Mayonaise med frisk rosmarin

Hjemmerørt mayonaise er noget af det bedste. Denne her hjemmelavet mayonaise med frisk rosmarin smager simpelthen så godt. Især i en hjemmelavet burger. Vi fik den nemlig i de her bløde burgerboller sammen med en hjemmelavet ketchup (som også er på billedet). Desuden kom vi hakkebøffer, letsmeltet cheddarost, sprød bacon, salat, agurk, tomat og syltede rødløg i vores burger. Ejmen wauw det smagte godt, det bør I virkelig prøve.

Mayonaise
Mayonaise med rosmarin

Mayonaise med frisk rosmarin

 

Det er faktisk ganske nemt at lave sin egen mayonaise. Det er blot få ting der skal piskes sammen og så skal olien bare hældes i i en tynd stråle, imens der piskes. Men kan jo supplere med diverse smage i form at forskellige friske krydderurter eller krydderier. Jeg brugte rosmarin, som i hvert fald fungerede super godt. Det kan også sagtens undlades.

På billedet ses også min hjemmelavede ketchup og hjemmesyltede rødløg. Begge er også nemme opskrifter, som også er super gode i f.eks. burger eller hotdogs. Bagerst i det største glas har jeg lavet en coleslaw, som kom i burgere sammen med pulled pork. Den ser måske lidt anderledes ud, det er fordi jeg har kørt gulerod og hvidkål igennem en food processor fremfor at snitte det i hånden. Simpelthen blot for at spare tid. I kan snuppe opskriften på de her pulled pork burgere lige her.

Men her er min opskrift på mayonaise

Hjemmelavet mayonaise

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. eddike
  • 160 g olie (smagsneutral, da det kan smage ret meget igennem)
  • 1 håndfuld frisk rosmarin

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommer og salt sammen
  2. Tilsæt sennep og eddike og pisk igen
  3. Hæld olien i en tynd stråle mens der hele tiden piskes
  4. Tilsæt til sidst hakket frisk rosmarin, hvis du synes

Bedøm denne ret

Mayonaise

Hvordan laver man mayonaise?

Det er faktisk ganske nemt at lave mayonaise. Jeg pisker æggeblommer og salt sammen, tilsætter så eddike og sennep, og pisker igen. Så skal olien hældes i i en tynd stråle, mens man konstant pisker. Så kan man tilføje en ekstra smag som jeg har gjort.

 

Hvor længe kan mayonaise holde sig?

Jeg vil lade mit glas med myonaise stå i køleskabet i 3-4 dage. Nu lavede jeg en forholdsvis lille portion og vi havde gæster på besøg til hjemmelavet burger. Så derfor blev det meste brugt den dag det blev lavet. Men jeg kunne sagtens finde på at gemme glasset og bruge det til alt muligt andet dagene efter det er lavet.

 

Mayonaise hvilken olie?

Jeg bruger en olivenolie, men gerne en der ikke smager for kraftigt. En rapsolie har f.eks. en ret gennemtrængende smag, så det er lidt ærgerligt hvis din mayo blot smager af dette.

 

Hvad kan man bruge sådan en mayo til?

Du kan jo smøre den på alle former for sandwich og rigtig mange rugbrødsmadder. Men ellers er det glimrende i dressinger, på hotdogs, i burgere og på en knækbrød med avocado og purløg over.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Det kunne sagtens tænkes at denne pulled pork burger kom med i en madplan. Ellers har jeg en masse andre nemme og grønne hverdagsretter, som kommer med i madplanerne.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret