Krydderkage

Reklame for Kitchen One

Krydderkage med varme julede krydderier, appelsin og honning.

julekage
julekage

Krydderkage med julede krydderier

Jeg har næsten været i tvivl om denne julekage skulle hedder kage eller brød. Det ville absolut også være et hit at spise den med et godt lag tandsmør, lidt lige som en ølkage. Men nu kalder vi den en kage, en krydderkage eller julekage – den smager nemlig skønt af lækre julekrydderier. Den har sødme fra honning, en fedtet konsistens fra smør og mandelmel og en lidt spids smag fra den hvide peber. Jeg har hældt chokolade henover og drysset med valnødder, det gør blot kagen endnu bedre. Som en bonus er kagen er glutenfri, hvis du bruger både glutenfrie havregryn og bagepulver.

Jeg blender først de tørre ingredienser, og tilsætter derefter resterende – det gør jeg tit, da blenderen/ foodprocessoren bedre kan arbejde med de tørre ingredienser alene, så man sikrer at mandlerne blendes helt fint. Jeg har tilsat lidt hele valnødder og rosiner til min julekage, her kan du jo bruge lige de nødder og tørrede frugter du ønsker. Opskriften rækker til en ganske almindelig rugbrødsform, ca. 10 skiver krydderkage.

 

Opskrift på krydderkage med appelsin og honning

 

Krydderkage

Ingredienser

 • 75 g mandler
 • 150 g havregryn
 • 2 spsk. kanel
 • 1 tsk. stødt ingefær
 • ½ tsk. salt
 • 1 tsk kardemomme
 • ½ tsk. hvid peber
 • 100 g honning
 • skal fra 2 appelsiner, saft fra 1
 • 5 æg
 • 50 g smør
 • 30 g rosiner
 • 30 g valnødder + ekstra til toppen
 • 100 g chokolade til toppen

Sådan gør du

 1. Start med at komme de tørre ingredienser ned i din foodprocessor, dvs. mandler, havregryn og alle krydderierne, kør til det er mel
 2. Tilsæt nu honning, appelsin, æg og smør og giv den en tur mere
 3. Bland dejen med rosiner og valnødder og kom den i en rugbrødsform beklædt med bagepapir
 4. Bag kagen ved 200 grader varmluft i 25 min
 5. Hak chokolade groft og kom det over den varme kage, så det smelter og kan smøres ud
 6. Hak valnødderne groft og kom over

 

Bedøm denne retkrydderkage jul
krydderkage
krydderkage

Kagen er lavet i samarbejde med Kitchen One

Jeg bliver ret ofte spurgt om hvilken blender eller foodprocessor jeg bruger til alle mine opskrifter. Jeg bruger altid denne foodprocessor fra Kitchen One, som er helt fantastisk. Jeg har endnu ikke oplevet noget den ikke kan klare. Den er nem at bruge, nem at gøre rent og så er den oven i købet sat ekstremt meget ned lige nu. I forbindelse med black friday i dag, køres der nemlig et super bud på en masse maskiner, blandt andet denne her. Man kan skifte i mellem udstyret til den, alt efter hvordan man ønsker sine grøntsager, nødder osv. hakket, revet, blendet. Så et lille tip, hvis du står og mangler en ny bedsteven i køkkenet, er at suse ind forbi hjemmesiden og klikke den hjem inden rabatten forsvinder.

 

Andre julede kageopskrifter ligesom krydderkage

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

 1. Så skulle det være en slowjuicer. Går stærkt ind for stop madspild og syntes altid jeg har frugt /grøntsagsretter som jeg snildt kunne lave nogle lækre juice ud af

 2. yay, tak for endnu en lække opskrift. Jeg har længe ønsket mig en foooooodprocessor, så jeg kan lave hjemmelavet jordnøddesmør og pesto og hummus og karry-pasta og bananis og og og og til mig selv og alle omkring mig.

 3. Vi glæder os til at prøve opskriften!
  Vi elsker at lave mad sammen, og vi er igang med at spare op til en Kitcenaid Classic Mixer 5k45ss som vi glæder os til at afprøve her til den kommende julebagning 🙂
  Hilsen søstrene Adamsen

 4. Tænker jeg praksis, burde jeg bruge pengene på en elkedel, da den gamle er brændt sammen ;-( Men lysten er meget mere til at bruge pengene på en røremaskine, så jeg kan bage nogle lækre ting 🙂

 5. Jeg vil bruge pengene som hjælp til en ny røremaskine….
  den gamle……godt brugte….. er ved at stå af….

 6. Tak for endnu en lækker opskrift! Kagen vil jeg bage på lørdag, når jeg har inviteret min skønne mødregruppe og deres lækre unger til julehygge❤ 1 år har vi snart holdt sammen!
  Jeg drømmer i den forbindelse om et tilskud til en røre/køkkenmaskine, f.eks.denne: https://www.kitchenone.dk/produkt/kitchenaid-classic-mixer-hvid-4-28-liter/
  Når man har cøliaki og en 1 årige tornado men ingen røremaskine, så kan det godt være en udfordring… Og jeg elsker altså at bageog spise brød! ?

 7. Mangler sådan nogle gode køkkenmaskiner til bagning, så en foodprocessor som din vil de 1000 kr nok blive brugt på???

 8. Hvis jeg blev den heldige vinder, ville jeg bruge gavekortet på steaktallerkener fra Pillivuyt. Jeg mangler seriøst nogle pæne tallerkener, og har kastet min kærlighed på de flotte, ovale steaktallerkener ☺️

 9. Jeg ønsker mig en stavblender, hvis jeg er så heldig at vinde konkurrencen!! Jeg har ikke så meget udstyr i mit køkken endnu, så det ville være en god start! ????

 10. Jeg kunne bruge ALT på KitchenOnes side, men da jeg er lidt begrænset på køkkenskabsplads, må jeg hellere holde mig til det lille fixe vaffeljern fra Sage, hvis jeg skulle være så heldig?

 11. Ville bruge præmien på enten en blender eller foodprocessor, for de er begge gået stykket? piv!
  Så det kunne være lækkert med lidt nyt udstyr til køkkenet ??

 12. Kunne virkelig godt ønske mig en ismaskine – den her lyder så fed (NEMOX GELATISSIMO EXCLUSIVE ISMASKINE, SORT). Meeeen måske lidt farligt at kunne have en is færdig på 20-30 min ? (???)

 13. Jeg ville købe en ny slow juicer, så jeg kan få en sund juice med på farten om morgenen i stedet for kaffe.

 14. Vil bruge gavekortet på en god toastmaskine – der er så mange lækre opskrifter rundt omkring, men har ikke fået anskaffet mig en endnu 🙂

 15. Jeg ville købe et Tefal snack collection jern, så jeg kan lave belgiske vafler ? eller en isskål til Kitchenaid, så vi kan lave en stor portion is hver gang ?

 16. Jeg ville købe et Tefal snack collection jern, så jeg blandt andet kan lave belgiske vafler ? eller på en isskål til Kitchenaid, så vi kan lave en stor portion is hver gang ?

 17. Jeg ønsker mig faktisk netop sådan en foodprocessor til jul, da den eneste jeg har, er min mormor og morfars aflagte? Så sådan en skulle gavekortet gå til, hvis jeg var så heldig at vinde det?

 18. Normalt er jeg ikke så stor fan af appelsin i kage, men den her ser simpelthen så lækker og blød ud, så det kan være, at jeg skulle prøve at udfordre mig selv og mine smagsløg lidt? Jeg ønsker mig faktisk netop sådan en foodprocessor i julegave, da jeg det seneste års tid er begyndt at prøve at lave lidt mere spændende og lækre retter. Jeg oplever ofte at skulle bruge en form for blender, og den eneste jeg har er min mormor og morfars aflagte? Så sådan en skulle gavekortet bruges til, hvis jeg skulle være så heldig at vinde det?

 19. Ville ærligt bruge pengene på at gå købt noget af alt det køkken (bage) udstyr jeg mangler, herunder tilbehør til min kmix så der kan bages vanilje kranse, og en ekstra skål så jeg ikke skal vaske af hele tiden – måske der også kunne blive penge til et silicone underlag ??

 20. Jeg vil helt klart bruge den på den foodprocessor du omtaler, mangler virkelig en blender der kan tage ALT. ??

 21. Jeg vil uden tvivl bruge det som et tilskud til en Magimix Foodprocessor. Den har stået højt på listen i en evighed og det kribler i fingrene for at lave maaaange lækre ting i køkkenet. En ekstra hånd ville dog være fab ?? Og så lover jeg selvfølgelig at lave endnu flere af dine opskrifter ?? ????????#hokuspokuschristineifokus

 22. Gavekortet skal helt bestemt gå til den smarte Magic-Mix maskine. Har faktisk ønsket mig den ganske længe. Så nu håber jeg at blive den heldige vinder??

 23. Jeg plejer normalt ikke at være alt for vild med appelsin i kage, men den her simpelthen så lækker ud, så det kan være, jeg skal prøve at udfordre mig selv og mine smagsløg lidt? Jeg ønsker mig faktisk lige præcis sådan en foodprocessor til jul, da jeg i år rigtig er begyndt at prøve at lave nye og lidt mere spændende retter, som ofte kræver at man blender noget, og den eneste blender jeg har, er mine bedsteforældres aflagte? Så jeg ville helt sikkert bruge gavekortet på sådan en, hvis jeg var så heldig at vinde det?

 24. Den skal uden tvivl gå til en Magimix, så jeg kan eksperimentere endnu mere i køkkenet. Den har stået på listen så længe, så der er ikke nogen tvivl om at de 1000 kroner ville skabe lykke ???????? Og så lover jeg selvfølgelig at der ryger nogle af dine fantastiske opskrifter igennem ??✌?#hokuspokuschristineifokus

 25. De har en masse skønne ting, men det ville formegentlig gå til en kaffemaskine som skal gives i julegave ?

 26. Jeg ville bruge pengene på foodprocessor, da den ville hjælpe til at lave en masse mad lettere, hvilket altid er rart med en lille baby på 6 måneder.

 27. Jeg ville helt klart bruge gavekortet på at give en ismaskine fra wilfa til min mor, som jeg ved hun ønsker sig meget ?? Desværre rækker mit SU budget ikke til det, så det kunne være mega fedt at vinde ?

 28. Jeg ville helt sikkert bruge dem, på en ny blender. Den sidste revnede glasset i, så den måtte ud?

 29. Tror jeg vil bruge de 1000 kr. på et tilskud til en kichen aid 🙂 har længe overvejet om man skulle investere i en 🙂

 30. Jeg vil SÅ gerne vinde gavekortet??Og pengene skal helt sikkert bruges på sådan en magimix blender?Har længe kigget på den og så meget som jeg bruger i køkkenet kunne denne være helt perfekt??

 31. En lækker ismaskine! Den har længe været et stort ønske hos mig.. Det er bare LIDT mere lækkert når man serverer en hjemmelavet is til ens hjemmelavede kager og desserter ?

 32. Den kage lyder godt nok lækker 🙂 Og så kan jeg endda bage den til min lillesøster, der har glutenallergi og er laktoseintolerant. Skal bare bruge glutenfri havregryn og udskifte smørret til en laktosefri variant ??????
  Jeg ville købe en bamix stavblender, da vores Philips lige er stået af og en stavblender er altså uundværlig i et køkken.

 33. Jeg vil bruge pengene på PHILIPS HD7766/00 GRIND & BREW kaffemaskine, som vil passe perfekt i vores nye hus 🙂

 34. Jeg vil bruge pengene på PHILIPS HD7766/00 GRIND & BREW kaffemaskine – den passer perfekt ind i vores nye hus ???.

 35. En ny stavblender da min valgte at takke af for mange års tjeneste midt i fremstillingen af grøntsagssuppe 🙁

 36. Jeg vil købe mig en ny håndmixer. Den gamle havde en alt for kort (irriterende) ledning, så den er sendt på pension i ferielejligheden i Berlin – uden at jeg har købt en afløser…

 37. Pengene ville klart skulle gå til den Magimix foodprocessor du nævner, da den jeg har i forvejen godt kunne trænge til at blive skiftet ud 🙂

 38. Jeg må indrømme at min røremaskine er på sine sidste ben & nok ikke vil vende helskinnet hjem efter dette års julebagningskrig. Mit køkken er på udkig efter en ny kriger til at besejre de næste søde sager.

 39. Jeg ville bruge pengene som et tilskud til en slowjuicer, da jeg godt kunne tænke mig en nemmere måde at få flere grønsager på i hverdagen ☺️

 40. En blender! Nøj, jeg mangler (en pæn) én til at lave lækre smothies mv…!! som kan stå fremme i mit nye fine køkken 🙂

 41. Jeg ville helt klart bruge det på en ny køkkenmaskine, så jeg kan flytte hjemmefra med ro i sindet. Det duer jo ikke at blive voksen, uden at kunne bage brød og lækre opskrifter!

 42. Jeg har allerede planer om at bage den kage – hvor ser den lækker ud!
  Jeg har lige købt en ny blender på Kitchenone, så den er streget af listen. Så må det enten blive en stavblender, juicer eller smukt service ?

 43. Juletid er bare (også) kagetid? Jeg ville bruge gavekortet på en foodprocessor mangler den virkelige som en ekstra lille hjælp b.la. også til de lækre veggiedeller?

 44. Det ville være et fint tilskud til en ny blender – den gamle er brændt af… ??
  Og så er jeg da bare nødt til at prøve den lækre kage – alle andre opskrifter, jeg har prøvet af dine, har været fantastiske!! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Tak ??

 45. Uh en lækker kage den må prøves! Jeg ville købe mig en slow juicer, sådan en har jeg ønsket mig længe, særligt nu hvor jeg er på en større ?Vægttabsrejse!

 46. Hej Julie.
  Jeg elsker at lave mad og at bage til min familie og venner. Derfor vil jeg blive meget glad for at vind et gavekort til en magimix

 47. Jeg kunne sagtens bruge en magimix for jeg elsker at lave mad og at bage til min familie og venner. ???

 48. Sikke en lækker opskrift. Den vil jeg afprøve til familiehygge i weekenden. 🙂
  Hvis jeg er så heldig at vinde, så vil jeg købe en foodprocessor til at lave mad til fryseren til min søn, som kommer til januar <3

 49. Dejlig julekage, den vil jeg bestemt bage, da jeg er vild med ingredienserne:-)
  Jeg vil meget gerne deltage i din konkurrence og jeg har kig på et lækkert grydesæt fra Kitchenone, Eva Trio Gravity:-)
  Linket ville ikke komme med over.
  Jeg vil ønske dig en dejlig weekend:-)

 50. De 1000 kr kunne gå direkte til noget nyt bageudstyr eller en magimix. Man skal aldrig gå ned på udstyr 😉
  PS. Det kage ser for lækker ud!

 51. Linket virker desværre ikke for mig, der står bare ‘Error’ og en masse skrift, så kan ikke linke til noget her i kommentaren. Men jeg ved at de har en masse lækkert køkkenudstyr, så hvis jeg er den heldige vil jeg nok bruge gavekortet på et tilskud til en foodprocessor (måske den samme som din), for det har stået på ønskelisten længe 🙂

Vis alle kommentarer (94)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret