Lemon tiramisu

De her friske og syrlige lemon tiramisu er en lidt anderledes take på den klassiske kaffe tiramisu. Den er med ladyfingers i bunden, en lemoncurd og så en mascarpone vaniljecreme på toppen.

lemon tiramisu

Lemon tiramisu

 

De her friske desserter i glas er super nemme og simple. Så skal man have gæster og ønsker at servere en let dessert, så kunne denne her være et bud. De består af ladyfingers i bunden, igen nemt – da de blot er købt og lige dyppet i mælk eller anden væske. Så kommer der en lamoncurd, som er sød, syrlig og dejlig frisk. Sådan en kan laves et par dage i forvejen, så er det super nemt når den lige skal samles. Man kan også bruge en lemoncurd til en masse andet, så når man alligevel er i gang – kan det være du skal bruge den til andre kreationer også. Flere idéer nedenfor! Så har vi en vaniljecreme med mascarpone og på toppen er de pyntet med passionsfrugt, både fordi det er pænt og fordi syren er perfekt hertil.

Lemon tiramisu

Opskrift til 6 glas

Samlet tid

45 minutter + køletid

Ingredienser

Lemoncurd

 • 1,5 økologisk eller usprøjtet citron
 • 2 bæger med æggeblommer
 • 100 g sukker
 • 50 g smør

Vaniljecreme

 • 200 g mascarpone
 • 2,5 dl piskefløde
 • 2 tsk. vaniljeessens
 • 30 g flormelis
 • 2 husblas

Andet

 • ladyfingers (1 pr glas) + en lille skål mælk de kan dyppes i
 • passionsfrugt, ca. 1/4 pr glas
 • lidt høvlet hvid chokolade

Sådan gør du

LEMONCURD:

 1. Kom citronskal- og saft i en gryde
 2. Tilsæt æggeblommer og sukker og rør sammen. Varm forsigtigt op, det skal ikke have særlig meget varme, så bliver det til røræg. Rør godt hele tiden.
 3. Når det begynder at blive tykkere, tilsættes smør. Hav god tålmodighed, det tager noget tid, før det tykner. Sluk for komfuret og lad blot smørret smelte langsomt i gryden. Lad din lemoncurd køle af.

 

VANILJECREME:

 1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter
 2. Imens piskes mascarpone, piskefløde, vaniljeessens og flormelis til en creme
 3. Vrid den bløde husblas for vandet og kom det over i en ny skål. Stil den i mikrobølgeovnen i et minuts tid max – bare lige så det smelter
 4. Tag lidt af cremen over til den smeltede husblas og rør det godt sammen. Kom det så tilbage til resten af cremen, som også røres sammen.

 

SAMLE:

 1. Nu skal dine lemon tiramisu samles. Knæk ladyfingers over, så de er halve og kom lidt mælk i en skål. Vend dem i mælk og kom dem i bunden af dine glas. Det passede med to halve pr. glas hos mig.
 2. Kom så lidt lemoncurd over
 3. Kom vaniljecreme over
 4. Skrab lidt passionsfrugt ud og over cremen og stil dem på køl, mindst 1 time – men gerne til dagen efter.
 5. Pynt med små både af passionsfrugt + lidt høvlet hvid chokolade

 

 

Bedøm denne ret

lemon tiramisu

Se her hvordan man laver lemon tiramisu

Både vaniljecreme og lemoncurd kan laves i god tid inden, gerne dagen inden. Så er det blot at samle når gæsterne kommer – ja eller et par timer inden, for så står desserten bare lige og trækker godt ned i de her ladyfingers inden.

Idéer til andre kreationer med lemoncurd

 

Flere desserter i glas

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til både andre desserter og lidt sundere retter såsom aftensmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret