Kylling og grønt i cremet paprika-flødesauce

unnamed
k

Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med De 5 Gaarde

Jeg har allieret mig med De 5 Gaarde, hvor jeg den næste tid skal udvikle en række opskrifter for dem. Primært med fokus på Frijsenborg Herregårds kylling. Jeg er enormt glad for, og stolt af at kunne udvikle opskrifter med så lækre råvarer som De 5 Gaarde producerer. I kender dem sikkert fra Super Brugsen og Kvickly, hvor deres varer er at få fingrene i. Ud over de her kyllinger, laver De 5 Gaarde mælkeprodukter fra Gyllingnæs, Special øl, melblandinger, havregryn, olier, sennep, honning, marmelade og marinader.
De 5 Gaarde er (som titlen siger) en levering fra fem herregårde eller godser rundt omkring i Danmark, med hver deres speciale. Så eksperter sørger for udvikling af høj kvalitet inden for netop deres produkter.
Kyllingerne fra Frijsenborgs gårde er danske kyllinger af højeste kvalitet. Det færdige produkt består altid af 100% rent og garanteret salmonellafrit kyllingekød. Kyllingerne får en speciel foderblanding med hvede fra egne marker, så kyllingen får en saftig og lækker smag og struktur. Kyllinger vokser op på Frijsenborgs gårde under gode forhold. De går frit rundt i en tør og varm stald med døgnrytme. De skraber i træspåner og spagnum, der er et skånsomt og behageligt underlag. Og naturligvis har kyllingerne fri adgang til foder og vand.

Nu til opskriften

Opskriften her er med kyllingebryst med ben og skind (du kan sagtens bruge uden ben). Desuden har jeg brugt en masse grønt og lavet en cremet sauce med masser af hvidløg og paprika.
Jeg serverede det med ris og toppede herligheden med lidt frisk timian. Det smagte virkelig lækkert og var super nemt. Absolut en ret jeg skal lave igen og igen. Her er nok til 3-4 personer

Kylling og grønt i cremet paprika flødesauce

 

 • olie til stegning (ca. 3 spsk)
 • 400 g kyllingebryst (eller kyllingestykker med ben i – som der er brugt på billedet her)
 • 2 tsk. salt og 1 lille tsk. peber
 • 2 spsk. paprika
 • 2 porrer
 • 150 g frisk spinat
 • 250 g grønne bønner (dem fra frost)
 • 1-1,5 dl vand
 • 4 fed hvidløg
 • ¼ liter fløde
 • en håndfuld frisk timian (hakket)
 • serveres med grove ris

 

 1. Start med at sætte en gryde vand over til dine ris og få dem kogt imens du laver retten:
 2. Kom lidt olie på en pande og rist kyllingerne af på begge sider, til de har fået en sprød stegeskorpe. Cirka 4-5 minutter på hver side, middel-høj varme
 3. Krydder dem med ca. 1 tsk. af paprikaen fra ingredienslisten samt salt og peber
 4. Skyl spinaten og porren og hak porrer i mindre stykker
 5. Skru panden ned til middelvarme og kom porre, spinat, grønne bønner og vand ved. Lad det simre i 15 minutter ind til det hele er faldet sammen og blevet godt blødt, meget gerne under et låg.
 6. Riv hvidløg og kom det i retten sammen med resten af paprikaen, fløden og den friske timian
 7. Lad det simre i et par minutter og server med dine ris og evt. lidt ekstra frisk timian

unnamed
velb

Kommentarer

 1. Hej, tak for opskrift og tak skæbne du vil have meget hvidløg i – det er ikke særlig kollega venligt. Vi brugte 3 og det var stadig ret kraftigt.
  Mængden af paprika kan jeg heller ikke lige få til at passe – jeg kunne med den mængde du har nævnt, slet ikke komme i nærheden af den orange/røde farve i sovsen..
  Hilsen
  Charlotte

 2. Hej. Ud fra mængden af paprika angivet i listen, kunne jeg slet ikke få den orange farve i sovsen, som på dit billede. Og du skriver ikke hvor den anden halvdel skal bruges ? Den ligner overhovedet ikke dit billede haha

  1. Hej Charlotte.
   Det er den opskrift der hører til dette billede, det lover je dig 😉
   Men jeg får da selv lyst til at prøve opskriften af igen, nu du slet ikke kan få den til at fungere. Da jeg lavede den, synes jeg den smagte vildt godt. Den ene del af krydderierne bruger jeg til kødet, den anden del til saucen. Prøver lige at kigge den igennem – for den skal da gerne både være til at forstå og give et godt resultat 😀

 3. Har du nogen gode idéer til tilbehør? Ville serverer den for nogen gæster, og synes det er lidt for kedeligt kun med ris, nu når der er gæster…

  1. Hej Maja
   Du kan jo også lave en kartoffelmos eller en rodfrugtmos.
   Ellers skal man bare lave lidt lækre toppings, man kan komme på, som friske krydderurter, måske hakkede nødder, små æbletern eller cherrytomater. Så ser det ud af lidt mere. Ellers skal du holde den simpelt, og i stedet servere en let salat til 🙂

 4. Hej
  Skal kylling stege så kort tid? Lyder til at smage lækker og vil prøve den idag. Dog med filet, er bage for kylling ikke bliver gennemstegt ??

  1. Hejsa 🙂 Jeg ville nok også give det lidt længere tid hvis du bruger kyllingefilet frem for kyllingelår, så er der lidt mere kød på, frem for de ben der er i kyllingelår 🙂 Så jeg ville nok lade det simre i et kvarters tid 🙂 eller skære kyllingefileterne i mindre stykker.

 5. 6 fed hvidløg? Det lyder som en god ånde dagen derpå. ? vi lavede retten i går, det smagte rigtig godt. Skar dog lidt ned på mængden af hvidløg. ?

  1. Haha. Jeg synes faktisk slet ikke det var så slemt, nu de blev varmet op. Men jeg ELSKER også hvidløg 😛 😉 Dejligt du kunne lide opskriften i hvert fald.

Vis alle kommentarer (10)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret