Cremet pasta med chorizo

Her er en nem og lækker opskrift på en virkelig skøn omgang cremet pasta med chorizo. Her er masser smag fra hvidløg, chili og paprika. Saucen er baseret på tomatpuré og flødeost som runder smagen så fint af. Der er også en skvat balsamicoeddike i. Grøntsagerne er stegt så de stadig er sprøde og giver bid. Chorizopølsen er stegt sprød, så den ikke har ligget i saucen og et blevet blød. Generelt er jeg bare rigtig glad og tilfreds med denne pastaret, så jeg håber I er det samme.

cremet pasta med choizo

cremet pasta med choizo

Cremet pasta med chorizo

Her får du min opskrift på cremet pasta med chorizo. Jeg kommer desuden med lidt forslag til hvad du kan skifte ud, så de passer til dit køleskab samt lidt serveringsforslag.

Cremet pastaret med chorizo

Opskrift til 4 gode portioner

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 75 g chorizo
 • 300-400 g pasta
 • 1 rød peberfrugt + 1 gul peberfrugt
 • 1 rødløg
 • 3 fed hvidløg
 • 1/2 frisk rød chili
 • olie til stegning
 • 3 spsk. tomatpuré
 • 1 spsk. balsamicoeddike
 • 1 god tsk. paprika
 • godt med salt og peber
 • 250 g flødeost
 • persille til servering + lidt forårsløg

Sådan gør du

 1. Fjern skindet fra chorizopølsen og skær den ud i skiver. Steg dem sprøde på en pande og læg dem til side på et stykke køkkenrulle.
 2. Kog pasta i letsaltet vand.
 3. Skær peberfrugter i strimler, rødløg i både og snit hvidløg og chili forholdsvis fint.
 4. Hvis ikke der er nok fedtstof på panden, du stegte chorizo på – tilføj da lidt ekstra
 5. Steg grøntsagerne et par minutter og kom så tomatpuré, balsamicoeddike og krydderier ved og vend det rundt.
 6. Kom flødeost ved og rør det sammen. Lad osten smelte.
 7. Kom nu den kogte pasta og den stegte chorizopølse i retten, vend det rundt igen og server med masser af frisk persille og evt. også lidt forårsløg. Evt. friskhøvlet parmesan, hvis du synes

Bedøm denne ret

cremet pasta med choizo

Video af cremet pasta med chorizo

Skift lidt ud i din pastaret

Hvis du lige har lidt grøntsager liggende, som snart skal bruges – kan du helt sikkert sagtens komme dem i her. F.eks. er squash eller aubergine glimrende heri. Eller cherrytomater. Flødeost kan være en klassisk, eller skiftes ud med ricotta eller en mascarpone. Du kan også undlade ost og i stedet komme lidt fløde i. Persille kan erstattes af andre friske krydderurter, jeg elsker f.eks. basilikum i pastaretter. Selve pastaen skifter du også bare ud med det du har, f.eks. kan spaghetti også gå an.

 

Server sammen med

Pastaretten her er jo dejlig mættende i sig selv og behøver absolut ikke serveres med noget som helst. Dog er lidt brød jo altid meget lækkert sammen med. Så jeg vil foreslå dette oste-citronbrød eller de her hvidløgssnurrer. Ellers kan du servere en simple salat til eller gnavegrønt. Jeg elsker en tomatsalat eller en appelsinsalat som også er super frisk.

cremet pasta med choizo

Har I set vores nye kogebog HVERDAGSAFTENSMAD?

Den er nemlig netop kommet på gaden og jeg er så glad for resultatet. Den indeholder over 130 aftensmadsretter, hvor af lidt til slut i bogen er tilbehør, dips, dressinger osv. Så lad os sige 100 retter. Både mættende salater, sandwich, wraps, pizza, burger, pastaretter, supper, tærter og en masse andet. Alle retterne i bogen er fuld af grøntsager, masser af smag og så er de bare nemme at gå til. Jeg håber mega meget I har lyst til at eje min bog. Find den her.

Kommentarer

 1. Rigtig lækker pastaret, lavede den til venindeaften og alle var vilde med den! Elsker at den er så cremet men er man til en anelse mere syre, kan 1/3 af flødeosten udskiften med creme fraiche. Det foretrækker min kæreste, og det er dejligt at variere lidt fra gang til gang. Og ja, den er blevet lavet MANGE gange.

  1. Ej hvor godt. Tusinde tak for de søde ord og at du tog dig tid til at smide en kommentar 🙂

 2. Kunne man ikke udskifte persille og forårsløg med frisk basilikum? Kan nemlig ikke lide persille andet end i persillesovs😄

 3. Mums en lækker pasta ret!! 🙂
  Lavede den sammen med min kæreste og vi var begge vilde med den! Det er ikke sidste gang den bliver lavet.
  Tak for en dejlig opskrift på en nem og lækker pasta ret! 🙂

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret