Laks i flødesauce med spinat og soltørret tomat

Laks i flødesauce med spinat og soltørret tomat – her får du en opskrift på en slags Laksefad med en fyldig og smagfuld flødesauce med masser af grønt. Retten kan serveres sammen med ris og er en nem og spændende måde at spise mere fisk på.

laks i flødesauce

Laks i flødesauce med citron og spinat

 

En lækkert og yderst nem omgang laks i flødesauce med diverse grøntsager og god smag. Det hele er nemlig vendt i en cremet flødesauce med parmesan og citron. Dette er en ny fiske-favorit ret hos os. Vi er ikke sådan vildt gode til at spise fisk hver uge, jeg elsker faktisk fisk – men Mads vil til en hver tid vælge kylling. Så det bliver ikke til voldsomt mange fiskeretter, hvilket er lidt en skam. Måske kører man også ofte lidt rundt i de samme metoder at tilberede fisk på, så hvis du mangler inspiration til nye fiskeretter, er denne måske et bud. I hvert fald er retten her en af mine nye favoritter, når det gælder fisk.

Jeg har først stegt nogle laksesteaks og taget dem fra varmen igen. Så er lidt grønt (inkl. en masse spinat) vendt rundt på panden, og en skøn sauce af fløde, parmesan og citron hældt over. Laksen tilbage igen og så er det hele ellers klar til lidt fuldkornsris og friske krydderurter. Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af. Den passede til 3-4 personer hos os

 

Opskrift på laks i flødesauce med spinat og soltørret tomat

Laks i flødesauce

Opskrift til 3-4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk. olie + 3 laksesteaks + salt og peber
 • 1 stor spsk. smør
 • 1 løg
 • 2-3 fed hvidløg
 • 1 håndfuld soltørrede tomater (dem i olie på glas)
 • 10 grønne asparges
 • 100 g frisk spinat
 • 1/2 liter fløde (jeg brugte madlavningsfløde 18%)
 • 40 g parmesanost
 • salt og peber
 • saft fra 1/2 citron
 • Server med grove ris og evt. lidt frisk dild

Sådan gør du

 1. Start med at sætte risene over, de skal have en halv times tid og er derfor det første som skal fikses
 2. Så til laksene: pil skindet af laksens bagside, kom lidt olie på en pande og steg laksesteaks´ne et par minutter på hver side. De skal ikke være gennemstegt, men blot lige få lidt farve uden på. Krydder med salt og peber på begge sider, og tag laksen af varmen.
 3. Kom nu lidt smør på panden og tilsæt hakket løg, presset hvidløg og de soltørrede tomater, vend det hele rundt til løgene bliver bløde og tilsæt så også asparges (hvor enderne er fjernet) og frisk spinat ind til dette er faldt sammen.
 4. Så skal fløden over grøntsagerne samt den friskhøvlede parmesanost. Lad fløden varme kort op, og læg så laksene tilbage på panden, ned i saucen.
 5. Smag til med salt, peber og citronsaft
 6. Server med de kogte ris og et drys frisk dild

Bedøm denne ret

laks i flødesauce

Andre lignende fiskeretter

Hvis du er til sådanne fløderetter med fisk og godt med grønt, så vil du måske også synes om dette fiskefad med sej, grøntsager og en hvidvins-citrus flødesauce.  Eller denne lakseret, også et laksefad med rød karry – sådan lidt thaiagtig.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for mere mad-inspiration og nemme opskrifter

Kommentarer

 1. Jeg ved ikke helt om jeg forstår opskriften. Skal laksen tilbage i fadet og i så fald hvornår? Og er den eneste tilberedning laksen får de to minutter på panden?

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret