Hjemmelavet is med solbær

Reklame for Skælskør

Hjemmelavet is – en opskrift på flødeis med solbær. Isen er lavet uden en ismaskine, og det er super nemt. Det tager ikke særlig lang tid, og er med få ingredienser.

hjemmelavet is

vafler med is
Hjemmelavet is med solbær – spises allerbedst oven på vafler.

 

Hjemmelavet is

 

Her er en opskrift på en virkelig nem omgang hjemmelavet is, lavet helt uden en ismaskine. Jeg piskede blot en flødeskum i en skål og æggeblommer i en anden, begge ting blandede jeg sammen med græsk yoghurt og stilte det i fryseren. Efter et par timer kom jeg lidt solbær marmelade i og vendte det forsigtigt rundt, uden at blande det helt. I fryseren med det igen en ekstra time, og så er der cremet kold flødeis.

 

Andre versioner af hjemmelavet flødeis

Du kan sagtens bruge en hvilken som helst anden marmelade, eller lidt optøede bær eller kogt rabarber i stedet. Der er mange muligheder for at justere på smagen. Hvis du er mere til noget syrligt og frisk, så prøv med citronskal i isen, hvis du er mere til chokolade er hakket daim lækkert heri.

 

Is med solbærmarmelade fra Skælskør

Indlægget her er lavet i samarbejde med Skælskør. Det er deres marmelade jeg har brugt til isen. De har sendt mig én med rabarber og ingefær, en med havtorn og æble, en jordbærmarmelade og denne her med solbær. Man kan sagtens bruge en af de andre marmelader også. Sidste måned brugte jeg deres marmelade til de her hindbærsnitter.

Hjemmelavet is med solbær

Opskrift til 2-3 personer som tilbehør

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 15 minutter

Ingredienser

 • 1/4 liter piskefløde
 • 2 pasteuriserede æggeblommer
 • 40 g sukker
 • 3 store spsk. græsk yoghurt
 • 3 tsk. marmelade (jeg bruger solbærmarmelade fra Skælskør)

Sådan gør du

 1. Pisk fløden til en let skum
 2. I en anden skål pisker du æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps
 3. Vend begge dele sammen og tilføj også græsk yoghurt, som vendes med rundt
 4. Kom det i en bøtte og stil det i fryseren i 2 timer
 5. Kom marmeladen ved og stryg forsigtigt rundt, så det kun blandes meget let
 6. Stil tilbage i fryseren i en times tid, til det har sat sig
 7. Kom i isvafler eller i hjemmebagte vafler

Bedøm denne ret

vafler med is  hjemmelavet is

Hvad kan du ellers servere til din is?

Jeg har både lavet helt klassiske isvafler og toppet mine is med en skefuld ekstra marmelade. Men du kan også bage vaflerne, som på billedet og komme isen her på. Ellers er der selvfølgelig klassiske pandekager, som også altid er et hit med en skefuld is i. Eller hvad med luftige og tykke små amerikanske pandekager. Du kan også bage sådanne nøddebunde, som du kan fylde din is i. Et par andre idéer: lav nogle cookiedough kugler, som man serverer til sin is. Eller bag disse cookies, som du bruger som bund og top i din issandwich. Kom en god skefuld is imellem og pres sammen, det er da en virkelig glimrende sommerdessert.

 

Hjemmelavet is uden ismaskine

Isen her er lavet uden maskine, den blev glimrende alligevel. Både let og blød. En anden fra for is, som heller ikke laves på ismaskine er smoothie-is. Dog bruger jeg en blender her til. Men jeg har f.eks. en opskrift på en blåbær is her, det er samtidig en sund hjemmelavet is.

 

Instagram

Husk også at følg med på min Instagram for flere opskrifter og mad inspiration

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret