Færdigret der er en kæmpe favorit herhjemme

Reklame for Danish Crown

færdigret

Jeg har lavet et samarbejde med Danish Crown, som netop har lanceret et nyt produkt, eller faktisk lidt flere nye produkter – nemlig nærende og meget velsmagende færdigretter med kød, ris og grøntsager. Jeg har de sidste måneder testet de forskellige af, og de smager altså enormt godt. Det er så nemt, på 10-15 minutter har man et komplet måltid bestående af krydret og skåret grisekød, ris og grøntsager. Det hele skal bare på panden, og bum – aftensmad! Her kommer lidt billeder af retten, en beskrivelse af næringsindholdet, hvordan det laves osv. Håber I kan bruge det, og måske det også er jeres nye favorit færdigret.

 

Færdigret – vores nye favorit

 

Vi kender vel alle sammen det her med at have en masse ting vi bruger eftermiddagstimerne på. Måske især hvis man er børnefamilie, og ungerne render til forskellige slags sport, man vil måske gerne selv træne eller bare bruge tiden på at være sammen og hygge sig. Og så er det altså ikke altid, at tiden og overskuddet er der til det helt store aftenmåltid. Ofte (og nu taler jeg selvfølgelig bare for mig selv) hænger børnene om benene på en, de vil gerne være med til at lave mad – hvilken man ikke altid lige kan overskue. Men altså! .. og det lyder virkelig som en god salgstale det her, ikke desto mindre mener jeg det virkelig – her er en rigtig god løsning til de her dage.

Vi har fyldt fryseren op med de her pakker, og til de travle dage tager jeg en pakke ud en time inden vi skal spise. Smider den på en pande med lidt olie, og så er der et komplet måltid klar et lille kvarter efter. Genialt! Det smager godt, det er sundt og alle mand kan lide det.

 

De forskellige slags færdigretter

Danish Crown har lavet to varianter: En mexicansk inspireret og en asiatisk inspireret. Jeg er selv mest til den mexicanske, men begge smager rigtig godt. De kommer begge i en udgave med ris og grøntsager – et komplet måltid i sig selv. Dertil har Danish Crown lavet en pakke kun med kød (færdigkrydret og skåret grisekød), også både i en thaiinspireret udgave og i en asiatisk. Hvortil man selv kan vælge tilbehør. F.eks. kan det serveres med pasta, ris, en pose frostgrønt på panden og evt. med kokosmælk til. Det kan også spises i tortilla pandekager eller sammen med et spejlæg. På billedet her er den asiatiske thaiwok, som netop indeholder kød, brune ris og grøntsager.

færdigret med kød, grønt og ris

Næringsindholdet i pakkerne

Serien er nøglehulsmærket. Dvs. et sundere alternativ med mange fibre og fuldkorn samt mindre fedt, sukker og salt. Både den asiatiske og den mexicanske variant har et kalorieindhold på 114 kcal pr. 100 g. Som udgangspunkt anbefales en voksen kvinde et kalorieindtag på omkring 1500-2000 pr. dag og mænd 2500-3000. Det afhænger dog af virkelig mange ting, såsom alder, vægt og aktivitetsforbrug, om man ønsker at være i kalorieunderskud eller -overskud. De her pakker vejer 500 g, og jeg vil vurdere, at her er nok til 2 personer. Det rækker den i hvert fald fint til hos os. Jeg kommer ofte en pose frostgrønt mere i, eller laver et spejlæg til. Så i sådan en færdigret får du 285 kcal., og det er jo virkelig ikke meget! Hvis I deler en pose frostgrønt oveni, får I cirka 60 kcal hver og med et spejlæg ved siden af + lidt olie til stegning, er vi på omkring 70 kcal. Så et meget mættende måltid på 415 kcal. Ellers er indholdet i pakkerne:

  • Fedt: 3,3-3,7 g. Heraf mættede fedtsyrer på 0,6 g – og 0,9 g for pakken kun med kød.
  • Kulhydrater ligger på 9,8-10 g, mens det kun ligger på 1,7 g i pakkerne uden ris. Heraf sukkerarter 1,8-1,9 g og 0,9 g for pakken kun med kød.
  • Proteinindholdet ligger på 9,8-10 g og på hele 18 g i kødpakkerne.
  • Salt 0,6 g og 0,8 g i kødpakkerne.

færdigret med kød, grønt og ris

Dansk færdigret

Kødet i begge måltidstyper er dansk opdrættet, slagtet og pakket. Emballagen er genanvendelig. Både hos landmændene hos Danish Crown og under slagtning og videreforarbejdning er kvalitet og omtanke nøgleord. Hos landmanden har dyrene optimale forhold, der giver gode og sunde vækstbetingelser, og de går konstant efter at mindske deres klimaaftryk i alle led af deres produktion. De vil gerne reducere klimapåvirkningen fra deres kødproduktion. I 2050 vil deres kødproduktion være klimaneutral.

min instagram har jeg desuden delt en video hvor vi tilbereder og spiser færdigretten. Her kan du se hvor sindssygt nemt det er. Jeg håber du har fået lidt inspiration og indblik i (måske) din nye favorit færdigret.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret