Franskbrødsmadder med urtecreme og pocheret æg

Du er nødt til at prøve denne her opskrift på franskbrødsmadder med urtecreme og pocheret æg. Perfekt som en frokost eller til en brunch idé. Bager du dit eget fransk tager det jo selvfølgelig lige lidt tid at bikse maden sammen. Køber du dig til det, har du en frokost eller brunch anretning klar på ingen tid. Snup opskriften på hele moletjavsen nedenfor.

Franskbrødsmadder med urtecreme og pocheret æg

Opskrift på franskbrødsmadder med urtecreme og pocheret æg

 

Start med at bag dette virkelig lækre franskbrød med blå birkes, så er du godt på vej. Hvis tiden ikke er der til at bage et franskbrød, kan du også sagtens købe dig til et ved bageren eller i et supermarked. Smørrist brødskiverne på panden, lav din urtecreme og kom et generøst lag på. Top med et pocheret æg, salt og chiliflager. En kombination som jeg kan være med på! Ej det smager bare godt. Det sprøde mod det snaskede spiller bare godt sammen.

Server denne herlighed til frokostgæsterne eller til en omgang brunch, måske sammen med en kardemommesnurre? Perfekt brunch-sæt.

Franskbrød med urtecreme og pocheret æg

Opskrift til 3 madder

Ingredienser

Urtecreme

 • 125 g mascarpone
 • 1 spsk. citronsaft
 • salt og peber
 • purløg, persille og mynte (ca 1 spsk hakket af hver)

Desuden

 • 1 æg pr mad
 • 1 liter vand til kogning + 3 spsk. eddike

Sådan gør du

 1. Bag dette franskbrød 
 2. Bland ingredienserne til urtecreme sammen i en skål
 3. Pocher dine æg: kom vand i gryden og få det op og koge. Kom eddike i vandet og skru lidt ned igen, så det lige præcis ikke koger længere. Rør rundt i vandet i en cirkel, så du danner en “mini-tornado” i vandet.
 4. Slå ægget stille og rolig ud i tornadoen, og se om du kan samle ægget lidt hvis det falder fra hinanden. Giv det 3-4 minutter sådan.
 5. Hvis du skal lave flere madder, så kom det færdigtpocherede æg under koldt vand, så det ikke koger videre og læg det til side. Fjern evt. æggehvide fra gryden og fortsæt ellers med næste æg. Gang i tornadoen igen og i med et nyt æg.
 6. Skær franskbrød i skiver
 7. Smør det med et lag urtecreme
 8. Top med æg, salt og evt. chiliflager

Bedøm denne ret

Franskbrødsmadder med urtecreme og pocheret æg

Andre lækre frokost/brunch serverninger:

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad og andet skønt bagværk. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret