Fastelavnsboller med lemoncurd og flødeskum

Jeg eeelsker at det igen er blevet tid til at lave/spise fastelavnsboller. Jeg har her eksperimenteret med endnu en virkelig nem fastelavnsbolle. Køb blot en pose frosne croissanter, og fyld dem med gode sager. Nedenfor finder du opskriften på fastelavnsboller med lemoncurd og flødeskum.

Fastelavnsboller med lemoncurd og flødeskum

Fastelavnsboller med lemoncurd

 

Disse fastelavnsboller har jeg fyldt med en lækker remonce med marcipan, et lag flødeskum og lemoncurd – og drysset med flormelis på toppen. Mums for en god kombination. Se også evt. denne variant af fastelavnsboller med solbærskum, remonce og marmelade, som jeg også lige har lagt ud på bloggen.

Og så kan der være du tænker – jamen er det egentlig fastelavnsboller? Altså nej måske ikke i den helt klassiske forstand, men jeg synes man kan finde så mange forskellige slags fastelavnsboller rundt omkring – denne er ingen undtagelse. Vi kan kalde dem fastelavnscroissanter. Og hold nu fast de smager godt!

Jeg håber at du vil prøve opskriften. Den rækker til 4 stk., så lav endelig bare mere eller mindre, alt afhængig af hvor mange I er. Jeg synes selv en halv fastelavnsbolle per person kan gøre det – men det er jo ikke sikkert alle er enige i det ;o).

 

Fastelavnsboller med lemoncurd

Opskrift til 4 stk.

Lemoncurd: denne portion giver lidt ekstra end til de 4 fastelavnsboller. Jeg synes det er svært at lave en mindre portion, da et æg skal halveres så. Så jeg laver portionen her og gemmer resten af lemoncurden. Den kan bruges oven på boller, det smager skønt oven på en ostemad. Ellers oven på pandekager, vafler eller havregrød.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

15 minutters bagetid

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Croissanter

 • en pose med 4 stk. fra frost
 • flormelis til toppen

Remonce

 • 10 g marcipan
 • 10 g smør
 • 5 g sukker
 • 5 g hakkede pistacienødder

Flødeskum

 • 2,5 dl piskefløde

Lemoncurd

 • 2 økologiske eller usprøjtede citroner
 • 1 æg
 • 2 æggeblommer
 • 60 g sukker
 • 40 g smør

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 180 grader og bag de frosne croissanter i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Imens kan du lave fyld:
 2. Lemoncurd: Kom citronskallen fra 1 citron i gryden sammen med saften fra 1,5 eller 2 citroner.
 3. Tilsæt æg, æggeblommer og sukker og varm forsigtigt op. Det skal ikke have særlig meget varme, så bliver det til røræg. Rør godt hele tiden.
 4. Når det begynder at blive tykkere, tilsættes smør. Hav god tålmodighed, det tager noget tid, før det tykner. Sluk for komfuret og lad blot smørret smelte langsomt i gryden. Lad din lemoncurd køle af.
 5. Pisk flødeskum og kom det i en sprøjtepose.
 6. Lav din remonce ved at blande smør, marcipan og sukker i en skål. Kasser skallerne fra pistaciekernerne og hak dem fint. Bland i remoncen.
 7. Lad dine croissanter køle af (ellers smelter flødeskummen helt), skær dem over.
 8. Kom remonce i, sprøjt flødeskummen her i og kom en smule lemoncurd i også.
 9. Kom “låget” på og drys med lidt flormelis.

Bedøm denne ret

 

Se hurtigt her hvordan jeg samler fastelavnsboller med lemoncurd..

Fastelavnsboller med lemoncurd

Fastelavnscroissanter eller semlor

Jeg har som sagt købt en pose frosne croissanter, som jo bare gør det ultra nemt at lave de her fastelavnsboller. De skal blot have ca. 15 minutter i ovnen. Hvis overskuddet og tiden er der til det, kan du selvfølgelig også lave dine egne hjemmelavede croissanter. Alternativt kan du købe nogle lækre croissanter med fra bageren, og fylde dem med remonce, lemoncurd og flødeskum.

 

Andre fastelavnsboller

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret