Cornflakestoppe

Her finder du en opskrift på nemme cornflakestoppe med chokolade. Og nok den hurtigste konfekt af dem alle. Perfekt som juleslik du kan servere for familien eller vennerne til julehyggen. Nedenfor finder du foreslag til, hvordan du kan variere i dine cornflakestoppe. Jeg håber, du kan bruge opskriften.

cornflakestoppe

cornflakestoppe

Opskrift på cornflakestoppe

 

Så bliver det ikke nemmere at lave juleslik. Cornflakestoppe skal nemlig ikke bages, de skal blot i køleskabet indtil chokoladen er størknet, og derefter er det bare med at gå i krig med at nyde dem. Ingredienslisten er meget kort, nemlig kun 2 ingredienser – chokolade og cornflakes. Chokoladen smeltes, dernæst hældes det på cornflaksene. Fordel massen i klatter på en plade af en art, og ind på køl. Jeg har drysset mine med lidt guldflager, men dette kan sagtens undlades. Det er blot for udseendets skyld.

Opskriften her giver 25-30 cornflakestoppe, afhængig af hvor store du laver dem. Jeg opbevarer mine i køleskabet i en lufttæt småkagedåse eller anden slags beholder, da jeg godt kan lide at chokoladen er kold. Ellers kan man også opbevare dem ved stuetemperatur. Jeg vil tro, at de kan holde sig i en 1-2 uger – meeen lur mig om ikke kagedåsen er tom inden ;o).

Cornflakestoppe

Opskrift til 25-30 cornflakestoppe

Ingredienser

 • 100 g cornflakes
 • 300 g mørk chokolade
 • Evt. guldstøv eller guldflager til pynt

Sådan gør du

 1. Smelt den mørke chokolade, enten i mikroovn eller i en skål over vandbad.
 2. Hæld den smeltede chokolade over cornflakesene. Bland godt rundt.
 3. Sæt cornflakes-klatter i den størrelse, du ønsker, på et bagepapir med et skærebræt under. Drys evt. med guld eller andre slags krymmel. Sæt på køl en times tid.

Bedøm denne ret

Video af cornflakestoppe

Her kan du lige lynhurtig se hvor nemt det er at lave dem.

Billig konfekt

Cornflakestoppe er ikke kun utrolig nemt at lave, det er også billig juleslik. Du kan altså handle ind til 25-30 stk. cornflakestoppe for kun 41 kr (jeg har handlet i Rema100). Og så har du endda 650 gram cornflakes tilovers – måske til en anden god gang, du har lyst til at lave dem. Det kan også være du allerede har cornflakes på lager, så er det jo bare win win og endnu billigere at handle ind til. Måske du også har lidt chokolade til overs fra jule konfekten.

 

Sådan kan du variere i dine cornflakestoppe

Jeg har lavet mine cornflakestoppe med mørk chokolade, men man kan sagtens enten tilføje ingredienser eller udskifte den mørke chokolade med f.eks. mælkechokolade eller hvid chokolade. Her kommer jeg med forslag til andre variationer:

 • Cornflakestoppe med nødder – det kunne f.eks. være hakkede peanuts – vend det blot sammen med cornflakes/chokolade massen
 • Cornflakestoppe med rosiner – bløde, seje rosiner kunne give lidt tekstur til toppene
 • Cornflakestoppe med nougat – smelt blot nougat sammen med chokoladen
 • Cornflakestoppe med appelsin – riv evt. appelsinskal og kom ovenpå den smeltede chokolade
 • Cornflakestoppe med palmin – en klassisk udgave med smelt palmin og kakao

 

Andre snacks til julefadet

Jeg kan godt lige at lave et fad med forskellige slags julegodter til juleaften, som vi kan hygge omkring mens der bliver åbnet pakker. Sammen med cornflakestoppene (som helt klart skal på faddet) så kommer jeg her med andre godter, som jeg tænker jeg også skal lave.

 • Flødekarameller – de lækreste chewy, men også bløde flødekarameller med flagesalt på.
 • Jule rocky road – det fede ved de her er, at man blot kan bruge de slikrester man har liggende. Både chewy, knasende sprøde og bløde i konsistensen, og smager bare så lækkert.
 • Pebbernødder med appelsin – så nemme og voldsomt gode. Med dejlige juledekrydderier, der får hele hytten til at dufte af jul!
 • Peberkager – krydrede julesmåkager, som ungerne helt sikkert vil elske at hjælpe med at udstikke og pynte. Et rigtig hygge juleprojekt.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret