Mangosalat

Mangosalat med meget få ingredienser er det perfekte bud på en nem sommersalat. Ud over feldsalat kræver den kun mango, avocado, mozzarella og pinjekerner, og alligevel er salaten både syrlig, saftig, sød og sprød. Mangoen gør den dejlig frisk, mens avocado og mozzarella bidrager med lidt fedme, og pinjekernerne giver lidt knas. Jeg vil helt klart anbefale dig at give den et skud til næste grillmiddag!

Mangosalat

Mangosalat opskrift

 

Her får du min opskrift på mangosalat med avocado og balsamicoglace. Jeg serverede den som en del af et tapasbord, og det fungerede rigtig godt med et frisk, syrligt element sammen med de mange små anretninger med brød og fyld. Fordi salaten er så simpel og hurtig, er den også perfekt tilbehør til aftensmadsretter i det hele taget.

Hvis det skal gå rigtig hurtigt, kan du købe dig til en balsamicoglace, men det kræver ikke andet end balsamico at lave den selv (find link til opskriften nedenfor).

Jeg har brugt en melon-ske til at skære avocado ud med. Det giver dem den flotte, runde form. Du kan selvfølgelig sagtens skære den ud almindeligt, men de små kugler giver det lige lidt ekstra visuelt, hvis du er så heldig at eje en melon-ske.

Mangosalat

Opskrift til 2-4 personer

Du kan enten købe dig til en færdiglavet balsamicoglace, sådan en står altid lige ved siden af balsamico eddiken i supermarkederne. Ellers kan du lave din egen, det er meget nemt. Se en opskrift her

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

Salat

 • 2/3 af en bakke feldsalat
 • 1 mango
 • 1 avocado
 • 1 kugle mozzarella
 • 1 håndfuld pinjekerner
 • 3 spsk. balsamicoglace
 • 2 spsk. olie (jeg bruger olivenolie)
 • 1/2 tsk. flagesalt + lidt peber

Sådan gør du

 1. Hvis du ønsker at lave din egen glade, skal denne laves først. Det er super nemt, følg blot opskriften ovenfor. Ellers kan man købe sig til en færdiglavet glace
 2. Skyl salaten, dup den tør i et viskestykke og fjern evt. enderne af stilken – hvis du ikke vil have dem med i din salat. Kom den på en tallerken
 3. Skær mango og avocado ud i mindre stykker og kom over salaten
 4. Dræn posen med mozzarella for væske og riv osten i stykker og læg den ud over salaten
 5. Rist pinekerner på en tør pande i et par minutter, bare så de får lidt farve. Kom dem over salaten
 6. Hæld lidt glace og olie over salaten og drys med salt og peber.

Bedøm denne ret

Mangosalat

Andre opskrifter med mango

 • Her er en indisk salat med mango, som også indeholder meget få ingredienser, og som er det perfekte tilbehør i det indiske køkken.
 • Mango kan også indgå som tilbehør i form af en salsa fremfor som salat. Find min opskrift på mangosalsa med tomat og chili her.
 • Her er et bud på en lidt mere vinterlig salat med mango, nemlig en asiatisk salat med and. Den kan udgøre en hovedret i sig selv og har en lille snert af jul over sig.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret