Asiatisk salat med and

Asiatisk salat

Asiatisk salatAsiatisk salat med sprødstegt and, søde mangotern, frisk agurk og salte peanuts. En kombi som smager himmelsk, som er meget nemt og som mætter godt.

 

Asiatisk salat med and

 

Her er et bud på en lidt julet salat, den er nemlig med sprødstegt and. Hvis du tænker “det er så besværligt og et værre svineri med det her and” så kan du godt tænke om. Jeg har nemlig fundet det på frost forstegt. Dvs. man tænder sin ovn, kommer det ind i den foliebakke det allerede ligger i og giver det en lille halv time. Bum! Så nemt er det, og det bedste af det hele er at det ikke sviner eller får hele hytten til at stænke af and.

I min udgave af asiatisk salat har jeg desuden brugt søde mangotern, sprød frisk agurk, frisk koriander (som sagtens kan undlades, hvis du er en af dem der ikke kan fordrage smagen). Jeg har vendt salaten rundt i en sød chilidressing og toppet det hele med salte peanuts.

Jeg spiste den som et helt måltid i sig selv, og så vil jeg mene her er nok til 2-3 personer. Du kan også sagtens servere den som en del af aftensmaden, evt. sammen med lidt brød (evt. de her naanbrød med parmesan og hvidløg), en dip eller med kartofler til.

Det kunne tre denne her skulle på julebordet til en af de mange julefrokoster der sikkert venter forude. Der er altid så meget fed mad, så en frisk salat synes jeg ofte passer enormt godt ind.

Jeg håber opskriften kan bruges.

Asiatisk salat med and

Opskrift til 2-3

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

Salat

 • 75 g salatmix
 • 1 forårsløg
 • 1 mango
 • ca. 10 cm af en agurk
 • en håndfuld frisk koriander (kan undlades, hvis du ikke er til det)
 • 320 g forstegt and (kan købes på frost, jeg fandt det i ALDI)
 • 1 håndfuld salte peanuts

Dressing

 • 2 spsk. olie
 • 1 tsk. honning eller agavesirup
 • 1/2 tsk. salt + en smule peber
 • 1 spsk. limesaft
 • 1 cm frisk chili, finthakket

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen og komme den forstegte and herind. Den købes i en foliebakke og skal bare direkte ind i den. Det er virkelig nemt. Imens kan du klargøre resten.
 2. Skyl salaten og kom den i en skål.
 3. Hak forårsløg, mango, agurk og frisk koriander og kom ved
 4. Bland dressingen sammen og hæld over
 5. Tag din and ud efter en halv times tid og skær den i mindre stykker og kom over
 6. Toppen med sprøde salte peanuts

Bedøm denne ret

Asiatisk salat Asiatisk salat

Andre alternativer og serveringsforslag

Hvis du ikke rigtig er til and, kan du sagtens skifte denne ud med kyllingbryst. Det kan også være du hellere vil have en vegetarudgave og dermed blot undlade kødet. Hvis den skal mætte lidt mere, kan du jo i stedet komme sprøde kikærter i. Ellers tænker jeg at avocado også ville være lækkert her i.

Er du mere til cashewnødder eller pinjekerner, kan de salte peanuts også erstattes af disse. Dog synes jeg det sprøde og salte er lidt en nødvendighed. Så jeg ville ristede cashewnødder eller pinjekerner af på en tør pande først og evt. krydre dem.

 

Instagram

Følg også meget gerne med ovre på min Instagramprofil hvor jeg deler flere madbilleder, opskrifter og inspiration til en sundere livsstil. Du kan også tilmelde dig mine nyhedsbreve helt gratis og få tilsendt mine madplaner hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret