Mumie pølsehorn til halloween

Her en en virkelig hyggelig og sjov idé – mumie pølsehorn til halloween. De kan jo ikke andet end at sætte et smil på både de voksnes og ungernes læber, så søde og (u)hyggelige der ser ud. Opskriften er nem, håber at i vil prøve den af.

Mumie pølsehorn til halloween

Mumie pølsehorn til halloween

Opskrift op mumie pølsehorn til halloween

 

Disse pølsehorn er perfekte til at tage med til et halloween arrangement, fødselsdagsfest i det (u)hygglige tema, eller i madpakken. De smager super godt og er dejlig bløde indeni.

Det kunne være en god og sjov anledning, at hive børnene med i køkkenet. De synes helt sikkert vil synes det er sjovt at forme dem og give dem øjne. I stedet for at skære dejen i trekanter og rulle pølsen ind, laver jeg blot strimler og vikler omkring pølsen – ligesom snobrød. Når mumie pølsehornene er kommet ud af ovnen, skal de dekoreres med fine små sukkerøjne.

 

Mumie pølsehorn

Opskrift til 20 mumier

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 3,5 dl mælk
 • 2 tsk. salt
 • 90 g smør (blødt eller smeltet)
 • 2 spsk. sukker
 • 1 æg
 • 650 g mel
 • 10 store pølser eller 20 mindre pølser
 • 1 æg til pensling
 • Sukkerøjne

Sådan gør du

 1. Kom mælk og smør i en gryde og varm det kort, så det bliver lunt. Får du det varmet for meget, så vent på det køler lidt ned igen.
 2. Smuldr gær ned i en skål, jeg bruger en røremaskine til at røre dejen – og kom mælk og smeltet smør ned til gæret.
 3. Kom salt og sukker ved samt et æg og rør det sammen
 4. Kom melet ved. Ælt godt til dejen slipper kanterne. På røremaskinen små 10 minutter.
 5. Kom et stykke film eller en frysepose man klipper op hen over skålen, samt et viskestykke.
 6. Lad dejen hæve i 1-1,5 time, til den er hævet flot op.
 7. Når den er hævet, rulles den ud i en rektangel på et meldrysset bord. Skær 20 strimler af dejen (skær på den korte led, så dejstrimlerne ikke bliver for lange).
 8. Skær evt. pølserne over, så de passer i størrelsen til dine pølsehorn.
 9. Rul dejstrimlerne lidt tilfældigt rundt om pølserne, så det kommer til at ligne mumier. Tænk evt. gerne over allerede nu, at der skal være “hul” til et par øjne, når pølsehornene er færdige.
 10. Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at “snippen” på dejen vender nedad, så den ikke stikker af under bagningen.
 11. Tænd ovnen på 200 grader. Lad pølsehornene efterhæve i en lille halv times tid, indtil ovnen er varm.
 12. Pensl med et sammenpisket æg. Bag pølsehornene i 15-17 minutters tid.
 13. Lad pølsehornene køle helt ned, inden du sætter sukkerøjne på. Her fungerede det faktisk bedst bare at sætte øjnene i spænd mellem nogle af de bagte dejstrimler, men du kan også “lime” øjnene fast med lidt glasur.

Bedøm denne ret

All in på halloween tema?

Jeg synes det er så hyggeligt at gøre et tema ud af en fest. Det bare skaber en hyggelig stemning, når der er gjort noget ekstra ud af pynten og maden. Hvis du skal holde et arrangement med halloween tema, kan du f.eks. lave en slags buffet med forskellige halloween inspirerede sager. Sammen med de her mumie pølsehorn, kan du lave en halloween kage, servere edderkoppe romkugler eller uhyggelige kanelsnegle. Specielt ungerne vil sikkert synes det er så hyggeligt og sjovt at spise det, og de måske endda være med til at lave det også. Halloween pynt kan hurtigt lige spice et bord op, ved at lægge edderkopper på, som vist på billedet.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret