt ekstra stærkt, hvor man gerne vil undgå både at handle og stå i køkkenet – er det her en glimrende idé. Smid pakken på panden, og kog lidt ris til, så er der hurtig aftensmad.

 

Brug gerne endnu flere grøntsager

Du kan jo sagtens supplere med endnu mere grønt. Ofte laver vi grøntssagsstave sammen med. Andre gange smider jeg en pose frostgrønt oven i retten. Det tager ingen tid og så har man sig et dejlig grønt og mættende måltid.

favoritgryde fra danish crown

Næringsindholdet i de nye retter

Det sagtens kan være sundt og bæredygtigt at spise færdigretter. Her kommer et glimt af næringsindholdet i retterne:

Favoritgryde indeholder 170 kalorier pr. 100 g, 12 g fedt, 3,9 g kulhydrat og 12 g protein.

Kebabstrimler indeholder 111 kalorier pr. 100 g, 3,9 g fedt, 1,9 g kulhydrat og hele 17 g protein – det er også den pakke der er nøglehulsmærket.

Gyros indeholder 141 kalorier pr. 100 g. 4,2 g fedt, 17 g kulhydrat og 8,6 g protein.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret