Kettlebells – træning med kettlebells

Træning med kettlebells – her har jeg samlet lidt inspiration til øvelser med kettlebells.

kettlebells

Træning med kettlebells

Flere af jer har tidligere spurgt efter kettlebells øvelser, da mange har sådan en bandit (eller to) liggende derhjemme. Derfor tænkte jeg, at den idag står på et kettle program.
Generelt bygges programmerne op, så der laves 10 øvelser, 10 gentagelser af hver (eller det antal du nu kan). Ofte vil der være 5 stående øvelser, efterfulgt af 5 liggende. Hvis du er sej, kan du gentage hele proceduren 2-3 gange. Eller også bliver de lavet på tid i stedet for gentagelser, et sådant eksempel kommer i næste uge.

Du kan evt. printe nedenstående skema ud, og udfylde det for hver af dine træninger. På den måde kan du se om du bliver bedre, og du kan holde dig selv op på at få det gjort.
Jeg håber virkelig I er med på mandags-udfordringen. Har lyst til at printe skemaet, træne og få det udfyldt. I er mega velkomne til at spørge, hvis der er nogle spørgsmål. Eller smide et billede op af jer på Instagram og tagge mig (juliebruunsblog) så jeg kan se hvor seje I er. Rigtig god træning!

 

Program med kettlebells

De stående øvelser

 1. bred squat med træk til hagen
 2. små dyp for bagdelen
 3. dødløft
 4. walking lunges
 5. triceps dyp

De liggende øvelser

 1. saml over navlen med strakte ben, ud over hovede
 2. russian twist
 3. dyp til fødderne
 4. planke, hvor de flyttes
 5. lig på maven – strakte arme over hovedet, løft dem (den fik jeg dog ikke lige med på videoen)

Og så lige et par huskeregler, når man træner. Husk at få spændt op i maven, rette ryggen, brystet op, skuldrene godt tilbage og bøje lidt i albuer og knæ, så dine led aldrig overstrækkes helt. Altid godt med nogle dybevejrtrækninger. 

Se en video her hvor de laves

 

Skema, som kan printes og udfyldes

skaermbillede-2016-10-19-kl-09-22-34
Hvis du gerne vil have et skema over det sidste program med kludene, har jeg lavet et til dig her også Det fungerer på samme måde, denne gang kan man dog ike progrediere (gør det sværere) ift. vægten, men ift. gentagelserne.

Klude-programmet

skaermbillede-2016-10-19-kl-09-32-25

Se også træning med coreball eller styrketræning til løb

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Først og fremmest, tak for en god blog. Hvis man skal købe to kettlebelts hvilke kg anbefaler du? (Er ikke helt utrænet men heller ikke superstærk)
  Vh/Emma

  1. Hej Emma 🙂 Selv mange tak. Det kommer meget an på hvad de skal bruges til. Men jeg tænker 10-12 kg pr kettlebell er ret passende til mange øvelser, hvis du er vant til at træne lidt 🙂

 2. Hej Julie
  Først og fremmest, tak for en god blog. Hvis man skal købe to kettlebelts hvilke kg anbefaler du? (Er ikke helt utrænet men heller ikke superstærk)
  Vh/Emma

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret