Espresso martini

Her får du 2 * espresso martini opskrifter, én klassisk og én deluxe version med vaniljeis og baileys. De er begge enormt lækre og perfekte som en dessert, eller til en dessert – f.eks. på fredag, hvor der er nytårsaften.

espresso martini espresso martini

Espresso martini

Espresso martini

Opskrift til 2 store glas / 4 små

Tilberedelsestid

Samlet tid

5-6 minutter

Ingredienser

 • 4 cl vodka
 • 4 cl kahlua
 • 6 cl stærk kaffe
 • 10 isterninger
 • evt. lidt vaniljesirup i hver, hvis du ønsker dem sødere. Hvis du kører med deluxe versionen, synes vi vaniljesirup bør undlades dog.
 • For deluxe version tilsæt 2 cl baileys og 1 kugle vaniljeis til hver + lidt høvlet chokolade
 • et par kaffebønner til pynt

Sådan gør du

 1. Lav et espressoshot eller bryg dig en stærk kop kaffe
 2. Kom vodka, kahlua, kaffen og isterninger i en shaker. Låg på, og shake den godt i et halvt minuts tid.
 3. Hvis du synes, så kom lidt vaniljesirup i bunden af de glas du vil servere din drink i.
 4. Hæld indholdet af shakeren ned i glassene og server med et par kaffebønner på toppen.
 5. Hvis du ønsker deluxeversionen, så kom ogå lidt Bailey i hver glas og en lille kugle vaniljeis.

Bedøm denne ret

Den klassiske espresso martini er med kaffe, kahlua, vodka og isterninger. Evt. også lidt vaniljesirup for at gøre den sødere. Jeg synes personligt den er bedst med lidt sødende og evt. også lidt mælk. Jeg er klart mest til mælk i kaffen generelt, og det samme gælder sådan en kold espresso martini. Det er ikke særlig standard at komme det i, men altså man behøver jo ikke altid at følge standarden vel ? ;o) Ellers er lidt karamel også vildt lækkert, hvis du har det. Hvis du er til den klassiske sorte kaffe uden en masse hurlumhej, vil du nok også foretrække den klassiske espresso martini.

Her får I opskriften på den klassiske espresso martini drink, men også en (ifølge mig endnu bedre) version med vaniljeis og Baileys. Den er lidt mere dessert agtig, og den smager så godt.

espresso martini med is espresso martini med baileys

Inspiration til nytårsmad

Mangler du idéer til jeres mad til nytår, så har jeg en hel kategori med blandet inspiration til både snacks til nytårstalen, forretter til nytår, hovedretter til nytår, desserter til nytår – og selvfølgelig drinks til nytår. Du finder hele kategorien her: nytårsopskrifter.

 

Andre lækre nytårscocktails

Er du på udkig efter andre drinks til nytårsaften? Se også denne passionsfrugtdrink med passionsfrugtsirup, appelsin og rom. Eller hvad med denne iskaffe med Baileys og vaniljeis. Hvis du er ude efter desserter til nytårsaften, kan du prøve at lure om en af disse ikke kunne være noget.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret