Napoleonshatte

Napoleonshatte er sådan en rigtig bager klassiker, en kage jeg snildt kunne finde på at vælge ud af alle bagerens fristelser. Det er dog også en kage som er super nem at bage selv – hvorfor jeg vil anbefale jer at prøve det samme. Det er hyggeligt og de smager så godt, sådan nogle hjemmebagte Napoleons hatte. Her får I min opskrift.

napoleonshatte

Napoleonshatte

 

Små bunde af blød og letsaltet mørdej, som pakkes omkring en marcipan remonce kugle. De bages let i ovnen til bunden bliver sprød, og så dyppes de i chokolade. Ejmen – lækkert hvad? Og mega nemt. Du kan sagtens tilføje lidt appelsinskal til din remonce eller komme lidt hakket pistacie i mørdejen. Her er min standard opskrift på napoleonshatte.

Napoleonshatte

Opskrift til 9 stk.

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

12 minutter

Samlet tid

40 minutter

Ingredienser

 • 150 g mel
 • 70 g flormelis
 • 1 godt nip salt
 • 80 g smør
 • 1 æg

Fyld

 • 100 g marcipan
 • 50 g sukker
 • 1/2 past. æggehvide

Chokolade

 • 100 g chokolade, jeg brugte mælkechokolade

Sådan gør du

 1. Bland mel, flormelis og salt i en skål og smuldr smør her ned i. Ælt det sammen med et æg. Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom på køl.
 2. Bland imens marcipan, sukker og æggehvide sammen i en skål. Rul det ud til kugler, jeg fik 8-10 ud af opskriften alt efter størrelse.
 3. Drys med lidt mel eller flormelis på bordet og tag dejen ud af køleskabet. Del den i det antal du har kugler. Rul til cirkler og brug en kagerulle til at rulle dem flade – ikke for store, da marcipankuglen ikke skal dækkes helt.
 4. Tænd ovnen på 200 grader.
 5. Læg en kugle fyld i midten og tryk nu 3 sider op.
 6. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepair og bag dem i cirka 12 minutter til de er gyldne.
 7. Lad dem køle af på en rist.
 8. Smelt imens chokolade og dyp bunden i chokoladen, kom dem tilbage på risten med chokoladen op ad, så det kan størkne. Server når chokoladen har sat sig.

Bedøm denne ret

Budgetvenlig dessert

Disse lækre napoleonshatte har vi inkluderet i vores kategori billig mad, da det er en forholdvis billig dessert at lave, trods at den indeholder f.eks. marcipan. Du kan nemlig handle ind for 109 kr. Inkluderet i den pris handlede jeg bl.a. 150 g marcipan, og derfor kan du altså lave 50% ekstra – da du har en masse til overs af de andre ingredienser også. Så du får 13 fine napoleonshatte, du kan servere for dine gæster. Det er 8 kr. pr. stk., og da man ikke behøver mere end én enkelt hat (for mit vedkommende), så er dét da billigt!

 

Kan napoleonshatte fryses og hvordan opbevares de?

Napoleonshatte kan sagtens fryses og tages op igen, hvis du mangler en hurtig snack til gæsterne. Det er allerbedst hvis de fryses uden chokoladen. Så kan de få en ny omgang chokolade på lige inden servering. De kan holde sig i en lufttæt beholder nogle dage, men de er dog klart bedst den dag de er blevet bagte. Her er de stadig dejlige saftige, men samtidig sprøde.

Andre bagerkager

Jeg bliver helt lækkersulten, måske man skulle invitere nogle gæster over til kaffe meget snart, så man fik lov til at bage lidt igen.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret