Grove bagels

Her er en opskrift på grove bagels bagt på grahamsmel og havregryn. De er drysset med en masse kerner og frø, og har været en tur i en gryde med kogt vand – inden de bages i ovnen. Se både opskrift og forslag til fyld længere nede i indlægget.

grove bagels grove bagels

Grove bagels

 

Jeg udgav for et stykke tid siden en opskrift på klassiske lyse bagels. De blev så lækre, dejlig bløde og lette – men samtidig seje og sprøde. Jeg fik derfor lyst til at udvikle lidt på opskriften, for at få en grovere variant frem. Grove bagels, man kan tage med i madpakken, eller med på picnic. Man kan sådan set også spise dem til aftensmad med en masse lækkert fyld. Jeg har anrettet disse med serranoskinke, pesto, mozzarella, avocado og syltede rødløg. Andre er med laks, chili-hummus og andet godt. Her får du opskriften på grove bagels med fyld.

Grove bagels

Opskrift til 13 stk.

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 4 dl lunken vand
 • 2 tsk. salt
 • 2 tsk. sukker
 • 2 spsk. olie
 • 150 g grahamsmel
 • 100 g havregryn
 • 50 g blandede kerner (solsikke og græskar)
 • 400-450 g hvedemel
 • 1/2 dl ekstra olie
 • 1 æg til pensling
 • godt med kerner og frø som drys

Sådan gør du

 1. Kom vand i en skål og opløs gær her i. Jeg bruger en røremaskine til min dej.
 2. Kom salt, sukker og olie i, og rør det kort rundt
 3. Kom melet (start måske med de 400 g hvedemel), kernerne og havregryn i og rør det godt rundt, gerne 7-8 minutter på røremaskinen, til dejen slipper skålens kant. Hvis den stadig er våd i det, så kom lidt ekstra mel i. Det skal være sådan, at du kan forme dejen til bagels med hænderne.
 4. Kom ekstra olie i skålen og løft dejen op, så den lige kort vendes i olien
 5. Kom et stykke film eller en opklippet frysepose hen over skålen, efterfulgt af et viskestykke. Lad dejen hæve heri i en time, til den er hævet flot op.
 6. Del dejen i lige store stykker og form dem runde.
 7. Pres nu et hul i midten af bollen. Prøv om du kan trække lidt i bollen, så hullet bliver lidt større. Det er nemmest hvis er er godt med olie omkring dejen/ på hænderne. Læg dem på et stykke bagepapir.
 8. Læg nu posen + viskestykket over igen og lad dem efterhæve i 45 minutter
 9. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 10. Nu skal de i kogende vand. Tag en stor gryde frem, fyld den op med vand og få det op og koge. Imens det koger, kan du klippe i bagepapiret rundt om de her bagels – så er det nemmere at liste dem ned i vandet. Kom en bagel i vandet – jeg bruger en paletkniv til at flytte den og skovler den ind under bagepapiret, så det kommer med ned i vandet. Jeg fik fint plads til 3 bagels samtidigt gryden. Snup papiret med op igen. Lad dem ligge heri i 2 minutter og tag dem op igen. Dryp dem lidt af og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 11. Fortsæt med resten af portionen
 12. Pensl med et sammenpisket æg
 13. Drys med toppings
 14. Bag i ovnen 20 minutters tid.

Bedøm denne ret

grovbagels

Fyld i disse grove bagels

Jeg elsker, når man får sådan noget nipsemad, hvor man kan fylde bordet med små skåle af dips, grønt, kød mm. Så gæsterne selv kan bestemme hvad der skal på deres menu og deres tallerken. Her har jeg serveret en pesto og en chilihummus. Begge dele var købt færdiglavet her, men jeg har en opskrift på følgende ting, hvis du klikker på navnet ovenfor. Tilsæt dog chili til din humus. Ellers er der salat, agurk og avocado. Der er mozzeralla, laks og serranoskinke, og så er der syltede rødløg.

 

Frysevenlige

Du kan sagtens fryse dine bagels. Jeg bager en stor portion og lader dem køle af på en rist. Derefter kommer jeg dem i en frysepose og opbevarer dem i fryseren. Så er det nemt, når man ønsker en bagel eller gerne vil snuppe en med på madpakken. Jeg tør dem op i mikrobølgeovnen efterfulgt af en tur på brødristeren.

 

Andre madpakkeidéer

grove bagels

Instagram og gratis madplan på mail

Du er meget velkommen til at følge med ovre på min instagramprofil for flere opskrifter og inspiration til nemt mad. Jeg sender også nyhedsbrev ud hver weekend, du kan tilmelde dig her og modtage mine madplaner helt gratis.

Kommentarer

 1. Hej Julie!

  Jeg forsøgte mig med disse lækre bagels i går, og de smagte rigtig godt! Men det var som om de hævede “ud af”, og ikke rigtig op af, så de blev ret flade. Har du et tip til hvordan det kan undgåes?

  Kh Karina

  1. Hævede ud af, åh det lyder lidt underligt. Mine hævede egentlig både op og ud 😉 Nej jeg ved faktisk ikke hvad det skyldes. Kan det være temperaturen på vandet / eller i rummet? Måske det har været for varmt eller for koldt

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret