Kryddersmør

Kryddersmør med hvidløg, flagesalt, persille og citronskal. Det er jo noget af det nemmeste at lave sig en omgang smør selv, som fungerer perfekt til grillaftenerne. F.eks. til majskolber, grillede spidskål eller til brødet. Man kan selvfølgelig lave det helt fra bunden og selv kværne smør, men altså – jeg har bare købt mig en page smør og peppet den en smule op.

kryddersmør

Kryddersmør

 

Det er super simpelt at lave sin egen smagsvariant til smør. Man kan bruge alt muligt. Jeg har brugt hvidløg, flagesalt, en smule citronskal og finthakket persille. Men nedenfor kommer jeg med en masse forslag til andre smage og variantioner.

Jeg kommer blot smørret i en skål sammen med de her ovenstående ingredienser og presser det sammen med hænderne (smørret er blødt). Så kommer jeg det på et stykke film og ruller det ud som en pølse. Den kommer man på køl, så smørret bliver hårdt igen, herefter kan man nemlig skære det ud som små stykker. Her er nok til 20 centimeters pølse, cirka 12-14 stykker smør. Man bruger typisk et stykke smør til en majskolbe, og måske også et stykke til brødet, kødet eller kartoflerne. Så her er nok til omkring 6 personer.

Kryddersmør

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter på køl

Samlet tid

30-40 minutter

Ingredienser

 • 200 g smør
 • 1/2 tsk. flagesalat
 • 1 fed hvidløg
 • 1/2 økologisk citron (skallen)
 • 1 lille håndfuld kruspersille

Sådan gør du

 1. Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt og kom det i en skål
 2. Kom salt, revet hvidløg, revet citronskal og finthakket persille ved
 3. Bland det godt rundt, jeg bruger hænderne til at presse det sammen
 4. Rul det ud som en pølse i vitavrap /film. Jeg lægger smørret på det her film og vasker så hænder. Så kan man rulle den stramt uden at røre ved smørret, så det grisser mindst muligt. Pres lidt mens du ruller, så du får den ønskede størrelse.
 5. Luk enderne til og kom den på køl i en halv times tid, gerne længere.
 6. Skær ud i stykker og server dem til din grillmenu.

Bedøm denne ret

Kryddersmør

Andre smagsvariationer til kryddersmør

Du kan sagtens bruge andre friske krydderurter, som f.eks. frisk did eller purløg. Man kan bruge andre krydderier, f.eks. paprika. Det er ret fint at undlade paprika i selve smørret, men så ruller du din “pølse” i paprika, så den får en anden farve udenpå. Citronskal kan skiftes ud med appelsinskal. Du kan komme revet ingefær her i eller kommefinthakket soltørret tomat her i. Man kan også komme revet cheddarost i sit kryddersmør. Det smelter jo når det kommes på noget varmt. Der er virkelig mange muligheder, – en sidste idé er at lave mexicansk inspireret kryddersmør, så der er godt med limeskal, frisk koriander og jalapenos i f.eks.

 

Hvad kan man bruge smørret til

 • majskolber, den er jo ret oplagt
 • grillede spidskål
 • andre grillede grøntsager, som peberfrugter og grønne asparges
 • nye danske kartofler
 • flutes
 • bøffer, som en slags kold sovs
 • pasta, som en slags dressing

 

Andre grillopskrifter

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret