Laksetatar på små rugbrødshapsere

Reklame for Fødevarestyrelsen

laksetatar

laksetatar

Laksetatar på sprøde ristede rugbrød med syltede rødløg

 

Her er anden opskrift i rækken af de opskrifter jeg har udviklet i anledningen af De nye officielle Kostråd fra Fødevarestyrelsen. En lækker laksetatar rørt op med mascarpone, godt med citronskal og friske urter. Jeg har desuden kommet agurk og avocado her i, som giver en virkelig skøn konsistens. Agurken er frisk og sprød, hvilket supplerer den fede laks rigtig godt.

Jeg har serveret min laksetatar på sprøde rugbrødshapsere, det ville fungere glimrende som en forret. Ellers kan man også spise den i sandwich, bagels osv. Jeg håber I kan bruge opskriften. De syltede rødløg som jeg har brugt hertil, finder du en opskrift på lige her.

Laksetatar

Opskrift til 4 personer

Tiden her er estimeret ud fra selve laksetataren. Den tager ikke lang tid at smække sammen og den har ikke noget tilberedningstid. Hvis du ønsker at servere sammen med ristet rugbrød og syltede rødløg, skal der lige sættes lidt mere tid af. Rødløgene må også meget gerne laves i god tid inden, gerne et par timer – så det kan nå at trække.

Forberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

Laksetatar

 • 300 g fersk laks
 • 150 g agurk
 • 1,5 avocado
 • 15 g rødløg
 • lidt frisk dild
 • citronskal fra 1 citron + lidt af saften
 • lidt salt + peber
 • 2 skefulde mascarpone

Syltede rødløg

 • 2 rødløg
 • 3 dl eddike
 • 100 g sukker

Andet

 • Ristet rugbrød
 • Salat eller kålblade (her palmekål)

Sådan gør du

 1. Start med at lave dine syltede rødløg, hvis du ønsker at servere disse til. Følg blot opskriften, jeg har linket til
 2. Lav så din laksetatar ved at fjerne skindet fra laksen, skær laksen i små tern og kom det i en skål
 3. Skær agurk, avocado og rødløg ud i små tern. Hak den friske dild og kom ved
 4. Tilføj citronskal og saft, kom marscarpone ved og smag til med salt og peber
 5. Rist lidt rugbrød og server sammen med et salatblad eller et kålblade, laksetataren og de syltede rødløg

Bedøm denne ret

laksetatar

Madplan med afsæt i De officielle Kostråd

Igår fortalte jeg lidt om mit nye samarbejde med Fødevarestyrelsen og vores mission om at give inspiration til at spise sundere og mere klimavenligt. Du kan hoppe over og få opskriften på den første ret lige her: shakshuka med bønner. I indlægget fortæller jeg også lidt om De nye officielle Kostråd, som både imødekommer hensynet til klima og sundhed.

 

Frysning af laks inden brug til laksetatar

Sørg for at fryse din laks mindst 1 døgn inden brug. Derefter skal den tø op i køleskabet, også et døgn. Så sæt gerne lige et par dage af inden du skal lave din laksetatar. Når det så er gjort, er det virkelig nemt at lave.

 

Kan jeg bruge røget laks til laksetatar?

Ja, jeg bruger en fersk laks her til og sørger som sagt for at fryse ned inden brug. Men du kan også bruge en koldrøget laks, den har jo været i ovnen og er derfor ikke rå på samme måde som den ferske. Dens smag er lidt mere røget, men man kan sagtens bruge den i stedet for.

 

Kan jeg justere i ingredienserne?

Ja du kan sagtens justere op og ned i ingredienslisten. Jeg synes lidt at agurk, frisk dild og citron er et must. Men hvis du f.eks. ikke er til citron, undlader du det bare. Eller hvis du synes persille er mere dig. Du kan også sagtens undlade avocado, som jeg ellers bruger. Faktisk synes jeg også mango er vildt lækkert her i – men det har en ret gennemtrængende smag, så din laksetatar bliver lidt anderledes hermed. Du kan også bruge en klassisk mager flødeost eller en skefuld mager creme fraiche frem for mascarpone.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret