Mocca cheesecake med påskepynt

Indeholder reklame

Mangler du inspiration til en lækker dessert du kan lave til påske gæsterne? Så synes jeg du skal overveje denne mocca cheesecake med påskepynt! Den smager vanvittig godt, og så pynter den da bare virkelig godt på et påskebord. Tilmed er den faktisk ret så nem at lave. Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Kagen er på min Instagram lavet som et samarbejde med Lavazza, hvorfor jeg angiver indlægget som en reklame.

Mocca cheesecake

Opskrift på mocca cheesecake

 

Sprød, fedtet, let saltet kikebund, toppet med et lag med virkelig lækker chokolade/kaffecreme, dernæst en skøn, blød ostecreme – pyntet af med revet chokolade og påskepynt. Jeg har brugt påskeæg, lidt blåbær og pynteblomster. Du kan pynte med lige netop det du har lyst til – evt. flere forskellige bær og chokolader.

Lød ovenstående som noget for dig? Så kan jeg bestemt anbefale at kaste dig ud i, at lave ostekage med kaffe og chokolade. Hold nu ferie den smager godt! De tre forskellige lag spiller bare helt perfekt sammen. Er sikker på du kan imponere påske gæsterne med sådan en påskekage. Du kan sagtens lave kagen dagen før den skal serveres.

Mocca cheesecake

Opskrift til 8-12 stykker

Tilberedelsestid

4 timers tid (køl)

Samlet tid

4-5 timer

Ingredienser

Bund

 • 175 g digestive kiks eller andre kiks du foretrækker
 • 1 tsk. kanel
 • 70 g smeltet smør

Chokoladelag

 • 150 g chokolade
 • lidt over 1 dl piskefløde

Top

 • 80 g æggehvide + 80 g flormelis
 • 2,5 stykker husblas
 • 1 kop kaffe (knap 2 dl)
 • 250 g mascarpone
 • 1 spsk. vaniljesukker

Pynt

 • Mørk chokolade, påskeæg og/ eller bær

Sådan gør du

BUND:

 1. Kom kiks, kanel og smør i en minihakker eller food processor og kør til det er helt smuldret. Pres det i en springform og sæt på køl.

 

CHOKOLADEGANACHE:

 1. Kog fløden hurtigt op, hak chokolade og kom det i en skål. Hæld den kogte piskefløde over chokoladen og rør rundt, til chokoladen er smeltet. Hæld det over kiksebunden og stil atter på køl, gerne to timers tid til det har sat sig.

 

CREME:

 1. Pisk æggehvider og flormelis godt stive til en slags marengs.
 2. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Vrid det fri fra væsken og smelt det (over vandbad)
 3. Lav kaffe og pisk det i en skål med mascarpone, vaniljesukker og marengsen. 
 4. Kom en smule af det ned til den smeltede husblas, rør det sammen og hæld tilbage til resten af cremen (for at undgå klumper). 
 5. Så er cremen klar til at komme over bunden med ganache på, som gerne skulle have sat sig lidt. Stil atter på køl et par timer til toppen også har sat sig.

 

PYNT:

 1. Høvl chokolade over og pynt med påskeæg, bær eller hvad du ellers foretrækker.

Bedøm denne ret

Mocca cheesecake

Andre lækre påskedesserter

 

 • Påskedessert i glas. Utrolig lækker og nem påskedessert – den består af knuste makroner i bunden, toppet med en frisk citroncreme – pyntet af med mynte, citron og blåbær.
 • Påskemuffins. Lækre svampede og fedtede mazarin muffins med en lime smørcreme på toppen samt påskeæg til pynt.
 • Gulerods påskekage. Saftig og let krydret gulerodskage som er skåret op, så der både kan komme en lækker syrlig ostecreme i mellem og ovenpå. Herligheden pyntes med knuste påskeæg.
 • Chokolade påskekage. Denne kage ligner en rigtig påskerede – så hyggeligt. Den bedste chokoladekage smurt med et generøst lag kaffesmørcreme. Kagen er pyntet med chokoladegrene og påskeæg.

cheesecake med kaffe

Følg gerne med på Instagram eller TikTok

Følg endelig med på min Instagram, hvor jeg hver dag deler en masse inspiration til lækre retter og desserter. Du kan også følge med på min TikTok profil, hvor jeg udelukkende deler en masse lækre madvideoer.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret