Mexicansk salat

Reklame

mexicansk salat

mexicansk salatMexicansk salat med sorte bønner, majs fra kolber, blød avocado, sprøde salte nachos og syrlig cremefraiche. Denne her kombination er simpelthen helt fantastisk.

 

Mexicansk salat

 

Denne opskrift på en skøn mexicansk salat er lavet i samarbejde med Bonduelle (reklame). Jeg har brugt deres sorte bønner i den bedste salat med majs fra kolber, blød avocado, sprøde salte nachos og syrlig cremefraiche. Jeg har desuden brugt cherrytomater, rødløg, salat, peberfrugt, frisk koriander og lime. Man kan jo sagtens undlade koriander, hvis man er på det hold der ikke bryder sig om den ret karakteristiske krydderurt. Man kan også sagtens skifte de sorte bønner ud med kidneybønner. Eller man kan bruge dåsemajs frem for dem fra kolber. Jeg håber dog I får lyst til at prøve opskriften af, for den er virkelig lækker. Spis den som den er eller tilsæt også lidt grillet kyllingebryst til – så har du et mættende aftenmåltid.

Mexicansk salat opskrift

Mexicansk salat

Opskrift til 4

Her er opskriften på denne lækre mexicanske salat. Du kan både bruge sorte bønner og/ eller kidneybønner. Du kan også sagtens erstatte majskolben med majs fra dåse. Her laver Bonduelle over små dåser med majs, så du ikke behøver at kassere den halve dåse du måske ikke får spist.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 1 majskolbe
 • 1 pose sorte bønner (150 g)
 • 1 romainesalat
 • 15 cherrytomater
 • 1 avocado
 • 1/2 rødløg
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 håndfuld koriander
 • en skål creme fraiche, en limefrugt og en skål salte nachos man kan toppe salaten med

Dressing

 • 1/2 dl olie (jeg bruger en smagsneutral olivenolie)
 • 1/2 limefrugt
 • 1 spsk. agavesirup eller akaciehonning
 • 1 nip chilipulver eller cayennepeber
 • smag til med salt og peber

Sådan gør du

 1. Start med at kog din majskolbe, pil bladene af og kom kolben i en gryde med vand. Kog små 15 minutter, til majsene er møre. Skær dem af kolben og kasser denne
 2. Klargør alle ingredienserne ved at skylle, hakke og anrette i en skål
 3. Bland dressingen sammen i en lille skål
 4. Rod enten hele baduljen sammen og hæld dressingen over. Eller server så det ligger lidt hver for sig i en stor skål. Så kan man selv vælge de ting man bedst kan lide og blot blande det sammen på sin egen tallerken.
 5. Top salaten med en klat cremefraiche, knuste sprøde nachos og en sjat limesaft.

Bedøm denne ret

mexicansk salat

Økologiske bønner fra Bonduelle uden konserveringsmidler

Til min mexicansk salat har jeg brugt sorte bønner. Jeg har nemlig modtaget de sorte bønner sammen med en masse andre lækker bælgfrugter. Bonduelle er begyndt at lave økologiske bønner, linser og kikærter i nye smarte poser frem for dåser. De bliver dampet for at bevare sprødhed og smag, og så kan de ellers tilføres direkte i gryderetter, salater eller supper. Man skal altså ikke gøre noget ved dem inden brug, så man sparer en masse tid. De er kun med 100 % naturlige ingredienser og altså uden konserveringsmidler, de indeholder kun lidt havsalt. Så de vejer også noget mindre og fylder noget mindre end dåserne med masser af væske normalt gør. Det er da værd at tage med hvis man slæber sine varer hjem fra supermarkedet, eller har begrænset plads i køkkenskufferne. Desuden er pakkerne med mindre indhold end de klassiske større dåser, så man undgår madspild – hvis man nu ikke laver så store portioner af gangen.

salat med et mexicansk twist mexisalat

Lignende opskrifter

Hvis du er til det mexicanske køkken, vil jeg klart anbefale nogle af de her opskrifter også

Quasadillas med kylling, lækre pandepager med et fyld af krydret kylling, godt med cheddarost og peberfrugt, løg, majs og persille. Lagt sammen og stegt på panden til osten smelter. Lækre grønne fajitasbowls med kylling eller enchiladas med oksekød, guacamole og salsa.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og madinspiration.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret