Enchiladasfad med pandebrød og avocado-salsa

Reklame for Bonduelle

Opskrift på det lækreste mexicanske enchiladasfad med kylling, bønner, majs og andet godt. I en krydret tomatsauce bagt i ovnen med smeltet cheddarost. Jeg har serveret mit enchiladasfad med hjemmelavede tortillaspandekager og en avocadosalsa. Det smager så skønt det her.

enchiladasfad
enchiladasfad
enchiladasfad

Enchiladasfad

 

Jeg er ret tosset med det mexicanske køkken, bønner, majs, tomat, avocado, lime, koriander, brød og ost. Uhm! Jeg er vild med det hele! Det har jeg ikke altid været, – for efterhånden ret mange år siden rejste jeg rundt i Mexico i et par måneder og kunne absolut ikke fordrage hverken koriander eller bønnemos, som var på menuen konstant. Men efter jeg er kommet hjem, har jeg alligevel fået vendt mine smagsløg og nu elsker jeg de her ting.

 

Enchiladasfad med hjemmelavede tortillas pandekager

Jeg har mixet de her forskellige bønner og majs, sammen med kylling, hakket tomat, grøntsager og krydderier, og resultatet blev et dejlig varmt-krydret og snasket omgang enchiladas-fad. Jeg brugte det i små hjemmebagte majs-tortillas sammen med en frisk avocado-limesalsa. Du kan jo spare lidt tid og købe dig til de her tortillas, evt. i store og så fylde dem op med kyllingen og en masse frisk grønt.

En anden idé, noget jeg selv skal prøve af, er at smide lasagneplader ind i det mix her, og få sig en skøn mexicansk kyllingelasagne. I hvert fald håber jeg opskriften falder i din smag, rigtig god fornøjelse.

 

Opskrift på enchiladasfad med tilbehør (4-6 personer)

Opskrift til 4-6 personer

Ingredienser

Enchiladasfad

 • 325 g kylling (jeg brugte inderfilet)
 • 1 tsk. salt og 1/2 tsk. peber
 • 1 ds. hakket tomat (400 ml)
 • 1 lille dåse sorte bønner, drænet
 • 1 lille dåse kidneybønner + majs, drænet
 • 1 lille dåse majs + chili, drænet
 • 2 fed hvidløg
 • 1 peberfrugt
 • 1 rødløg
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1/2 tsk. koriander
 • 1 tsk. paprika
 • 1 tsk. kanel
 • 100 g cheddarost

Mini majs-tortillas

 • 250 g hvedemel
 • 100 g majsmel
 • 2 dl vand
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 fed hvidløg, presset
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • olie til pensling

Avocado-lime salsa

 • 1/2 agurk
 • 1 avocado
 • evt. 1 spsk. frisk koriander (hvis du er en af dem som kan lide det)
 • 1 spsk. limesaft
 • et drys salt og peber

Desuden

 • Fintsnittet rødkål
 • Halverede farvede cherrytomater
 • Friske krydderurter
 • Limebåde

Sådan gør du

Enchiladasfad

 1. Kom kyllingen i bunden af et fad
 2. I en skål blander du salt, peber, hakket tomat, og dåsernes indhold (drænet)
 3. Hak hvidløg, peberfrugt og rødløg og kom ved
 4. Tilsæt krydderierne og rør det godt sammen
 5. Hæld det ud over kyllingen og drys med osten til sidst
 6. Bag ved 200 grader i en lille halv time
 7. Drys evt. med frisk koriander når fadet er ude igen, hvis du ønsker

Mini majs-tortillas

 1. Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt
 2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så fladt som muligt
 3. Med en skål, akn du stikke runde små tortillas ud og løfte dem over på en pande
 4. Pensl siden op ad med olie, inden du vender dem

Avocado-lime salsa

 1. Skær agurk, avocado og koriander i mindre stykker og kom det i en skål
 2. Drys med lime og smag til med salt og peber

Bedøm denne ret

Se opskrifter på tilbehøret nedenfor


enchiladasfad
enchiladasfad

Enchiladasfad i samarbejde med Bonduelle

Så da Bonduelle spurgte om jeg ville udvikle en lækker opskrift med deres nye mini tex mex dåser (majs, chili og bønner), var beslutningen ret nem at tage. Vinklen skulle hedder mexicansk hverdagsmad, det kan næsten ikke være mere mig. Det fede ved de her dåser, er at de er små. Så hvis man gerne vil have lidt forskellige ting i sin ret, f.eks. de her 3 varianter jeg har brugt, er det da meget fedt at man faktisk får brugt hele indholdet og ikke skal smide halvdelen ud. Desuden er bønnerne dampet, så der kun er brugt meget lidt lage i dåserne – det kræver bønner af høj kvalitet, da de skal holde sig sprøde og faste.

 

Andre mexicanske lækkerier

Kommentarer

 1. Denne ret er blevet vores nye familie favorit. Og det er selvom ingen af os, er vilde med bønner. Men jeg kaster mig jævnligt ud i dine opskrifter med ingredienser, som jeg normalt aldrig ville bruge i min madlavning. Så TAK for inspirationen og for at rykke ved vores comfortzone.

  1. Åh tusinde mange tak for din mega søde besked. Dejligt at høre 🙂 Tak fordi du bruger opskrifterne.

 2. Hej Julie. Jeg kunne godt tænke mig at forsøge mig med din opskrift. Men det ser ud til at de forskellige TEXMEX varianter fra bonduelle er udgået… Har du et forslag til at løse dette?

  1. Jeg vil bare bruge klassiske sorte bønner, kidneybønner og almindelig dåsemajs så 🙂 og evt. suppleret med lidt chili.

 3. Hvis man skulle putte lasagneplader i, vil du stadig bare lægge kylling i bunden eller hvordan ? Det skal nemlig testes i aften 🙂

  1. Hej Ida
   Undskyld mit sene svar, håber resultatet blev godt alligevel. Men ja, så ville jeg starte med et lag af kyllingen 🙂

 4. åhh du har simpelthen såå mange lækre opskrifter. de her pandebrød, skal de spises lige når de er lavet, eller hvordan reagerer de ved at blive kolde og ja – evt. varmet op igen?

 5. Hej Julie.
  Lækker opskrift. Hvis jeg laver enchiladas og har små børn, er den okay (ikke stærk) til børn, hvis jeg undlader “1 lille dåse majs + chili” og istedet bruger alm. majs? Hvad med paprika, er det ikke også lidt stærkt til børn?
  Mvh.
  Jakob

  1. Hej Jacob. Jeg synes faktisk ikke retten er særlig stærk, de her majs er rimelig milde. Men jeg tror nu alligevel min dreng på 2 år synes den er for stærk, jo jo man kunne evt. skifte majs ud med helt almindelige 🙂 Man kunne også skrue lidt ned på paprikaen jo, men der går selvfølgelig lidt af smagen (ift. de voksnes behov). Ellers kan man (måske mest børnene) spise retten med en klat creme fraiche, for at neutralisere lidt. Håber I kan lide det..

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret