Konfektkage med karamel og hasselnødder

Konfektkage lavet på en chokoladekage bund med dadler og hasselnødder. Et karamellag på kondenseret mælk, et chokoladelag og en masse sprøde hasselnødder på toppen. En perfekt snasket kombination, der giver en karamel eller konfekt agtig konsistens.

konfektkage

Konfektkage med karamel og hasselnødder

 

Jeg “bagte” denne her konfektkage forleden, som blev helt kompakt og konfektagtig. Egentlig bagte jeg den ikke, den er lavet på bagte hasselnødder, dadler, kakao og salt. Så er der et lag kondenseret mælk som koges op og bliver til karamel. På toppen er kagen dækket af smeltet chokolade og drysset med en masse sprøde hasselnødder.

Den er virkelig god, men også virkelig tung og vild. Så et lille bitte stykke synes jeg er nok. Derfor skar jeg kagen ud i en masse små bidder, som kan serveres til eftermiddagskaffen, til gæsterne eller måske indgå som en del af brunchbordet.

Det gode ved denne her konfektkage er også at den an opbevares i fryseren. På den måde kan du blot tage et stykke op når du får lyst. Den er nemlig helt perfekt iskold, så fremfor at have den i køleskabet, kan du sagtens have den i fryseren.

Hvis ikke du orker det her med at bage og afskalle hasselnødder, kan du også sagtens lave kagen med mandler. Jeg elsker personligt smagen af de bagte hasselnødder. Men skallen er ret bitter, så den skal helst af.

Jeg håber du kan bruge min opskrift på konfektkage

Konfektkage med karamel og hasselnødder

Opskrift til 16 små stykker

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Ingredienser

Bund

 • 150 g hasselnødder + 50 g til toppen
 • 20 bløde dadler (dem i papæske)
 • 2 spsk. kakao (jeg bruger bagekakao)
 • 1/3 tsk. salt

Karamel

 • 1 lille dåse kondenseret mælk
 • 30 g smør
 • 1 godt nip salt

Chokoladelag

 • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader
 2. Kom alle 200 gram hasselnødderne ind i ovnen i 10 minutter, imens kan du klargøre dadlerne ved at fjerne stenene (og kassere disse) og mose dadlerne med en gaffel i en skål
 3. Gnid skallerne af de bagte nødder, jeg bruger et viskestykke og gnider dem mod hinanden, så skallerne falder af
 4. Kasser skallerne og kom 150 g af nødderne i en blender og blend til mel. Stil de resterende 50 gram til side
 5. Kom hasselnøddemelet, kakao og salt ned til de moste dadler, og mas det hele godt rundt med hænderne
 6. Pres det ud på et stykke bagepapir, så det bliver ca. 1,5 cm højt. Se om du kan få det til at være en firkant, når det presses rundt. Jeg synes det er nemmest at komme det ind på midten af bagepapiret, lukket papiret sammen (som var det en gave). Pres så oven på papiret, så det flader sig ud. Ret enderne til ved at holde igen med den ene hånd, mens den anden presser oven på. Så det ender som en firkant
 7. Stil denne her bund på køl imens du laver karamellen
 8. Kom en dåse kondenseret mælk, smør og salt i en gryde og tænd på middel-høj varme. Rør rundt mere eller mindre konstant ind til det kommer op og koge. Skru så ned til svag-middel varme og rør atter til det bliver tykkere og lidt mørkere i farven. Når din karamel er godt tyk er den færdig, det tager ca. 10 minutter i alt
 9. Smør karamellen ud på dadelbunden og stil igen på køl
 10. Smelt imens din chokolade (jeg smelter over vandbad)
 11. Kom den smeltede chokolade over karamellen
 12. Hak hasselnødderne groft og kom over
 13. Stil atter på køl til chokoladen er stivnet og skær i små bidder. Den er nok bedst efter 1 times tid.

Bedøm denne ret

Andre lignende opskrifter

Hvis du er til denne her slags tunge og kompakte kager / barer, så skal du helt sikkert prøve min snickersbidder også. De er med skum og smager bare vildt godt også. Eller hjemmelavet twix eller myslibarer med karamel. Ellers har jeg denne her opskrift på en lidt sundere snack, nemlig peanutbuttersnitter med dadelkaramel

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hum!🤔 Hvornår skal kagen i ovnen og hvor længe?
  Det står intet sted i opskriften. Der står kun at man skal tænde ovnen på 200 grader.

  1. Hej Maria. Det er fordi kagen ikke skal bages 🙂 Så det er kun hasselnødderne, der skal bages, sådan som der står i opskriften. Selve kagen er en raw-kage.
   Kh Julie.

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret