Karamelsauce

Karamelsauce er virkelig nemt at lave og kan bruges i alverdens desserter, kager og til hjemmelavede vaffelis. Det kræver tre ingredienser: sukker, smør og fløde, og så kan det smages til med lidt salt og evt. vaniljesukker.

karamelsauce

Opskrift på karamelsauce

 

Her er en virkelig nem opskrift på karamelsauce lavet på sukker, smør og fløde. Den kan spises varm eller kold. Vær dog opmærksom på, at karamellen tykner en del, når den køles ned. Man kan dog altid lune det lidt i mikroovnen inden servering, hvis det er blevet for tykt. Nedenfor kommer en række forslag til, hvad du kan servere karamelsaucen sammen med.

Hjemmelavet karamelsauce

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 50 g smør
  • 1,5 dl piskefløde
  • Evt. et nip salt + vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Varm sukkeret op i en gryde ved middelvarme. Det er bedst ikke at røre rundt undervejs, ellers kan der komme klumper i sukkermassen, som kan være svære at få rørt ud igen. Lad derfor helst sukkeret smelte langsomt, så det ikke brænder på.
  2. Når sukkeret er opløst, skrues helt ned for varmen. Tilføj smør, og rør det godt ud i sukkermassen ved svag varme.
  3. Skru op for varmen igen.
  4. Tilsæt fløde, mens du rører rundt, indtil karamellen er ensartet.
  5. Lad karamellen koge i et par minutter eller 5. Jo længere det koger, jo mere tykner karamellem. Hvis den bliver for tyk, kan du tilsætte lidt eksta fløde. Vær opmærksom på, at karamellen tykner yderligere en del, når den køles ned, så konsistensen under opvarmning er ikke helt retvisende.
  6. Tag gryden af varmen, og smag evt. til med salt og vanilje.

Bedøm denne ret

Spis karamelsauce sammen med…

 

En anden opskrift på hjemmelavet karamel

Denne opskrift på karamelsauce består som sagt af sukker, smør og fløde. Men en anden mulighed er at lave hjemmelavet karamel af kondenseret mælk. Det kræver kun en dåse kondenseret mælk, men til gengæld kræver denne fremgangsmåde en del mere tid. Her skal dåsen nemlig koges i 3 timers tid, for derefter at køle ned en times tid også. Men Dulce de leche, som denne variant af karamel hedder, er virkelig også lækker, og har en noget blødere og mere fyldig konsistens.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret