Ketchup opskrift

Her finder du min ketchup opskrift med æble som er virkelig nemt at lave og en hjemmelavet ketchup er simpelthen den vildeste luksus at have i køleskabet. Denne udgave tager meget kort tid og resultatet er så godt, hver eneste gang.

ketchup

Ketchup – opskrift på hjemmelavet ketchup på ingen ting.

Ketchup opskrift med tomater, æble og nelliker

 

Ketchup er noget næsten alle har stående i sit køleskab, helt sikkert oftest købt. Men en ketchup er virkelig nemt at lave selv og det smager bare så meget bedre (synes jeg). Måske min 3 årige ikke er enig, men jeg er klart mest til den hjemmelavede.

Forleden aften fik vi hjemmelavede gourmet hotdogs, noget min kæreste har efterspurgt i flere måneder. Så da min svigermor var på besøg, var der en anledning. Med hjemmebagte hotdogbrød, remo, syltede sager, kvalitets pølser og hele molevitten. Se opskriften på de hjemmelavede gourmet hotdogs lige her. En hjemmelavet ketchup blev det selvfølgelig også til, og den blev intet mindre end fantastisk. En dejlig krydret sag, som både indeholdte det syrlige, det søde, det spicy og det lidt mere varme touch. Den var vildt nem at lave, da der bare skal varmes lidt op i en gryde og efterfølgende blende det en tur. Ketchuppen her svarer til 4 personer ish (hvis man spiser 2 hottere hver)

Ketchup

Opskrift til 1 glas

En hjemmelavet kethcup med æble og varme krydderier. Det er bare så lækkert når man har hjemmelavet ketchup i sit køleskab. Jeg sørger for at planlægge ugens menu, så jeg kan få brugt min ketchup. Så vi bl.a. skal have spejlæg, hakkebøffer eller evt. bruge den som sauce til pasta og kødboller

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

10 min

Samlet tid

20 min

Ingredienser

 • 1 lille løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 lille æble
 • 2 spsk. olie
 • 1 tsk. salt og et drys peber
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1/2 tsk. paprika
 • 2 spsk. balsamico
 • 2 spsk. sukker
 • 1 knsp. nelliker (kan undlades)

Sådan gør du

 1. Hak løg, æble og hvidløg og steg det i olien til det bliver blødt
 2. Kom hakket tomat og balsamico ved og rør godt rundt
 3. Smag til med krydderierne og sukkeret og lad den simre 10 minutters tid
 4. Tag en stavblender frem og giv den en tur, for en mere blendet version.

Bedøm denne ret

ketchup

Hvordan laver man ketchup?

Det er meget nemt at lave ketchup, især hvis du blot bruger hakket tomat fra dåse. Dog kan du også bruge friske tomater, så skal disse blot lige hakkes groft inden. Men ellers er det bare at hakke grøntsager og æbler og så ellers riste det hele af i en gryde. Tilsæt væsken og lad det simre i 10 minutters tid.

 

Hvor længe kan ketchup holde sig?

Sørg for at hælde din ketchup på et helt rent glas, et som meget gerne er skoldet (inkl. låg). Så holder den 5 dages tid i køleskabet. Du kan også skylle dem i atamon, det øger holdbarheden af din ketchup.

 

Kan man variere smagen i denne ketchup opskrift?

Ja du kan sagtens tilsætte lidt mere krydderier, f.eks. kanel, chili, allehånde og ingefær. Denne version vil jeg prøve næste gang, måske det bliver en ny favorit. Ind til videre er denne opskrift min favorit, en lidt mere basis opskrift som både børn og voksne elsker. Ellers kan du tilsætte friske tomater, bagte peberfrugter eller bruge brun farin frem for den klassiske sukker.

 

Skal ketchup ikke koge i lang tid?

Jo længere tid du lader din ketchup stå og simre, jo mere smag vil den få. Du kan sagtens give den 2 timer ved svag varme under låg. Men den smager altså også super skønt selvom man kun lader den stå og simre i bare 10 minutter og stadig få godt med smag i den.

 

Kan jeg bruger resterne til andre retter?

Ja det er nemlig én af de ting jeg elsker mest ved hjemmelavet ketchup, – at den er så nem at viderebruge, så du undgår madspild. Feks. kan du bruge den i en pastaret, hvor du vender kogt pasta rundt i tomatsaucen, evt. tilsætter lidt ekstra grønt og en sjat fløde. Steg f.eks. nogle pølser sprøde eller brug bacon, chorizopølse eller kylling og server til pastaretten. Du kan også lave små kødboller du kan bruge. Ellers kan en ketchup jo bruges til hjemmelavede burger, club sandwich og som sagt hotdogs.

 

Instagram og nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og nem madinspiration, eller tilmeld dig mit nyhedsbrev – så kan du modtage mine madplaner i din indbakke hver weekend helt gratis. Jeg håber det kan bruges og du fandt det du ledte efter her på stedet.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret