Tomatpassata

Tomatpassata

Her finder du mine opskrifter med tomatpassata. Som er en slags hakket tomat, men bare lidt bedre. Man finder det i glasflasker sammen med pasta i supermarkederne.

Det er en puré lavet af friske, solmodne tomater, der er blevet blendet og siet for at fjerne kerner og skind. Resultatet er en glat, tyk sauce, der er fuld af naturlig sødme og intens tomatsmag.

Tomatpassata kontra tomatpuré og hakket tomat

Passata adskiller sig fra tomatpuré, som er mere koncentreret og ofte kogt, og fra hakkede tomater, som stadig har stykker og juice. Passata er tykkere og mere koncentreret end hakkede tomater, men ikke så koncentreret som tomatpuré. Den har en intens tomatsmag og en blød tekstur uden klumper. Passata er mere koncentreret i smagen end hakket tomat, hvorfor det er ideelt til retter med kortere tilberedningstid.

Hvilke retter kan det bruges til?

Til pastaretter, hvis man laver sig en lækker tomatsauce. Gerne med løg, hvidløg og chili, lidt sukker, salt og peber og en sjat balsamicoeddike. Så har man en simpel tomatsauce som kan bruges til pasta, kartofler eller ris. Se f.eks. denne ret med ravioli i cremet tomatsauce

Brug det også til lasagne, bolognese eller til pizza, som en pizzasauce.

Til supper og gryderetter, f.eks. minestrone eller chili con carne. Eller selvfølgelig i tomatsuppe.

Brug det også til shakshuka