Hellefisk bagt med persille-hasselnøddepesto

Reklame for Fregat fisk

hellefisk
hellefisk

Hellefisk med pesto

 

Er I gode til at få spist nok fisk i hverdagen? Vi kunne nok være lidt bedre her hjemme, men jeg prøver dog at få fisk på menuen hver uge. Jeg er selv ret vild med det, og der findes jo et hav af muligheder ift. at gøre fisk spændende. F.eks. hvis man lige hurtigt mikser en pesto sammen og smører den på fisken, ind i ovnen og bum – så smagte fisken lige pludselig af meget mere.

Jeg har til denne ret brugt hellefisk, men man kunne sagtens bruge nærmest en hvilken som helst andet fisk. Jeg er selv ret tosset med laks, og bruger også ofte denne. Jeg har blot brugt fisken frossen, så de blot tages ud af pakken med det samme, lægges på et fad og får denne her marinade på. Bruger du en frisk fisk, skal bagetiden forkortes lidt.
Pestoen rækker til 4 fisk. Jeg håber I har lyst til at give opskriften et forsøg

 

Opskrift på hellefisk med persillepesto

Ingredienser

 • 4 stykker hellefisk (frosne)
 • 2 tsk. sennep
 • 50 g hasselnødder eller mandler
 • 1 håndfuld persille (1/2 bundt)
 • 20 g parmesanost
 • 1/2 fed hvidløg
 • 1-2 spsk. olie
 • 1 nip salt
 • evt. citronskiver (øko)

Sådan gør du

 1. Tag fisken ud af sin pakke og læg stykkerne i en ovnfast fad
 2. Smør lidt sennep på hver stykke fisk
 3. Lav nu pestoen ved at komme hasselnødder, persille, parmesan, hvidløg, olie og lidt salt i en blender og kør det rundt
 4. Kom en god skefuld pesto på hver fisk og læg evt. et par citronskiver oven på
 5. Bag fisken ved 175 grader i ca. 20 minutter, ind til fisken er godt mør og pestoen er blevet gylden
 6. Spis evt. fisken med denne skønne rødbedesalat

Bedøm denne ret


hellefisk
hellefisk

Andre retter med fisk

Jeg har her lavet en pesto på persille, hasselnødder og parmesan, som jeg smurte oven på fisken – der først har fået et tyndt lag sennep. Hvis denne her ret er dig, er de her fisk-med-pestoer nok også én med soltørret tomat og én med spinat-persille pesto. Denne her variation med hellefisk blev super lækker, – jeg blendede blot det hele sammen til pestoen og brugte hasselnødder med skal. Et lille tip kunne være at bruge afskallede hasselnødder, det tror jeg jeg vil næste gang. Skallen på hasselnødderne kan smage en lille smule bittert nemlig. Så enten vil jeg købe dem som allerede er afskallede, eller også kan de lige bages i små 10 minutter i ovnen, så kan man selv pille skallen af inden brug. Ellers kan mandler også bruges.

 

Samarbejde med Fregat

Fisken her er igen fra Fregat, et firma som handler med både fersk og frossen fisk. Jeg har tidligere lavet en opskrift med Fregatfisk, nemlig et fiskefad med grønt, og den bedste sauce på citronskal, hvidvin og fløde – det kan I lure på lige her.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og madinspiration.

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Jeg har prøvet at lave denne opskrift med laks og en lille smule smør. Det blev virkelig lækkert. Jeg havde også lagt blomkål i faddet og det passede godt til. Tak for inspiration ?

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret